Ankara'da derbi! MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği maçı ne zaman, saat kaçta?

Trendyol 1. Lig ekipleri MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği, 57. TSYD Ankara Şubesi Kupası'nda karşılaşacak. Peki, MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği maçı ne zaman, saat kaçta?

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
Ankara'da derbi! MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği maçı ne zaman, saat kaçta?

MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği, Türkiye'nin en eski özel futbol turnuvası olan TSYD Ankara Şubesi Kupası'nda karşı karşıya gelecek. TSYD Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre, başkentin iki takımı 2 Ağustos'ta Eryaman Stadı'nda mücadele edecek. Maçın başlama saati 19.00 olarak belirlendi.

Turnuva ilk kez 1967 yılında düzenlenmiş olup, bu yıl 57. kez gerçekleştirilecek. TSYD Ankara Şubesi Kupası biletleri 26 Temmuz Cuma günü Passolig üzerinden satışa sunulacak.

TSYD KUPASI 

TSYD Kupası, 5 Temmuz 1963 tarihinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının imzaladığı bir protokol ile "Spor Yazarları Derneği Kupası" adı altında başladı. Ancak, ay sonunda Fenerbahçe, bazı anlaşmazlıklar nedeniyle turnuvadan çekildi. Fenerbahçe'nin yerini Beyoğluspor ve Beykoz SK doldurdu. İlk kupayı, Galatasaray averaj ile geçerek kazandı. Fenerbahçe, 1964 yılındaki ikinci turnuvaya katılarak, üç büyük İstanbul takımı arasında düzenlenen ilk turnuvayı gerçekleştirdi. Beşiktaş ise bir sonraki yıl olan 1965'te kupayı kazandı. 1968 yılında düzenlenmeyen turnuvayı Fenerbahçe, 1969 yılında ilk kez kazandı.

Ağustos 1975'te turnuva, ikinci kez dört takım arasında düzenlendi ve bu sefer İstanbul dışından Trabzonspor'un da katıldığı ilk turnuva oldu. Trabzonspor, Galatasaray'ı yenerek dikkat çekti ve sezon sonunda Anadolu'dan çıkan ilk şampiyon oldu. 1976'da da dört takımlı format devam etti ancak Galatasaray, İngiltere turnesine çıkarak turnuvaya katılmadı. Galatasaray yerine, Adanaspor davet edildi. Bir sonraki sezonda turnuva klasik üçlü formatına döndü ve 1999 yılına kadar bu şekilde devam etti.

Mayıs 2000'de Fenerbahçe, TSYD Kupası'na katılmayacağını açıkladı ve bu tarihten sonra turnuva İstanbul'da düzenlenmedi. TSYD Kupası'nı son kez müzesine götüren takım Galatasaray oldu ve üç büyük takım da toplamda on ikişer kez turnuvayı kazandı.

TSYD Kupası, günümüzde Ankara şubesinin düzenlediği turnuva gibi farklı illerde zaman zaman düzenlenmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.