MasterChef Bibimbap nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tarifi...

MasterChef Türkiye'de yapılan Bibimbap'ın tarifi merak edilerek araştırılmaya başlandı. Peki Bibimbap nasıl yapılır? İşte, Bibimbap tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 01:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 01:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
MasterChef Bibimbap nasıl yapılır? Malzemeleri neler?  İşte tarifi...

MasterChef'te yapılan Bibimbap'ın tarifi merak edildi. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü ekrana gelen bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Programda, Kore yemeği de yapıldı. Peki, Bibimbap nasıl yapılır? Bibimbap malzemeleri nelerdir?

TV 8'in reyting rekorları karına yarışma programı MasterChef Türkiye'nin 28 Ağustos 2023 Salı günü ekrana gelen bölümünde Bibimbap yemeği de yapıldı. Şefler, Unesco'nun gastronomi şehirleri lezzetlerine değinip listeyi açıkladı. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun açıklaması sonrası Bibimbap yemeğinin nasıl yapılacağı merak konusu olurken malzemeleri de internette araştırılmaya başlandı. İşte, Bibimbap tarifi...

 MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

2 adet yumurta

2 su bardağı su

1 adet kabak (şerit halinde kesilmiş)1 adet havuç (şerit halinde kesilmiş)

1/2 demet ıspanak (yıkanmış)2 adet kuru soğan (ince kesilmiş)

1/2 yemek kaşığı susam yağı

1/2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 çay kaşığı sarımsak ezmesi

1 yemek kaşığı acı biber ezmesi

Tuz

TARİF

Pirinçleri biz süzgece koyarak bol suyla tıkayın ve suyunu süzün.

Yıkadığınız pirinci tencereye aktarın ve üzerine 2 bardak su ekleyin.

Yüksek ateşte su kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika daha pişirin.

Pilav suyunu çektiğinde tencereyi mutfak tezgahına alın ve kapağını kapalı tutarak demlemeye bırakın.

Ayçiçek yağını wok tavaya alın ve ısıtın. Üzerine soğan, rendelenmiş havuç ve kabakları alarak 10 dakika kadar kavurun.

Sebzeleri kavururken içerisine yarım çay kaşığı tuz ekleyin.

Farklı bir tencerede su kaynatın. Kaynar suya ıspanakları alarak 1 dakika haşlayın.

Pişirdiğiniz ıspanakları ılımaya başladığında elinizle sıkarak suyunu süzün.

Bir kasenin içerisine susam yağı, tuz ve sarımsak ezmesini alın. Üzerine ıspanakları ekleyerek harmanlayın. Demlenen pilava ıspanağı, kavrulmuş sebzeleri, 1/2 yemek kaşığı susam yağını ve acı biber ezmesini ekleyin.

Bir tavaya çok az yağ ekleyerek 2 adet yumurtayı kırın. Beyaz kısımları pişene kadar, yaklaşık 2 dakika, pişirin.

Pilavın olduğu tabaktaki malzemeleri tamamen karıştırın. Servis tabağına aktarın.

Pişirdiğiniz yumurtaları da üzerine yerleştirerek servis edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.