Ahmet Zenbilci partisinden istifa etti!

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı da olan Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci partisinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
Ahmet Zenbilci partisinden istifa etti!

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Zenbilci, istifa kararı sonrası sosyal medya hesabını da kapattı.

Ahmet Zenbilci'nin istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle, soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir" ifadelerine yer verdi.

Zenbilci, söz konusu süreçte partisine ve dava arkadaşlarına zarar vermemek adına istifa ettiğini belirterek, "Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum. Kamuoyuna saygıyla" şeklinde konuştu.

AHMET ZENBİLCİ KİMDİR?

Ahmet Zenbilci, 1966 yılında Adana'nın Kozan ilçesinde doğdu. Eğitim hayatını Adana Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yönetim ve organizasyon alanında yüksek lisans yaptı.

Zenbilci, kamu yönetimi alanında birçok önemli görev üstlendi. Adana İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı, 2004-2009 yılları arasında Sofulu Belde Belediye Başkanlığı, 2009-2014 yılları arasında Sarıçam Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Bakan Başdanışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Ayrıca İLBANK A.Ş. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliği ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevlerinde de yer aldı.

2018 yılında 27. Dönem Adana Milletvekili olarak seçilen Zenbilci, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Parlamenter Birliği ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi üyeliğine de devam etmektedir.

Dil bilgisi açısından iyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Ahmet Zenbilci, evli ve 5 çocuk babasıdır. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.