Süper Kanlı Ay tutulması ne zaman?

Süper Kanlı Ay tutulması ne zaman? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılan sorular arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek araştırılan Süper Kanlı Ay tutulması ne zaman? sorusunun yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
Süper Kanlı Ay tutulması ne zaman?

Süper Kanlı Ay tutulması, arama motorlarında sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Süper Kanlı Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylı cevabı...

SÜPER KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN?

Gökyüzü meraklıları için 2024 yılının en beklenen gök olaylarından biri olan Süper Kanlı Ay tutulması, tüm dünyada büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu eşsiz doğa olayı, gökyüzünde unutulmaz bir manzara sunarken, bilim insanları için de önemli bir gözlem fırsatı olacak.

Süper Kanlı Ay tutulması sırasında Dünya, Güneş ile Dolunay arasından geçecek ve Güneş'in gölgesi Ay'ın yüzeyine düşecek. Bu durum, Ay'ın normalden yüzde 14 daha büyük görünmesini sağlayacak ve Dünya'nın atmosferinden geçen güneş ışınlarının etkisiyle Ay, kan kırmızısı bir renge bürünecek. Bu büyüleyici görüntü, gökyüzünde adeta bir ateş topu gibi parlayacak.

NE ZAMAN VE NEREDE İZLENEBİLİR?

Bu muhteşem gök olayını kaçırmak istemeyenler için müjdeli haberler var! Süper Kanlı Ay tutulması, 18 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek. Tutulma, Türkiye'den de izlenebilecek. Özellikle tutulmanın en belirgin olduğu saatler olan 05.15 ile 06.16 arasında gökyüzüne bakmak, unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.