Netflix kullananlara uyarı! Artık suç sayılacak

Netflix ile ilgili yeni bir karar alındı. İngiltere'de artık Netflix kullanıcılarının şifrelerini paylaşmaları yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2022 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2022 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Netflix kullananlara uyarı! Artık suç sayılacak

Son yılların en çok çıkış yapan platformlarından Netflix dünyada milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Artan platform çeşitliliği ve fiyatlar sebebiyle de kullanıcılar tek hesabı birden fazla kişiyle paylaşarak ortak kullanabiliyor. İngiltere'de alınan bir karara göre bu suç sayılacak.

NETFLIX'TE ŞİFRE PAYLAŞANLARA KÖTÜ HABER

İngiltere Hükümeti tarafından yayınlanan kılavuza göre Netflix şifresini paylaşmak yasaklandı. Kılavuzda abonelik ücretini ödemeden TV şovları, filmler ve canlı spor yayınlarını izlemenin korsanlık olduğu ifade edildi.

ShiftDelete'in haberine göre; Netflix şifre paylaşımı, özellikle paketlerin fiyatlarının artmasıyla birlikte daha da tercih edilen bir durum haline geldi. Bu duruma ise uzun zamandır yapıldığı için tamamen normal bir hale geldi. Şirket, uzun süre boyunca şifre paylaşımı konusunda mücadele etti. Şimdi ise İngiltere Hükümeti'nin yayınladığı korsanlık kılavuzuyla birlikte kendine bir müttefik sağlamış gibi duruyor.

Kılavuza göre, abonelik ücretini ödemeden TV şovları, filmler ve canlı spor yayınlarını izlemek korsanlığı oluşturuyor. Bununla birlikte ise bir sözcü bunu onayladı ve açıklama yaptı. "Ceza ve medeni hukukta, amacın bir kullanıcının telif hakkıyla korunan eserlere ödeme yapmadan erişmesine izin vermek olduğu şifre paylaşımı durumunda uygulanabilecek bir dizi hüküm vardır."

Bununla birlikte bu hükümlerin, sözleşme hükümlerinin ihlali, dolandırıcılık ve ikincil telif hakkı ihlalini içerebileceğini de ekledi. 2017 yılında hızlı büyümenin ortasında olan Netflix, Twitter'da şifre paylaşımını onaylayan bir paylaşım yaptı. Paylaşımında ise "Aşk bir şifreyi paylaşmaktır." ifadesi yer aldı.

Tüm bunların dışında şirket, kullanıcılardan evlerinin dışında bir hesap paylaşmak için ek ücret almaya başlayacağını da söyledi. Ayrıca hizmet şartlarına göre hem Netflix hem de Disney+, kullanıcıların oturum bilgilerini ev dışındaki kişilerle paylamamaları gerektiğini belirtiyor. Amazon Prime ise yalnızca başka bir ev üyesiyle hesap paylaşmaya izin veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.