Kim Milyoner Olmak İster'de Neil Armstrong Sorusu Damga Vurdu!

Kim Milyoner Olmak İster programının son bölümünde, izleyicileri şaşırtan bir an yaşandı. Yarışmacının Neil Armstrong sorusuna verdiği cevap, sosyal medyada gündem oldu. Olayın detayları için haberimizi okumaya devam edin!

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
Kim Milyoner Olmak İster'de Neil Armstrong Sorusu Damga Vurdu!

Detayları haberimizde! Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında yaşanan ilginç an, izleyicileri ekrana kilitledi. Bir yarışmacının Neil Armstrong hakkındaki soruya verdiği cevap, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Detaylar için haberimize göz atın!

NEİL ARMSTRONG KİMDİR? SORUSU

Kim Milyoner Olmak İster yarışma programı, 25 Şubat 2024 Pazartesi akşamı ekranlara gelen bölümüyle ilginç bir anı daha izleyicilerine sundu. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicilerle buluşan programda, bir yarışmacının Neil Armstrong hakkındaki bir soruya verdiği cevap sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Genç yarışmacı, programa katıldığında Neil Armstrong'un kim olduğuna dair sorulan soruda yarı yarıya joker hakkını kullandı. Soruda kalan iki seçenek ise 'Uzaya çıkan ilk insandır' ve 'Dünyanın çevresini dolaşan ilk insandır' şeklindeydi. Ancak yarışmacı, verdiği cevapla dikkat çekti. Yüzde elli joker hakkını kullanan yarışmacı, "C" seçeneğini işaretleyerek yanlış cevabı vermiş oldu.

Neil Armstrong kimdir sorusunun doğru cevabı ise 'D' seçeneği olan 'Ay'da yürüyen ilk insandır'dı.

Neil Armstrong'ın hayatına dair kısa bir bilgi vermek gerekirse; tam adı Neil Louis Armstrong olan astronot, 5 Ağustos 1930'da ABD'nin Ohio eyaletindeki Wapakoneta'da dünyaya geldi. Armstrong, mavi lisans eğitimi sırasında uçuş dersleri almaya başladı ve 16 yaşında ilk uçuş sertifikasını aldı. Sonrasında Purdue Üniversitesi'nde havacılık mühendisliği okuyan Armstrong, ABD Donanması'nda pilotluk eğitimi aldı ve Kore Savaşı'nda görev yaptı. Ardından Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA) için çalışmaya başladı ve 1969'da Apollo 11 görevinde Ay'a ilk adımı atan insan oldu.

Kim Milyoner Olmak İster'de yaşanan bu ilginç an, sosyal medyada uzun süre konuşuldu ve programa dair ilgiyi artırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.