Kütahya namaz vakitleri: 8 Eylül 2024

Kütahya namaz vakitleri: 8 EYLÜL 2024... Kütahya namaz vakitleri ile ilgili araştırma yapılıyor. Kütahya'da yaşayan vatandaşlar ibadetlerini yerine getirebilmek için ezanın saat kaçta okunacağı merak ediyor. İşte, 8 Eylül Pazar 2024 Kütahya namaz vakitleri...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
Kütahya namaz vakitleri: 8 Eylül 2024

Kütahya'da yaşayan vatandaşlar için günün namaz vakitleri belirlendi. Dini ibadetlerini zamanında yerine getirmek isteyenler ‘Kütahya Namaz Vakitleri’ni araştırıyor. İşte, 8 Eylül Pazar 2024 Kütahya namaz vakitleri...

KÜTAHYA  NAMAZ VAKİTLERİ: 8 EYLÜL 2024

İmsak: 05:02

Güneş: 06:28

Öğle: 13:03

İkindi: 16:38

Akşam: 19:28

Yatsı: 20:47

Bu vakitler, şehrin genelinde geçerli olan namaz saatleridir ve dini ibadetler için planlama yaparken dikkate alınmalıdır. Namaz vakitleri, mevsimsel değişiklikler ve coğrafi konum nedeniyle değişkenlik gösterebileceği için, güncel ve doğru bilgi almak adına yerel camiler veya dini kaynaklarla da kontrol edilmesi önerilir.

 Vaktinde kılınmayan namaz daha sonra kaza edildiğinde, namazı kazaya bırakma günahı da affedilmiş olur mu?

Günlük işler, sanat ve meslekler, aile fertlerinin geçimini sağlamak için yapılan çalışma ve yolculuklar namazın geriye bırakılması için özür sayılmaz.

Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyrulur: “Öyle kimseler vardır ki, onları ne bir ticaret, ne de bir alışveriş, Allah’ı anmaktan, namazı dosdoğru kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyar. Onlar, kalplerin ve gözlerin dehşete düşeceği günden korkarlar.” (en-Nûr, 24/37).

Unutmak ve uyuyakalmak gibi meşru bir mazeret olmaksızın namazı kazaya bırakmak büyük günahtır. Bununla birlikte hangi şekilde olursa olsun vaktinde kılınmayan namazların mutlaka kaza edilmesi gerekir. Meşru mazerete dayalı olarak namazını vaktinde kılamayan kimse bundan bir sorumluluk altına girmediği gibi o namazı kaza etmekle borcundan da kurtulur.

Peygamber Efendimiz, “Her kim bir namazı unutur veya ondan gaflet edip uyuyakalırsa, onu hatırladığında hemen kılsın. Onun bundan başka kefareti yoktur…” buyurmuştur.

İhmal ve tembellik sebebi ile namazı vaktinde kılmayan kimse, bu namazı kaza etmekle namaz borcundan kurtulur. Namazı vaktinde kılmamanın vebalinden kurtulmak için ise kişinin tövbe etmesi gerekir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.