Hava Durumu

A Milli Futbol Takımı, Hollanda'yı kaç kez yendi? Dikkat çeken Bursa detayı...

A Milli Futbol Takımı son 16 turunda dün akşam karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Bu sonuçla birlikte çeyrek finale yükselen Türkiye'nin rakibi ise Hollanda oldu. Peki, A Milli Futbol Takımı, Hollanda'yı kaç kez yendi? ve Dikkat çeken Bursa detayı nedir? İşte yanıtı!

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
A Milli Futbol Takımı, Hollanda'yı kaç kez yendi? Dikkat çeken Bursa detayı...

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Takım, dün akşam karşılaştığı Avusturya'yı Merih Demiral'ın attığı 2 gol ile mücadeleden galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final eşleşmelerinde Hollanda ile eşleşen A Milli Futbol Takımı'nın rakibi arasında geçmişte oynanan mücadeleler ise merak edilerek araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, A Milli Futbol Takımı, Hollanda'yı kaç kez yendi? İşte yanıtı...

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, HOLLANDA'YI KAÇ KEZ YENDİ?

A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile geçmişte oynanan maçlar dahil olmak üzere 13 kez sahada karşılaştı. A Milliler Hollanda ile oynadığı mücadelelerin 4'ünü kazanırken 4 maç ise beraberlikle sona erdi.

13 karşılaşmanın 4 tanesi hazırlık maçı, 7 tanesi Dünya Kupası Elemeleri ve 2 tanesi ise Avrupa Şampiyonası elemelerinden oluşmakta.

İLK HAZIRLIK MAÇI 1958 YILINDA

Futbolseverler için unutulmaz bir sene... Milli Takımımız, Hollanda'ya karşı ilk maçında Amsterdam'da sahaya çıktı ve Metin Oktay'ın attığı iki golle tarihi bir zafere imza attı. Bu galibiyet, o dönemin güçlü futbol ülkelerinden biri olan Hollanda'ya karşı ilk defa elde edilen zafer olmasıyla da önem taşıyor.

Metin Oktay, bu maçta attığı iki golle adeta yıldızlaştı ve Milli Takım'ımızın bu tarihi zafere ulaşmasında önemli rol oynadı. Golleri ve futboluyla taraftarları mest eden Oktay, bu maçla futbol tarihine adını yazdırdı.

1992'DE İLK RESMİ KARŞILAŞMA

Türkiye ile Hollanda arasında ilk resmî karşılaşma 1992 yılında gerçekleşti.

BURSA'DA HOLLANDA'YA KARŞI İLK GALİBİYET

1998 Dünya Kupası elemeleri kapsamında, 1997 yılında Bursa Atatürk Stadı'nda Hollanda ile karşılaşan Milli Takımımız, bu maçı 1-0 kazanarak Hollanda'yı ilk kez resmi bir turnuvada mağlup etmeyi başardı. Rövanşta ise iki takım 0-0 berabere kaldı.

A Milli Futbol Takımı, Hollanda'yı kaç kez yendi? Dikkat çeken Bursa detayı...-Bursa Hayat Gazetesi-2
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.