Yasemin Öztürk kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Uzun yıllar boyunca dizi ve film dünyasında popüler birçok projede yer alan oyuncu Yasemin Öztürk'ün biyografisi merak edilerek araştırılıyor. Peki, Yasemin Öztürk kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
Yasemin Öztürk kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Yasemin Öztürk, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olarak 1974 yılında Ankara'da doğdu. Eğitim hayatına Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümünde devam eden Öztürk, kariyerine pek çok televizyon programında sunuculuk yaparak başladı. İlk önemli çıkışını, TRT'de yayınlanan Koçum Benim dizisinde başrol oynayarak gerçekleştirdi. Ayrıca, Kurtlar Vadisi dizisinde Sara Vanunu karakteriyle de dikkat çekti.

YASEMİN ÖZTÜRK HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE OYNADI? 

Öztürk'ün filmografisi oldukça zengin. 2000 yılında Şahin adlı TV filmiyle başlayan oyunculuk kariyeri, 2002'deki Aşk Skandalı ve 2004'teki Çalınan Ceset gibi yapımlarla devam etti. Sinema filmleri arasında Gece 11:45, Hababam Sınıfı Askerde, Havva Durumu ve Aşk Tutulması gibi önemli projeler yer alıyor.

Televizyon dünyasında da uzun bir kariyere sahip olan Öztürk, 1998-1999 yıllarında Tiyatro Saati programında sunuculuk yaparak tanındı. Üvey Baba, Ezo Gelin, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi gibi dizilerde önemli roller üstlendi. Özellikle Kurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar gibi popüler dizilerdeki performanslarıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

Yasemin Öztürk, hem sahne hem de ekran kariyerinde kazandığı tecrübelerle Türk sanat dünyasında önemli bir yer edinmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.