2 kadının katledilmesi sonrası Mustafa Destici’den idam açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul’da yaşanan vahşi cinayet olayıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 23:27
Kaynak: Haber Merkezi
2 kadının katledilmesi sonrası Mustafa Destici’den idam açıklaması

İstanbul’da bir kişinin 19 yaşındaki 2 kadını vahşide katlettikten sonra kendi yaşamanı son vermesi infiale yol açtı.

Yaşanan olayla ilgili Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Destici, “Uzun bir süredir, maalesef, ülkemizin bütününde infiale neden olacak ölçüde korkunç, vahşice cinayetlere, adli vakalara şahit oluyoruz. Son olarak, bugün, İstanbul Fatih'te yaşanan insanlık dışı cinayetlerin, benzer suç olaylarındaki ciddi artış konusunda, adalet ve güvenlik sistemimizde yeni tedbirler almamız zaruretini ortaya koyduğunu düşünüyorum” dedi.

"DEVLET VATANDAŞLARININ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMALIDIR”

Ruhsatsız silah kullanımı, yasaklı madde ticareti ve kullanımına yönelik denetimlerin artırılması, sokak çeteleri ve mafya tipi oluşumlarla daha sert ve kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirten Destici, “Devletine, yasalara ve yaşadığı topluma saygılı vatandaşlarımız, trafikte, sokakta, sosyal alanlarda, bir güvenlik endişesi yaşamamalı, devlet vatandaşlarının güvenliğini sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.

Geçmişi yıllara yayılan süreçte, çok sayıda vaka sonrasında ve yine sayısız kez, ceza ve infaz sisteminde değişiklik yapılması zorunda olunduğu gerçeğini dile getirdiklerini açıklayan Mustafa Destici, çok sayıda örnekte, faillerin birini bile işledikleri takdirde toplumdan tecrit edilmelerini gerektiren onlarca suç işlemiş olduklarını ifade etti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici açıklamasının devamında şu açıklamalarda bulundu.

“Tekrar ediyorum: Kadınlara ve çocuklara yönelik suçlarda, terör, uyuşturucu ve ruhsatsız silahlanma ile ilgili konularda cezalar artırılmalıdır. Güvenlik güçlerimizin suça müdahale etmeleriyle ilgili mevzuat revize edilmelidir. Hukuk sistemimizde, özellikle katalog suçlar olarak adlandırılan alanlarla ilgili infaz sistemi değiştirilmeli, ceza sistemimize muhakkak tahliyesiz müebbet hapis dahil olmalıdır.

“İDAM CEZASI GERİ GETİRİLMELİDİR”

Kadınları ve çocukları hedef alan cinayetler, toplumda infiale neden olan vahşice işlenmiş cinayetler ve terör örgütlerinin işlediği cinayetlerle ilgili, muhakkak, idam cezası geri getirilmelidir.

“DEVLET ÇARESİZ OLMAZ, OLAMAZ…”

Milletimizin güvenliğini sağlamak, devletin öncelikli, belki de ilk görevidir. Bu gerçekten hareketle, Türkiye Büyük Millet Meclisi, konuyu gündemine alıp, bu problemleri çözüme kavuşturmalıdır. Bu, milletin temsilcilerinin, milletimize karşı görevidir.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.