Tarihin Arka Odası programı yeniden başlayacak mı?

Tarihin Arka Odası programı yeniden başlayacak mı? sorusu arama motorlarında oldukça merak edilerek araştırılmaya başlanan konular arasında yerini aldı. Peki, Tarihin Arka Odası programı yeniden başlayacak mı? sorusunun yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
Tarihin Arka Odası programı yeniden başlayacak mı?

Tarihin Arka Odası programının hayranları için müjdeli haber geldi.   Türk televizyonlarının sevilen tarih programı Tarihin Arka Odası, uzun bir aranın ardından 26 Temmuz 2023'te TRT 1'de izleyicileriyle buluşuyor. Murat Bardakçı ve Prof. Dr. Erhan Afyoncu ikilisi, bu kez de Fatih Sultan Mehmed'e özel bir bölümle ekranlara dönüyor.

Fatih Sultan Mehmed'in Eşyaları İlk Kez Ekranda

Yeni bölümde, Fatih Sultan Mehmed'e ait kişisel eşyalar ve İstanbul'un fethinde kullanılan orijinal objeler ilk kez televizyon ekranlarında sergilenecek. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen özel bir sergiden canlı yayınla gerçekleştirilecek programda, tarih meraklıları için eşsiz bir görsel şölen sunulacak.

Sergide Neler Var?

Fatih Sultan Mehmed'in kılıcı, çocukluğundan kalma elbiseleri, kaftanı, defteri ve dünyada tek örneği bulunan divanı gibi özel eşyalar, izleyicileri hayrete düşürecek. Ayrıca, Ayasofya için hazırlattığı vakfiye, önemli belgeler, lekeli madalyonlar ve döneme ait tablolar da sergide yer alacak.

TARİHİN ARKA ODASI PROGRAM TARİHİ

Tarihin Arka Odası, Murat Bardakçı'nın hazırlayıp sunduğu televizyon programıdır. Bardakçı'nın hazırladığı bu yayın, daimi konuk olarak Erhan Afyoncu'nun yanı sıra, zaman zaman Erol Sadi Erdinç, Pelin Batu, Selin Barlas, Zeynep Özkartal, Nurhan Atasoy, İnci Çayırlı ve Ayşe Özek gibi isimlerin katkılarıyla zenginleşmiştir. Katılımcıların çeşitli sebeplerle programdan ayrılmaları sonucunda, son kadro Murat Bardakçı'nın moderatörlüğüyle, gazeteci Ayşe Özek ve akademisyen Erhan Afyoncu'dan oluşmaktaydı. Program, cumartesi akşamları 23.15'te (Habertürk) başlamaktaydı ve belirli bir bitiş saati bulunmamaktaydı.

Aslında bir kültür-sanat yayını olan ve tarih konularını ele alan Tarihin Arka Odası, esnek bir içerik yapısına sahip olduğu için nadiren farklı konulara da yer verirdi. Yayın içeriğinde, güncel Türkiye gündeminin tarihten benzer kesitleri çoğunlukla belirleyici olurken, izleyicilerin merak ettiği konulara da değinilirdi. Sunucu Murat Bardakçı'ya e-posta ile ulaşmak mümkündü.

Programda, Türkiye ve Osmanlı İmparatorluğu'nda önemi olan tarihi kişilerin yakınları sık sık konuk olarak davet edilir ve dolaylı olarak bir sözlü tarih çalışması yapılırdı. Ayrıca, yayının küçük bir bölümü de Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu'nun seçtiği tarih alanında yeni yayımlanmış kitaplara ayrılırdı.

2 Temmuz 2011'de yayına ara veren Tarihin Arka Odası, 21 Ocak 2012'den itibaren tekrar yayın hayatına başlamış ve son yayınını 3 Ekim 2015'te yapmıştır. 29 Haziran 2020'de, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde yapılan ve TRT 1'de yayımlanan, Bardakçı, Afyoncu ve Atasoy'un katılımıyla özel bir program düzenlenmiştir. Aynı isimlerle 21 Kasım 2020 tarihinde Kurtuluş Savaşı konulu bir özel program daha gerçekleştirilmiş ve bu program da TRT 1'de canlı olarak yayımlanmıştır. Son olarak, 8 Ekim 2021 gecesinde TRT 1'de yayınlanan bölümüyle izleyici karşısına çıkmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.