Sahur için pratik lezzet: Tava böreği tarifi ve püf noktaları
Sahur için pratik lezzet: Tava böreği tarifi ve püf noktaları
Tava böreği, pratik ve lezzetli bir börek çeşididir. Fırınla uğraşmadan, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, kahvaltı, çay saati veya akşam yemeği için ideal bir seçenektir.
Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 15:21
Kaynak:
Şule GÜRKAN
Tava böreği, pratik ve lezzetli bir börek çeşididir. Fırın kullanmadan, sadece bir tavada kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu yazıda, size en lezzetli tava böreğinin nasıl yapıldığını ve püf noktalarını anlatacağız.
Tava Böreği Malzemeleri:
2 adet yufka1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta
1/2 su bardağı peynir (rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz (zevkinize göre)
Karabiber (zevkinize göre)
Sıvı yağ (tava için)
Hazırlanışı:
Bir kapta yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve karabiberi çırpın.Yufkayı tezgaha serin ve hazırladığınız sostan üzerine sürün.Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve yufkayı 4 eşit parçaya bölün.Her parçanın üzerine peynir ve maydanoz serpin.Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın.Tavayı ısıtın ve sıvı yağ ekleyin.Börekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.Pişen börekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine serin.Sıcak servis edin.
Tava Böreği Püf Noktaları:
Yufkaları çok fazla ıslatmamaya dikkat edin. Yufkalar çok ıslanırsa börekler dağılabilir.Börekleri tavaya koymadan önce tavayı iyice ısıtın.Börekleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Börekler çok pişerse kuruyabilir.Börekleri tavadan aldıktan sonra kağıt havlu üzerine sermek, fazla yağın emilmesini sağlayacaktır.
En Çok Sorulan Sorular:
Tava böreği sosu nasıl yapılır?
Tava böreği sosu için yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve karabiber çırpılır. Sosun kıvamı çok koyu veya çok sıvı olmamalıdır.
Hazır börek tavada pişer mi?
Evet, hazır börek de tavada pişirilebilir. Hazır börekleri tavada pişirmek için, börekleri önceden çözdürmeniz ve tavayı iyice ısıtmanız gerekir.
Tavada börek pişer mi?
Evet, tavada börek pişirilebilir. Tava böreği, en pratik börek çeşitlerinden biridir.
Böreği ne çıtır yapar?
Börekleri tavada kızartırken fazla yağ kullanmak böreklerin çıtır olmasını sağlar.
Börek sosu yoğurt mu süt mü?
Börek sosu için yoğurt veya süt kullanılabilir. Yoğurtlu sos daha lezzetli ve kıvamlı olurken, sütlü sos daha hafif olur.
Böreğin kurumaması için ne yapmalı?
Börekleri pişirdikten sonra kağıt havlu üzerine sermek, fazla yağın emilmesini ve böreklerin kurumamasını sağlayacaktır.
Tava böreğinin yanına ne gider?
Tava böreğinin yanına ayran, çay veya kahve ikram edebilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Sahur için pratik lezzet: Tava böreği tarifi ve püf noktaları
Tava böreği, pratik ve lezzetli bir börek çeşididir. Fırınla uğraşmadan, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, kahvaltı, çay saati veya akşam yemeği için ideal bir seçenektir.
Tava böreği, pratik ve lezzetli bir börek çeşididir. Fırın kullanmadan, sadece bir tavada kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu yazıda, size en lezzetli tava böreğinin nasıl yapıldığını ve püf noktalarını anlatacağız.
Tava Böreği Malzemeleri:
2 adet yufka1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta
1/2 su bardağı peynir (rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz (zevkinize göre)
Karabiber (zevkinize göre)
Sıvı yağ (tava için)
Hazırlanışı:
Bir kapta yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve karabiberi çırpın.Yufkayı tezgaha serin ve hazırladığınız sostan üzerine sürün.Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve yufkayı 4 eşit parçaya bölün.Her parçanın üzerine peynir ve maydanoz serpin.Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın.Tavayı ısıtın ve sıvı yağ ekleyin.Börekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.Pişen börekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine serin.Sıcak servis edin.
Tava Böreği Püf Noktaları:
Yufkaları çok fazla ıslatmamaya dikkat edin. Yufkalar çok ıslanırsa börekler dağılabilir.Börekleri tavaya koymadan önce tavayı iyice ısıtın.Börekleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Börekler çok pişerse kuruyabilir.Börekleri tavadan aldıktan sonra kağıt havlu üzerine sermek, fazla yağın emilmesini sağlayacaktır.
En Çok Sorulan Sorular:
Tava böreği sosu nasıl yapılır?
Tava böreği sosu için yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve karabiber çırpılır. Sosun kıvamı çok koyu veya çok sıvı olmamalıdır.
Hazır börek tavada pişer mi?
Evet, hazır börek de tavada pişirilebilir. Hazır börekleri tavada pişirmek için, börekleri önceden çözdürmeniz ve tavayı iyice ısıtmanız gerekir.
Tavada börek pişer mi?
Evet, tavada börek pişirilebilir. Tava böreği, en pratik börek çeşitlerinden biridir.
Böreği ne çıtır yapar?
Börekleri tavada kızartırken fazla yağ kullanmak böreklerin çıtır olmasını sağlar.
Börek sosu yoğurt mu süt mü?
Börek sosu için yoğurt veya süt kullanılabilir. Yoğurtlu sos daha lezzetli ve kıvamlı olurken, sütlü sos daha hafif olur.
Böreğin kurumaması için ne yapmalı?
Börekleri pişirdikten sonra kağıt havlu üzerine sermek, fazla yağın emilmesini ve böreklerin kurumamasını sağlayacaktır.
Tava böreğinin yanına ne gider?
Tava böreğinin yanına ayran, çay veya kahve ikram edebilirsiniz.
Tava böreği ne kadar sürede pişer?
Tava böreği ortalama 15-20 dakikada pişer.
Tavada börek kac dakikada piser?
Tavada börek ortalama 5-10 dakikada pişer.
Kaynak: Şule GÜRKAN
Son Haberler
6 Mayıs 2025| Kocaeli için doğru ezan vakitleri burada! Kocaeli namaz vakitleri
Özgür Özel'e saldıran kişi tutuklandı!
Prof. Dr. Eyübhan Avcı’dan uyarı! ‘Bursa’da heyelan riski göz ardı edilmemeli’