Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç ile ilgili arama motorları üzerinden araştırma yapılıyor. Peki, Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi gümüş madalya kazandı. Türk spor tarihine adlarını yazdıran  Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi hakkında araştırma yapılmaya başlandı. Peki, Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Yusuf Dikeç'in biyografisi... 

YUSUF DİKEÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ? 

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğdu. Atıcılık sporunda faaliyet gösteren Dikeç, özellikle tabanca kategorilerinde yarışmaktadır.

Spor kariyerini Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde sürdüren Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca branşlarında Türkiye'yi temsil etti.

2013 yılında Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda da mücadele eden Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puan elde ederek 22. sırada yer aldı ve elemelerde yarışmaya veda etti.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş olarak görev yapan Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda önemli bir başarıya imza attı. 10 metre havalı tabanca dalında, Şevval İlayda Tarhan ile birlikte yarışan [Adı Soyadı], bu branşta gümüş madalya kazanarak ülkemizi gururlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.