Kenan Işık kimdir? Kenan Işık neden vefat etti?

"Kim Milyoner Olmak İster" adlı televizyon programıyla geniş bir kitleye ulaşan Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Kenan Işık kimdir? Kenan Işık neden vefat etti? İşte Kenan Işık ile ilgili detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
Kenan Işık kimdir? Kenan Işık neden vefat etti?

Tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık hayatını kaybetti. Kenan Işık'ın vefatının ardından arama motorları üzerinden araştırma yapılmaya başlandı. Yapılan araştırmanın ardından, "Kenan Işık kimdir? Kenan Işık neden vefat etti?" sorularına yanıt bulundu. Peki, Kenan Işık kimdir? Kenan Işık neden vefat etti?  İşte Kenan Işık ile ilgili detaylar...

KENAN IŞIK KİMDİR? KENAN IŞIK KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ? 

Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1967 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Kenan Işık, özellikle "Kim Milyoner Olmak İster" adlı televizyon programıyla geniş bir tanınma sağlamıştır.

Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memurun çocuğu olan Kenan Işık, ortaokul yıllarında Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro çalışmalarına başlamış ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. Lise yıllarında Ulaş Bardakçı ile aynı sınıfta öğrenim gören Işık, bu dönemde Meydan Sahnesi'ne katılmıştır. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak kariyerine başlamıştır.

Kenan Işık, ayrıca Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştır ve kariyeri boyunca birçok tiyatro oyunu yazmıştır. Gazetecilik kariyerinde ise Yeni Yüzyıl (1995-1998), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalışmıştır. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı "Dadı" adlı diziyle tanınmıştır. 2005 yılında, Erdoğan Aktaş ile tanışarak 4 Nisan 2005 tarihinde Star Haber'i sunmaya başlamış, ancak 12 Haziran 2005 tarihinde bu görevden ayrılarak 20 Ağustos 2005 tarihinde Star Haber'i bırakıp tekrar oyunculuğa dönmüştür.

Kenan Işık, Türk televizyon programları arasında fenomen haline gelen "Kim 500 Bin İster" yarışmasının sunuculuğunu yapmış, yarışmanın yeni adıyla "Kim Milyoner Olmak İster"'in sunuculuğunu da üstlenmiştir. 

21 Mart 2014 tarihinde spor sonrası saunada fenalaşan Işık, dengesini kaybedip kafasını yere çarptığı için bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılmış ve beyin kanaması geçirmiştir. Acil ameliyata alınan Işık'ın ameliyatı 4 saat sürmüş ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilmiştir. 

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.