Azize Mustafazade (Aziza Mustafa Zadeh) kimdir?

Aziza Mustafa Zadeh, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi. Peki, Aziza Mustafa Zadeh kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
Azize Mustafazade (Aziza Mustafa Zadeh) kimdir?

Azerbaycanlı sanatçı Aziza Mustafa Zadeh, eşsiz piyano performansı ve caz söyleşileriyle Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Konserin ardından  Aziza Mustafa Zadeh ile ilgili arama motorları üzerinden araştırma yapılmaya başlandı. Yapılan araştırmanın ardından,  "Aziza Mustafa Zadeh kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?" sorularına yanıt bulundu. İşte  Aziza Mustafa Zadeh hakkında merak edilenler...

AZİZA MUSTAFA ZADEH KİMDİR? 

Azize Mustafazade (Aziza Mustafa Zadeh, 19 Aralık 1969, Bakü), Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcıdır. Genellikle Aziza Mustafa Zadeh olarak tanınan bu yetenekli müzisyen, eserlerinde çoğunlukla fusion ve caz türlerini bir araya getirirken, bazı çalışmaları muğam ve avant-garde etkileri de barındırmaktadır. Azerbaycan müziğini caz ile ilk kez buluşturan Vakıf Mustafazade'nin kızıdır. Annesi ise Gürcü asıllı bir şarkıcıdır.

Aziza, küçük yaşlardan itibaren piyano çalmaya başlamış ve 17 yaşında Washington'da düzenlenen Thelonious Monk Piyano Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanmıştır. Bu başarısının ardından annesiyle birlikte Almanya'ya taşınmıştır.

Müzik kariyerine 1991 yılında kendi adını taşıyan ilk albümüyle başlamış, ardından 1993'te ikinci albümü "Always"i yayınlamıştır. Bir yıl sonra, Phono Akademi Ödülü ve Echo Müzik Ödülü'nü kazanmıştır.

Müzik eleştirmenleri, Aziza'nın müzikal tarzının, büyük bir etkiye sahip olduğunu belirttiği Keith Jarrett'ı andırdığını ifade etmektedirler. Ayrıca, Zeki Müren ve Âşık Veysel’e olan hayranlığını her fırsatta dile getirmiş ve Âşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" adlı türküsünü bir albümünde yorumlamıştır. Şu anda annesi ve menajeri Eliza Mustafa Zadeh ile birlikte Mainz, Almanya'da yaşamaktadır. Boş zamanlarında uyumayı ve resim yapmayı seven Aziza, aynı zamanda bir vejetaryendir.

AZİZA MUSTAFA ZADEH'İN ALBÜMLERİ: 

Aziza Mustafa Zadeh, caz müziğinin önemli isimlerinden biridir ve birçok albüm çıkarmıştır. İşte Aziza Mustafa Zadeh’in albümleri:

Aziza Mustafa Zadeh’in Albümleri:

"Aziza Mustafa Zadeh" (1991)

"Always" (1993)

"Dance of Fire" (1995)

"Sings" (1997)

"The Art of the Piano" (1999)

"Seven Steps" (2001)

"Long Road" (2004)

"Piano Song" (2007)

"Jara" (2010)

"The Art of Love" (2014)

"Gözyaşı" (2017)

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.