Hava Durumu

Gülse Birsel'den düşündüren Vural Çelik paylaşımı! Neden sildi?

Avrupa Yakası adlı dizide yer aldığı arkadaşı Vural Çelik'in cenazesine katılmayan Gülse Birsel büyük tepki topladı. Bu tepkilerin üstüne sosyal medyadan bir açıklama yayınlayan ünlü oyuncunun paylaşımını gelen yeni tepkiler üzerine kaldırdığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
Gülse Birsel'den düşündüren Vural Çelik paylaşımı! Neden sildi?

Oyuncu Vural Çelik'in geçtiğimiz günlerde cansız bedeni bulunmuştu.

Bir süredir küs oldukları bilinen Gülse Birsel, Vural'ın ölümü üzerine bir paylaşımda bulunarak 'Kubilay'ımızı çok erken kaybettik, çok üzgünüz.' demişti. 

Ancak Gülse Birsel Vural'ın cenazesine katılmamıştı.

Bunun üzerine sosyal medyadan büyük tepki alan oyuncu bir açıklama yayınlama gereği duymuştu. 

Oyuncu paylaşımında;

'Birkaç yıldır cenazelere gidemiyorum. (Çözmem gereken bir anksiyete.) Cenazeler, dini tören bölümünü ayrı tutarsak vefat edeni yad etmek, veda etmek için vardır. Ben bunu yazarak yapacağım.

Bir iş arkadaşımı çok erken kaybettim. Şaşkın ve üzgünüm. Vural Çelik Avrupa Yakası’nın ikinci sezonuna tek bölümlük Kubilay rolü için gelmişti. Çok tatlı bir performans gösterdi. O hafta yapımcıya 'Mümkünse her bölüm yazmak istiyorum' dedim ve Vural ekibe katılmış oldu.

Nevi şahsına münhasır biriydi. Setin çocuğu gibiydi. Herkese kendi kendine küser, nedenini bilmediğimiz konulara alınır, sonra barışmak için hediyeler isterdi. Bu hediye konusu setin şakası haline geldikçe “Bu hafta bana ne alıyorsun Gülse?” cümlesiyle girmeye başlamıştı stüdyoya. Beraber çok güldüğümüz, keyfi yerinde olsun diye hep kollamaya çalıştığımız bir çocuksu ruhtu. Özellikle bana ve Engin Günaydın’a çok nazı geçerdi. Sette biraz da bizi güldürmek için oynadığı bir 'Mağdur persona'sı vardı. Şenay Gürler’le bir kahve içmeye mi çıkıyoruz, 'Vaay tabii sosyete bizi davet etmez'! 'Ya iki kız dedikodu yapacağız, sen niye geliyorsun?' 'Yok ben garibanım zaten, bir kahve ısmarlamazsınız bu fakire, ben hangi parayla kahve içeceğim' filan derken bu sefer abarttığını fark edip onu gülme tutardı.

Son sezona girerken, ayrılmak istediğini söylediğinde ben dahil birkaç oyuncu arkadaşım vazgeçirmeye çalıştık. Ücret, saatler, senaryodaki yeri gibi şikayetleri vardı.

Yapımcılarla konuşup, bana alıngan tonlu bir mesajla ayrıldığını söyledi ve teşekkür etti. Belki ısrar etmemi, yapımcıyı arayıp onsuz olmaz dememi bekledi. Yanlış karardı bence.

Keşke son sezonda da beraber oynasaydık. Ve keşke birkaç ay sonra bir TV programında benimle ilgili kırıcı cümleler etmeseydi. (Tabii kimse iş arkadaşıyla tek sebepten 16 yıl iletişimi kesmez. Ama sonraki yıllardaki yanlışları anlatmaya gerek de yok.)

Niye sahip çıkmadınız?' gibi cümleler okudum sosyal medyada. Vural yetenekli ve verimli çağda, bir oyuncuydu. Avrupa Yakası'ndan ayrıldıktan sonra 'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' filminde başrol oynadı. 'Nuri' dizisinde, Gani Müjde'nin 'Yahşi Cazibe'sinde, Birol Güven'in 'Seksenler'inde 3 sezon oynadı. Son yıllarda çalışmama sebebi televizyonda komedinin yok olması olabilir. Ancak yakınlarda Güldür Güldür'le ilgili bir soru sorulduğunda asla rol almak istemeyeceği bir yapım olduğunu sert bir dille magazine anlatmış, haber olmuştu. Bu bakışı da belki işleri zorlaştırmıştır. Birol Güven büyük bir ekonomik derdi olmadığını, çektiği videoların skeç olduğunu söyledi. 'Stand up'a hazırlanıyordu.' dedi.

Avrupa Yakası seyircileri dergide çalışan karakterleri gerçek hayatta da kanka gibi görüyorlar. Elbette sette çok yakın arkadaşlar da edinirsiniz. Ama herkes herkesin can dostu olamaz haliyle. Selamlaşıp kankayı, düşmanı, sevgiliyi oynayıp, setten çıkınca gerçek hayatınıza dönersiniz. 

2 ay bir ekiple, 2 yıl başka yerde başka ekiple. Aralarda da çalışılmayan yıllar. Onun için dönem dönem yalnızlık ve işsizlik, bizim mesleğin parçasıdır.

Türkiye çok iyi bir komedyenini kaybetti. Cenazelerde helallik almak adettir. Hakkımı helal ediyorum, sonuna kadar helal olsun.

İçimde kalan üzüntü şudur. Son aylarda magazine verdiği bir röportaj karşıma çıktı: 'Bir Gülse Birsel işinde rol alır mısınız?' sorusuna 'Ben ona hata yapmış olabilirim, o bana yapmış olabilir, başkası yapmış olabilir, 3 günlük dünya, zaten kaç komedyeniz ki?' diyor. Sonuna kadar katıldım söylediklerine ve şöyle düşündüm: 'Eh artık madem böyle demiş, bir ara muhakkak bir galada filan karşılaşınca sarılır muhabbet ederiz. Bir ara nasıl olsa denk geliriz.'

'Bir ara' bizim yaşlar için çok geniş, rahat bir zaman. 'Bir ara buluşalım', 'Bir ara hasret giderelim', 'Önümüzde uzun yıllar var ya'.

Öyle değilmiş.

Nereden bilebilirdik?

Perde çok erken kapandı.

Allah rahmet eylesin.' ifadelerine yer verdi.

Bu açıklaması da büyük tepki alan oyuncu bir süre sonra paylaşımını silmeyi tercih etti, ve paylaşımı kaldırdı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.