Ahmet Ersagun Yücel nereli, hangi partiden istifa etti?

Ahmet Ersagun Yücel kimdir, nereli, hangi partiden istifa etti? sorularına arama motorları üzerinden yanıt aranıyor. Yapılan araştırmanın ardından, "Ahmet Ersagun Yücel kimdir, nereli, hangi partiden istifa etti? "sorularına yanıt bulundu. İşte Ahmet Ersagun Yücel hakkında bilinmesi gerekenler...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
Ahmet Ersagun Yücel nereli, hangi partiden istifa etti?

İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Ahmet Ersagun Yücelk eski adı Twitter yeni adı X olan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kurucu liderimiz Sayın Meral Akşener hanımefendinin daveti üzerine katıldığım, kurulmasında ve gelişmesinde emeklerimiz olan ve Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olduğum İYİ Parti’den istifa ettiğimi bildirmek isterim.” ifadelerini kullanmıştı. Peki, Ahmet Ersagun Yücel kimdir, nereli?

Ahmet Ersagun Yücel biyografisi...

1972 yılında Osmaniye'de doğan Ahmet Ersagun Yücel, üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Serigrafi bölümünde tamamladıktan sonra ABD'ye giderek New York Üniversitesi'nde reklam ve pazarlama eğitimi aldı; ardından Kaliforniya Newport Üniversitesi'nde işletme ve pazarlama üzerine yüksek lisans yapma fırsatı buldu.

İş hayatına 1995-1998 yılları arasında Rifle Jeans ve Calvin Klein Jeans tekstil firmalarında yönetici olarak başladı. 1999'da TAV Havalimanları'nda genel müdür olarak göreve başladı ve 2002'de TAV Holding genel sekreteri oldu. 2009 yılında ise TAV Havalimanları yönetim kurulu üyesi olarak atandı.

Siyasi kariyerine 2017 yılında İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden biri olarak adım attı. Partinin Genel İstişare Kurulu üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZBELCOM'da genel müdürlük görevini üstlendi. Daha sonra İZDOĞA A.Ş.'nin genel müdürü olarak görev yaparken, 2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde İstanbul 1. seçim bölgesinden Cumhuriyet Halk Partisi listesinden milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı ve TBMM'ye milletvekili olarak girdi. Mecliste Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.