Sharon Stone kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Sharon Stone kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları arama motorlarında en çok araştırılan konu başlıkları arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek araştırılan Sharon Stone kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
Sharon Stone kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Sharon Stone kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları yıldız oyuncunun Bodrum'da Beşiktaş forması ile verdiği poz sonrası arama motorlarında en çok araştırılan konu başlıkları arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek araştırılan Sharon Stone kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Sharon Stone kimdir, kaç yaşında ve nereli?-Bursa Hayat Gazetesi-2

SHARON STONE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Sharon Stone, 10 Mart 1958 tarihinde Meadville, Pennsylvania, ABD'de doğmuş ünlü bir aktris, yapımcı ve eski mankendir. Dorothy ve Joseph Stone'un dört çocuğundan ikincisi olarak dünyaya gelen Stone, 1975 yılında Saegertown Lisesi'nden mezun olduktan sonra Edinboro Üniversitesi'ne kaydoldu. Ancak, 16 yaşındayken katıldığı Miss Pennsylvania güzellik yarışmasını kazanarak kariyerinde bir dönüm noktası yaşadı.

Güzellik yarışmasını kazanmasının ardından modellik ve reklam oyunculuğuna adım atan Stone, üniversiteden ayrılarak New Jersey’e taşındı ve Burger King ile Maybelline gibi markaların yüzü oldu. Model olarak kariyerine devam etmek için Ford Modellik Ajansı’na kaydolan Stone, bu dönemde başarılı bir model olarak tanındı.

Sharon Stone’un sinema kariyeri, Woody Allen'ın "Stardust Memories" filmiyle başladı. Ardından 1981'de "Deadly Blessing," 1985'te "King Solomon’s Mines," ve 1988'de "Action Jackson" gibi filmlerle devam etti. 1987 yılında rol aldığı "Allan Quatermain and the Lost City of Gold" filmi ile Razzie Ödülleri’nde En Kötü Oyuncu dalında aday gösterildi. Aynı yıl, MacGyver'ın yapımcısı Michael Greenburg ile evlendi, ancak çift 1987'de boşandı.

Stone'un kariyerinde önemli bir dönüm noktası, Arnold Schwarzenegger ile başrolünü paylaştığı bilim kurgu filmi "Total Recall" oldu. Bu film, Stone’a uluslararası üne kavuşturdu. Ardından, ünlü erkek dergisi Playboy'a poz vererek adından daha da fazla söz ettirdi.

1992'de vizyona giren "Basic Instinct" (Temel İçgüdü), Stone’u sinema dünyasında daha da tanınır hale getirdi. Çıplaklık ve cesur sahneleriyle tartışmalara yol açan film, Stone’un kariyerinde önemli bir yer edindi. Filmin ardından People dergisi tarafından dünyanın en güzel 50 kadını arasında yer aldı.

1995 yılında Robert De Niro ile birlikte rol aldığı Martin Scorsese'nin "Casino" adlı filmindeki performansı, Stone’a En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre ödülü kazandırdı.

Stone, uzun bir aradan sonra 2004 yapımı "Catwoman" filmi ile beyaz perdeye geri döndü ve 2006'da "Temel İçgüdü 2"de başrolü üstlendi. Ancak, her iki film de gişede beklenen başarıyı yakalayamadı ve eleştirmenlerden olumsuz yorumlar aldı.

Sharon Stone kimdir, kaç yaşında ve nereli?-Bursa Hayat Gazetesi-3

KURTLAR VADİSİ DİZİSİNDE YER ALDI

Sharon Stone, sinema kariyerinin yanı sıra, "The Practice" ve "Law & Order" gibi ünlü televizyon dizilerinde de konuk oyuncu olarak yer aldı. 2004 yılında Türk dizisi "Kurtlar Vadisi"nde de konuk oyuncu olarak bulunarak uluslararası bir izleyici kitlesine hitap etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.