Melek Mızrak Subaşı kimdir? Melek Mızrak Subaşı hangi ilin belediye başkanı?

Melek Mızrak Subaşı kimdir? Melek Mızrak Subaşı hangi ilin belediye başkanı? soruları arama motorlarında merak edilerek vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek araştırılan Melek Mızrak Subaşı kimdir? Melek Mızrak Subaşı hangi ilin belediye başkanı? sorularının yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
Melek Mızrak Subaşı kimdir? Melek Mızrak Subaşı hangi ilin belediye başkanı?

Melek Mızrak Subaşı kimdir? Melek Mızrak Subaşı hangi ilin belediye başkanı? soruları arama motorlarında araştırılan gündem konuları arasında yerini aldı. Vatandaşların merak ederek araştırdığı Melek Mızrak Subaşı kimdir? Melek Mızrak Subaşı hangi ilin belediye başkanı? sorularının cevaplarını sizler için haberimizde derledik...

Melek Mızrak Subaşı kimdir? Melek Mızrak Subaşı hangi ilin belediye başkanı?-Bursa Hayat Gazetesi-2

MELEK MIZRAK SUBAŞI KİMDİR? MELEK MIZRAK SUBAŞI HANGİ İLİN BELEDİYE BAŞKANI? 

1988 yılında Bulgaristan'ın Razgrad şehrinde doğan Melek Mızrak Subaşı, Bulgaristan Türkü bir ailenin kızıdır. 1989 Büyük Bulgaristan Göçü ile Bilecik'e yerleşen Subaşı, ilk, orta ve lise eğitimini bu şehirde tamamladı. Ardından Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeodezi Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi aldı ve lisans ve yüksek lisans derecelerini kazandı.

Siyasi Kariyeri:

Siyasi kariyerine 2019 yılında İYİ Parti Bilecik İl Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ile birlikte Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı olarak başladı. Bu görevinin yanı sıra İmar Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Katipliği, Kent Estetik Kurulu Asil Üyeliği, Bilecik Belediyespor Başkanlığı ve Bilecik Kadın Kooperatifi Yöneticiliği gibi görevlerde de bulundu.

Belediye Başkan Vekilliği:

2021 yılında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in rüşvet aldığı iddiası üzerine görevinden uzaklaştırılması ve başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu'nun da orman suçundan hapse mahkum olmasıyla, Melek Mızrak Subaşı ve Çetin Kaya arasında belediye başkanvekilliği seçimi gerçekleşti. İlk iki turda salt çoğunluğa ulaşamayan Subaşı, üçüncü turda 14 oy alarak 8 Nisan 2022'de Bilecik Belediye Başkan Vekili seçildi.

Belediye Başkanlığı:

2024 Türkiye yerel seçimlerinde CHP adayı olarak Bilecik Belediye Başkanlığı için yarışan Melek Mızrak Subaşı, tüm oyların %48,88'ine tekabül eden 17 bini aşkın oy alarak seçimi kazandı ve Bilecik'in ilk kadın belediye başkanı olma unvanını elde etti.

Kişisel Hayatı:

İş insanı Berat Subaşı ile evli olan Melek Mızrak Subaşı'nın bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.