LeBron James kimdir? LeBron James'in boyu kaç?

NBA'de Los Angeles Lakers'ın yıldızı LeBron Raymone James ile ilgili araştırmalar sürüyor. Peki, LeBron James kimdir? LeBron James'in boyu kaç?

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
LeBron James kimdir? LeBron James'in boyu kaç?

LeBron Raymone James, 30 Aralık 1984'te doğmuş ve şu anda NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ta forma giymektedir. NBA tarihinin en önemli basketbolcularından biri olarak kabul edilen James, 2023 yılında Kareem Abdul-Jabbar'ın rekorunu kırarak NBA tarihinin en skorer oyuncusu unvanını elde etmiştir.

James, 2,06 m boyunda ve 113 kg ağırlığındadır. Genellikle kısa forvet ve uzun forvet pozisyonlarında görev alsa da, gerektiğinde tüm pozisyonlarda oynama yeteneğine sahiptir. Kariyeri boyunca 4 kez NBA şampiyonluğu, 4 kez NBA En Değerli Oyuncu Ödülü ve 4 kez NBA Finalleri MVP Ödülü kazanmıştır. Ayrıca, 2 kez Olimpiyat altın madalyası, 1 kez NBA Sayı Kralı ve 1 kez NBA Asist Kralı unvanlarına sahiptir.

LeBron James, Akron, Ohio'da bulunan St. Vincent-St. Mary Lisesi'nde basketbola başladı. Lisede büyük bir üne kavuşarak 2003 NBA Seçmeleri'nde birinci sıradan Cleveland Cavaliers tarafından seçildi. Cavaliers ile 2007 NBA Finalleri'ne yükselmesine rağmen, San Antonio Spurs'e kaybetti. 2010'da Miami Heat'e katıldı ve burada iki kez şampiyonluk yaşadı.

James, 2014 yazında eski takımı Cavaliers ile tekrar anlaşarak 2016'da Golden State Warriors'ı 4-3 yenerek üçüncü şampiyonluğunu kazandı. Bu başarı, Cavaliers'ın tarihte 3-1 geriden gelip şampiyon olduğu ilk final serisi olarak kaydedildi. 2019-20 sezonunda Los Angeles Lakers ile de şampiyonluk yaşadı ve NBA tarihinin 36.000 sayıya ulaşan en genç oyuncusu oldu.

Saha dışında da yüksek bir şöhret ve zenginliğe sahip olan James, birçok kitap, belgesel ve reklamda yer almıştır. Sinema dünyasında ise "Space Jam: A New Legacy" adlı filmde kendini oynamıştır. "King James" lakabıyla tanınan LeBron James, Amerika'nın en etkili sporcularından biri olarak öne çıkmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.