Kocaeli'de Gıda Üretim Tesisi'nde çalışmalar sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Marmara bölgesine afet durumlarında hizmet verecek olan Gıda Üretim Tesisi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
Kocaeli'de Gıda Üretim Tesisi'nde çalışmalar sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehri afetlere karşı daha dirençli hale getirmek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor. Marmara bölgesine afet durumlarında hizmet vermesi planlanan Gıda Üretim Tesisi’nin inşaatı hızla ilerliyor. Tesisin tüm kapalı alanlarını inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Kocaeli’nin afetlere hazırlıklı bir şehir olması için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Başiskele’de bulunan ve 5 bin 300 metrekarelik bir alana sahip olan tesiste incelemelerde bulunan Baraçlı, tesisin büyük oranda tamamlandığını ifade etti. Tesiste, kuru ve soğuk depo alanları, ekmek üretim fırını, gıda hazırlık, pişirme, paketlenme ve sevkiyat bölümleri yer alacak. Günde 36 bin kişiye üç öğün yemek ve 100 bin kişiye çorba ikram edebilecek kapasiteye sahip olan bu tesis, olası afet durumlarında Marmara bölgesine hızlı ve etkili bir gıda yardımı sunacak.

Kocaeli'de Gıda Üretim Tesisi'nde çalışmalar sürüyor Bursa Hayat gazetesi -2

Genel Sekreter Baraçlı’ya incelemelerde Genel Sekreter Yardımcıları Numan Balaban ve Ali Yeşildal, Antikkapı Genel Müdürü İslam Yücel ve Yapı Kontrol Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur eşlik etti. Tesisin tamamlanmasıyla, Kocaeli’nin afetlere karşı daha da güçleneceği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.