Ünlü İtalyan şef Danilo Zanna, MAG dergisinin Mart sayısında İtalyan ve Türk mutfaklarını nasıl harmanladığını anlattı. Zanna, taze ürün kullanımı ve yemek etrafında toplanma geleneğine değer veriyor. Türk kahvaltısı ve uzun çay sohbetleri vazgeçilmezi oldu.
Haber Giriş Tarihi: 21.03.2025 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2025 18:04
Kaynak:
Haber Merkezi
İtalyan mutfak kültürüyle büyüyüp Türkiye’de yeni lezzetler keşfeden ünlü şef Danilo Zanna, iki mutfağın en özel yönlerini nasıl harmanladığını ve mutfak anlayışına dair düşüncelerini MAG dergisinin Mart sayısında paylaştı.
Türkiye’ye ilk geldiğinde mutfak kültürünün çeşitliliğinden etkilendiğini belirten Zanna, restoran açarken hem İtalyan hem de Türk mutfağının en özel dokunuşlarını bir araya getirmeye özen gösterdiğini ifade etti. “Yemeklerimde taze ve mevsimsel ürünleri kullanmaya büyük önem veriyorum. Ayrıca, her iki kültürün de yemek etrafında bir araya gelme geleneğini restoran ortamında yaşatmak benim için çok değerli. Geleneksel tarifleri modern tekniklerle buluşturmayı seviyorum. Örneğin, bir İtalyan yemeğine Türk baharatları ekleyerek yeni tatlar oluşturmak ya da klasik bir Türk tarifini İtalyan usulü pişirme teknikleriyle yeniden yorumlamak benim mutfağımın temelini oluşturuyor.” dedi.
"TÜRK KAHVALTISI VAZGEÇİLMEZİM OLDU"
Türkiye’de yaşarken birçok alışkanlık kazandığını dile getiren ünlü şef, en çok benimsediği Türk alışkanlıklarından bahsetti: “Bence Türk kültürünün en güzel yanlarından biri misafirperverlik. Yemek sonrası dostlarla uzun çay sohbetleri yapmak benim için bir ritüel haline geldi. Ayrıca, önceden kahvaltıyı sadece kahveyle geçiştirirken, artık peynir, zeytin, domates ve reçelle dolu zengin bir kahvaltı masası olmadan güne başlayamıyorum. Bu hem lezzetli hem de enerjimi artıran bir alışkanlık oldu.”
Danilo Zanna, en sevdiği İtalyan ve Türk deyimlerini de paylaştı: “İtalyancada ‘La vita è bella’ yani ‘Hayat güzeldir’ sözünü çok seviyorum. Türkçede ise ‘Gönül ne kahve ister ne kahvehane; gönül sohbet ister, kahve bahane.’ deyimi beni çok etkiliyor. Çünkü aslında önemli olanın sohbet ve dostluk olduğunu çok güzel anlatıyor.”
Hem İtalyan hem de Türk mutfaklarından ilham alan Zanna, kendine özgü dokunuşlarla iki kültürün en güzel lezzetlerini buluşturmaya devam ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Danilo Zanna: “Türkiye’de yaşadıkça alışkanlıklarım değişti”
Ünlü İtalyan şef Danilo Zanna, MAG dergisinin Mart sayısında İtalyan ve Türk mutfaklarını nasıl harmanladığını anlattı. Zanna, taze ürün kullanımı ve yemek etrafında toplanma geleneğine değer veriyor. Türk kahvaltısı ve uzun çay sohbetleri vazgeçilmezi oldu.
İtalyan mutfak kültürüyle büyüyüp Türkiye’de yeni lezzetler keşfeden ünlü şef Danilo Zanna, iki mutfağın en özel yönlerini nasıl harmanladığını ve mutfak anlayışına dair düşüncelerini MAG dergisinin Mart sayısında paylaştı.
Türkiye’ye ilk geldiğinde mutfak kültürünün çeşitliliğinden etkilendiğini belirten Zanna, restoran açarken hem İtalyan hem de Türk mutfağının en özel dokunuşlarını bir araya getirmeye özen gösterdiğini ifade etti. “Yemeklerimde taze ve mevsimsel ürünleri kullanmaya büyük önem veriyorum. Ayrıca, her iki kültürün de yemek etrafında bir araya gelme geleneğini restoran ortamında yaşatmak benim için çok değerli. Geleneksel tarifleri modern tekniklerle buluşturmayı seviyorum. Örneğin, bir İtalyan yemeğine Türk baharatları ekleyerek yeni tatlar oluşturmak ya da klasik bir Türk tarifini İtalyan usulü pişirme teknikleriyle yeniden yorumlamak benim mutfağımın temelini oluşturuyor.” dedi.
"TÜRK KAHVALTISI VAZGEÇİLMEZİM OLDU"
Türkiye’de yaşarken birçok alışkanlık kazandığını dile getiren ünlü şef, en çok benimsediği Türk alışkanlıklarından bahsetti: “Bence Türk kültürünün en güzel yanlarından biri misafirperverlik. Yemek sonrası dostlarla uzun çay sohbetleri yapmak benim için bir ritüel haline geldi. Ayrıca, önceden kahvaltıyı sadece kahveyle geçiştirirken, artık peynir, zeytin, domates ve reçelle dolu zengin bir kahvaltı masası olmadan güne başlayamıyorum. Bu hem lezzetli hem de enerjimi artıran bir alışkanlık oldu.”
Danilo Zanna, en sevdiği İtalyan ve Türk deyimlerini de paylaştı: “İtalyancada ‘La vita è bella’ yani ‘Hayat güzeldir’ sözünü çok seviyorum. Türkçede ise ‘Gönül ne kahve ister ne kahvehane; gönül sohbet ister, kahve bahane.’ deyimi beni çok etkiliyor. Çünkü aslında önemli olanın sohbet ve dostluk olduğunu çok güzel anlatıyor.”
Hem İtalyan hem de Türk mutfaklarından ilham alan Zanna, kendine özgü dokunuşlarla iki kültürün en güzel lezzetlerini buluşturmaya devam ediyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Bursa'da acı olay! 3 yaşındaki çocuk yaşam mücadelesi veriyor
Bursa'da Ramazan Bayramı'nda geleneksel bayramlaşma
Defne Samyeli'nin kızı paylaşımıyla günden oldu!