Yalova namaz vakitleri: 8 Eylül 2024

Yalova namaz vakitleri: 8 EYLÜL 2024... Yalova namaz vakitleri ile ilgili araştırma yapılıyor. Yalova'da yaşayan vatandaşlar ibadetlerini yerine getirebilmek için ezanın saat kaçta okunacağı merak ediyor. İşte, 8 Eylül Pazar 2024 Yalova namaz vakitleri...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 23:26
Kaynak: Haber Merkezi
Yalova namaz vakitleri: 8 Eylül 2024

Yalova'da yaşayan vatandaşlar için günün namaz vakitleri belirlendi. Dini ibadetlerini zamanında yerine getirmek isteyenler ‘Yalova Namaz Vakitleri’ni araştırıyor. İşte, 8 Eylül Pazar 2024 Yalova namaz vakitleri...

YALOVA NAMAZ VAKİTLERİ: 8 EYLÜL 2024

İmsak: 05:02

Güneş: 06:30

Öğle: 13:06

İkindi: 16:41

Akşam: 19:31

Yatsı: 20:53

Bu vakitler, şehrin genelinde geçerli olan namaz saatleridir ve dini ibadetler için planlama yaparken dikkate alınmalıdır. Namaz vakitleri, mevsimsel değişiklikler ve coğrafi konum nedeniyle değişkenlik gösterebileceği için, güncel ve doğru bilgi almak adına yerel camiler veya dini kaynaklarla da kontrol edilmesi önerilir.

Hamile bir kadın namaz kılarken zorlanmakta ise namazlarını oturarak veya îmâ ile kılabilir mi?

Hamile kadın, namazda rükû ve secde yapması kendisine veya karnındaki bebeğe zarar verecekse aşağıda anlatılanlardan kendisine uygun gelen şekilde namazını kılar.

Hastalığından dolayı namazda rükû ve secde yapamayan kişi oturduğu yerden kolayına geldiği şekilde; mesela bağdaş kurarak veya ayaklarını yana veya öne doğru uzatarak oturup namazını kılar. Ayaklarını yana veya kıbleye uzatarak da olsa yere oturamayan kişi, ayakta veya tabure, sandalye, sedir vb. yerlere oturarak namazını îmâ ile kılabilir.

Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), basur hastalığı olan birinin namazı nasıl kılacağının sorulması üzerine; “Namazı ayakta kıl, güç yetiremezsen oturarak kıl, buna da güç yetiremezsen yan üzere yaslanarak kıl.” buyurdu.

Bu durumda olan bir kimse usûlüne göre, namazını îmâ ile kılar. Îmâ ile namaz kılan kişi başını rükûda biraz, secdede ise rükûdan biraz daha fazla eğer. Bununla birlikte, vücudun baş ile birlikte eğilmesiyle de îmâ yapılmış olur.

Bir kişi ayakta durmaya gücü yettiği hâlde, rükû ve secdeye gücü yetmiyorsa, ayakta veya oturarak îmâ edebilir; ancak oturarak îmâ etmesi daha uygundur. Başı ile îmâ etmeye gücü yetmeyen kimse Hanefîler'e göre namazını kazaya bırakır; gözleri, kaşları veya kalbiyle îmâ ederek namaz kılamaz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.