Lazio taraftarlarından skandal eylem: Hitler'in birahanesinde faşizm sloganları

Münih'te gerçekleşen UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçı öncesinde, İtalya'nın Lazio takımı taraftarlarının Adolf Hitler'in birahanesi olarak bilinen Hofbrauhaus'ta faşizmi öven sloganlar attığına dair şok edici görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyaya yansıyan videolarda, taraftarların faşist lider Benito Mussolini'ye yönelik sloganlar attığı ve faşist selam verdiği görülüyor. Bu olay, Münih Emniyeti'nin bir soruşturma başlatmasına neden oldu. Detayları ve tepkileri merak edenler için haberimizin devamını okumaya davet ediyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
Lazio taraftarlarından skandal eylem: Hitler'in birahanesinde faşizm sloganları

İtalya'nın Lazio takımı taraftarları, Bayern Münih ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde Münih'e giderek Adolf Hitler'in birahanesi olarak bilinen Hofbrauhaus'ta faşizmi öven eylemlerde bulundu. Sosyal medyada yayılan görüntülerde taraftarların faşist liderlere övgüler yağdırdığı ve faşist semboller kullandığı görülüyor. Bu olay, hem spor dünyasında hem de siyasette tartışmalara yol açtı. Detaylar ve tepkiler için yazımızı okumaya devam edin.

Lazio taraftarlarından skandal eylem: Hitler'in birahanesinde faşizm sloganları -Bursa Hayat Gazetesi-2

LAZİO TARAFTARLARI MÜNİH'TE TARTIŞMA YARATTI

İtalya'nın Lazio takımı taraftarları, Almanya'nın Münih kentinde bulunan ve Nazi lideri Adolf Hitler'in bir dönem konuşmalarını yaptığı Hofbrauhaus birahanesinde faşizmi öven sloganlar attı. Bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçı öncesinde Münih'e giden bir grup İtalyan taraftar, dün akşam birahane çevresinde toplandı ve faşizm yanlısı sloganlar atmaya başladı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bazı taraftarların Adolf Hitler'in müttefiki olan İtalyan faşist lider Benito Mussolini'ye yönelik "Duce-Duce" şeklinde sloganlar attığı ve faşist döneme ait marşlar söylediği görüldü. Bazı taraftarlar ise sağ el havada olacak şekilde "Roma selamı" vererek faşist selamı gönderdi.

Almanya DPA ajansına dayandırılan habere göre, Münih Emniyeti söz konusu görüntülere ilişkin bir inceleme ve soruşturma başlattı. Bu olayın ardından Roma Belediyesi Spor İşlerinden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Alessandro Onorato, taraftarların "Duce" şeklinde tezahürat yapması ve faşist selam vermesini utanç verici olarak nitelendirdi. Onorato, bu görüntülerin Roma'yı temsil etmediğini vurguladı.

İtalya'nın faşist dönemine sempatisini gizlemeyen bazı Lazio taraftarları, daha önce 14 Şubat'ta oynanan ve Lazio'nun Bayern Münih'i 1-0 yendiği maçta "Kıskandığımız tek şey birahaneniz" yazılı pankart açarak, söz konusu birahaneyle ilgili göndermelerde bulunmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.