Hava Durumu

Yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni gelişme! Ünlülerden peş peşe paylaşım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yenidoğan çetesi soruşturması ile ilgili açıklamada bulundu. Tunç açıklamasında ' Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir.' ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 23:35
Kaynak: Haber Merkezi
Yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni gelişme! Ünlülerden peş peşe paylaşım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yenidoğan çetesi soruşturmasında ile ilgili sosyal medyadan açıklama yayınlayarak gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'sinin tutuklandığını ifade etti.

Konu sosyal medyada gündem oldu.

Bakan açıklamasında;

'İstanbul’da bazı özel hastanelerin yeni doğan bakım ünitelerinin kiralanarak insani ve uygun olmayan koşullar nedeniyle bebek ölümlerinin meydana geldiğine yönelik CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 21.05.2023 tarihinde soruşturma başlatılmış, bu kapsamda bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’si tutuklanmıştır.

47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir. Diğer yandan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Cumhuriyet Savcısının tehdit edilmesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, gözaltına alınan 8 şüphelinin 5’i tutuklanmış ve 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Bu soruşturma da çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir.' dedi.

Konu ile ilgili ünlü isimler de sosyal medyadan paylaşımda bulundular.

'PİS ELLER YENİ DOĞAN BEBEKLERE KADAR İNMİŞ'

Ünlü sanatçı Demet Akalın paylaşımında;

' Pis eller yeni doğan bebeklere kadar inmiş!! Pislik bu insanlar pislik!nasıl yemek yiyip çocuklarının suratlarına bakabiliyorlar acaba

Suratından nuru gitmiş insan müsfettesi!! Umarım en derin hapislerde çürürsün!! Fareler yesin suratını' diyerek tepkisini dile getirdi.

'BU GERÇEK OLAMAZ!'

Hadise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkisini şu sözlerle dile getirdi;

'Henüz bir anne değilim ama içim yanıyor bu haberleri okuduğumdan beri… Bu vahşete şimdi son verilmeli!

 Yeni doğan bebeklerin hayatı üzerinden para kazanmak, onların canını alarak bunu yapmak nasıl kabul edilebilir?

Canımızı emanet ettiğimiz, güvenmekten başka alternatifimiz olmayan insanlar tarafından bu yapılıyor.

Bebeklerin çektiği acı ve ailelerin yaşadığı tarifsiz üzüntü, hepimizin yüreğini yakıyor.

Devletimize sesleniyorum; lütfen bebeklerimizi koruyun, LÜTFEN!

Bu hastaneler hâlâ çalışmaya devam ediyor, ve görevli olmayan kişiler bebeklerin etrafında dolaşıyor!

 Bu gerçek olamaz! Bu sistemin içinde olan herkesin cezasını çekmesini, yaptıklarının farkına varana kadar gün yüzü görmemesini istiyorum. Bu nasıl bir vahşet?

Lütfen herkes sesini çıkarsın, susmayın, unutmayın, unutturmayın! Sesimizi yükseltelim ve bebeklerimiz için adalet isteyelim!'

'ÜSTÜ KAPATILIRSA DURUM ÇOK VAHİM'

 Mustafa Sandal paylaşımında;

'12 bebek c*n*yet*nde yoğun bakımlarını çetelere kiraladığı söylenen 19 hastaneyle ilgili soruşturmada iddia doğru çıkarsa bu hastaneler kapatılmalı, sahipleri tutuklanmalı, mal varlıklarına el konulmalı! Üstü kapatılırsa durum çok vahim olur.' ifadelerine yer verdi.

'BU NASIL BİR DEVİR, BUNLAR NASIL İNSAN?'

Bergüzar Korel ise olay ile ilgili 'Bu kötülüğü anlatabilecek kelimeleri bilmiyorum. Bu nasıl bir devir, bunlar nasıl insan? Sağlıklı yeni doğan bebekleri devletten para almak için yoğun bakıma alıp ölümlerine sebebiyet veren koca bir çete ve onlarca hastaneden bahsediyorlar.' açıklamasına yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.