Abdullah Avcı kimdir? Abdullah Avcı Trabzonspor'dan ayrılıyor mu?

Abdullah Avcı kimdir? Abdullah Avcı Trabzonspor'dan ayrılıyor mu? soruları arama motorları üzerinden araştırılan konuların başında geldi. Peki, Abdullah Avcı kimdir? Abdullah Avcı Trabzonspor'dan ayrılıyor mu?

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
Abdullah Avcı kimdir? Abdullah Avcı Trabzonspor'dan ayrılıyor mu?

Abdullah Avcı kimdir? Abdullah Avcı Trabzonspor'dan ayrılıyor mu? soruları arama motorları üzerinden en çok araştırılan konuların başında geldi. Yapılan kısa bir araştırmanın ardından, "Abdullah Avcı kimdir? Abdullah Avcı Trabzonspor'dan ayrılıyor mu?" sorularına yanıt bulundu. Peki, Abdullah Avcı kimdir? Abdullah Avcı Trabzonspor'dan ayrılıyor mu? 

ABDULLAH AVCI KİMDİR? 

Abdullah Mucib Avcı (d. 31 Temmuz 1963, İstanbul), Türk teknik direktör ve eski futbolcudur. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başında bulunmaktadır.

Futbola Vefaspor altyapısında başlayan Avcı, 1982'de A takıma yükseldi ve iki sezon burada oynadı. 1984'te Karagümrük'e transfer oldu ve burada iki sezonda 54 lig maçına çıktı. 1986'da Çaykur Rizespor'a geçti ve kiralık olarak sırasıyla Bakırköyspor ve Kahramanmaraşspor'da forma giydi. Kiralık sözleşmeleri 1989'da sona erdikten sonra bir sezon Rizespor'da oynadı. 1990'da Kasımpaşa'ya transfer oldu ve ardından İstanbulspor, Küçükçekmecespor ve Nişantaşıspor formalarını giydi. 1999 yılında futbolculuk kariyerini sonlandırarak antrenörlük yapmaya başladı.

Antrenörlük kariyerine İstanbulspor'da yardımcı antrenör olarak başlayan Avcı, burada Aykut Kocaman, Metin Türel ve Ziya Doğan'ın ekiplerinde görev aldı. 2002 yılında İstanbulspor U-21 takımının başına geçti ve gençlik gelişim koordinatörü olarak çalıştı. 2004'te Galatasaray U-21 takımının teknik direktörü oldu ve sonraki sezon Galatasaray A2 takımını çalıştırdı. Ekim 2005'te Türkiye U-17 takımının teknik direktörü oldu ve Türkiye'yi tarihindeki ikinci Avrupa U-17 Futbol Şampiyonu yaptı. Ayrıca Avcı'nın yönetimindeki Türkiye, tarihte ilk kez FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı ve turnuvada üçüncü oldu. 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü oldu, beş sezon boyunca takımı çalıştırarak 2011'de Türkiye Kupası finaline yükseldi. 17 Kasım 2011'de Türkiye millî futbol takımının teknik direktörlüğüne getirildi; iki yıl bu görevde kaldı ancak 2014 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'ndeki başarısız sonuçların ardından görevden alındı. 2014'te adı İstanbul Başakşehir olarak değiştirilen kulübün teknik direktörlüğüne getirildi. 2020'de Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Avcı, 2021-22 sezonunda Trabzonspor ile Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

ABDULLAH AVCI TRABZONSPOR'DAN AYRILIYOR MU? 

Trabzonspor'un teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırma kararı aldığı iddia edildi. Konuya ilişkin resmi açıklama bekleniyor. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.