Hatay ve Mersin yörelerinde sıklıkla yapılan kerebiç tatlısı, hem lezzeti hem de kıvamıyla en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Peki, Kerebiç tatlısı nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 14:16
Kaynak:
Haber Merkezi
İçi ceviz ve fıstık ile dolu, dışında irmikli hamuru ve köpüğü ile servis edilen bu lezzet zor gibi görünse de aslında kolay bir tariftir. Hatay ve Mersin taraflarında sık sık tüketilen bu lezzeti evde de denemek istiyorsanız, malzemeleri hazırlayın. İşte Kerebiç tatlısı tarifinin tüm detayları…
Kerebiç tatlısı tarifinin malzemeleri
Hamuru için:
1 su bardağı irmik
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gram tereyağı
2 adet yumurta
½ paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için gerekli malzemeler:
Tarçın
Şeker
Ceviz ya da antep fıstığı
Tatlının köpüğünü yapmak için:
Çöven otu (yoksa krem şanti)
3-4 su bardağı su
Pudra şekeri Kerebiç tatlısının yapılışı
Tatlı için gereken köpüğü çöven otu ile yapacaksanız çöven otunu yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve bu şekilde 1 gece bekletin. Bir karıştırma kabının içine tereyağını alın ve erimesi için bekletin. Ardından irmik, kabartma tozu ekleyin ve karıştırın.Daha sonra sıvı yağ ile yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından pudra şekerini ve az az ununuzu eklemeye başlayabilirsiniz. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olacaktır. İç harcı içi kullanacağını fıstık ya da cevizleri döverek toz haline getirmelisiniz. Sonra şeker ve tarçını ekleyin karıştırın. Ardından hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırarak açın. İçine cevizli iç harcı ekleyin ve kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serdiğimi fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Ardından köpük yapmak için çöven otu kökünü bir tencerenin içine alın su ekleyin ve yaklaşık 1-2 saat kaynatın ve süzdürün. Tenceredeki su azaldıkça su ekleyin. Ardından çöven otu suyunu bir kabın içine süzün ve içine pudra şekeri ekleyin. Köpük olana kadar çırpın. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra köpük ile servis edin. Afiyet olsun.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kerebiç tatlısı nasıl yapılır? İşte tarif!
Hatay ve Mersin yörelerinde sıklıkla yapılan kerebiç tatlısı, hem lezzeti hem de kıvamıyla en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Peki, Kerebiç tatlısı nasıl yapılır?
İçi ceviz ve fıstık ile dolu, dışında irmikli hamuru ve köpüğü ile servis edilen bu lezzet zor gibi görünse de aslında kolay bir tariftir. Hatay ve Mersin taraflarında sık sık tüketilen bu lezzeti evde de denemek istiyorsanız, malzemeleri hazırlayın. İşte Kerebiç tatlısı tarifinin tüm detayları…
Kerebiç tatlısı tarifinin malzemeleri
Hamuru için:
1 su bardağı irmik
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gram tereyağı
2 adet yumurta
½ paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için gerekli malzemeler:
Tarçın
Şeker
Ceviz ya da antep fıstığı
Tatlının köpüğünü yapmak için:
Çöven otu (yoksa krem şanti)
3-4 su bardağı su
Pudra şekeri Kerebiç tatlısının yapılışı
Tatlı için gereken köpüğü çöven otu ile yapacaksanız çöven otunu yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve bu şekilde 1 gece bekletin. Bir karıştırma kabının içine tereyağını alın ve erimesi için bekletin. Ardından irmik, kabartma tozu ekleyin ve karıştırın.Daha sonra sıvı yağ ile yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından pudra şekerini ve az az ununuzu eklemeye başlayabilirsiniz. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olacaktır. İç harcı içi kullanacağını fıstık ya da cevizleri döverek toz haline getirmelisiniz. Sonra şeker ve tarçını ekleyin karıştırın. Ardından hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırarak açın. İçine cevizli iç harcı ekleyin ve kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serdiğimi fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Ardından köpük yapmak için çöven otu kökünü bir tencerenin içine alın su ekleyin ve yaklaşık 1-2 saat kaynatın ve süzdürün. Tenceredeki su azaldıkça su ekleyin. Ardından çöven otu suyunu bir kabın içine süzün ve içine pudra şekeri ekleyin. Köpük olana kadar çırpın. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra köpük ile servis edin. Afiyet olsun.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Bursalı yatırımcılar için kritik uyarı! Konut fiyatlarında artış kapıda
Mattia Ahmet Minguzzi davasında bilirkişi raporunda dikkat çeken detaylar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı!