Joao Mario kimdir? Joao Mario hangi takımlarda süre aldı?

Joao Mario kimdir? Joao Mario hangi takımlarda süre aldı? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılan spor gündemi konuları arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek vatandaşlar tarafından araştırılan Joao Mario kimdir? Joao Mario hangi takımlarda süre aldı? sorularının yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
Joao Mario kimdir? Joao Mario hangi takımlarda süre aldı?

Joao Mario kimdir? Joao Mario hangi takımlarda süre aldı? sorusu 7'den 70'e futbolseverler tarafından arama motorlarında merak edilerek araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek vatandaşlar tarafından araştırılan Joao Mario kimdir? Joao Mario hangi takımlarda süre aldı? sorularının yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

JOAO MARİO KİMDİR? JOAO MARİO HANGİ TAKIMLARDA SÜRE ALDI?

João Mário Naval da Costa Eduardo, 19 Ocak 1993 tarihinde Portekiz'in Porto şehrinde doğdu. Futbola olan tutkusu küçük yaşlarda başlayan Mário, yeteneğini ilk olarak Sporting CP'nin altyapısında göstermeye başladı.

Profesyonel Kariyeri:

Sporting CP (2011-2016): Mário, profesyonel futbol kariyerine 2011 yılında Sporting CP'de başladı. İlk sezonunda fazla forma şansı bulamasa da, 2014-2015 sezonunda A takıma yükselerek istikrarlı bir şekilde forma giymeye başladı. Bu dönemde 7 gol ve 5 asistlik katkıda bulunarak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de ilk maçlarına çıktı. 2015-16 sezonunda ise 7 gol ve 12 asistle dikkat çekici bir performans sergiledi ve Portekiz Kupası'nı kazanma sevincini yaşadı.

Kiralık Dönemler (2016-2021): 2016 yılında 40 milyon Euro karşılığında Internazionale'ye transfer olan Mário, burada beklenen etkiyi yaratamadı. 2017-2018 ve 2019-2020 sezonlarında sırasıyla West Ham United ve Lokomotiv Moskova'ya kiralandı. Bu dönemde istikrarlı bir performans sergilemekte zorlandı.

Benfica'ya Dönüş (2021-): 2021 yazında bedelsiz olarak Benfica'ya dönen Mário, eski kulübünde yeniden formayı kaptı.

Millî Takım Kariyeri:

Mário, Portekiz'in bütün yaş gruplarında milli formayı giydi. 2014 yılında A milli takıma yükselen Mário, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan Portekiz kadrosunda yer aldı. Milli formayla toplamda 14 gole imza attı.

Başarıları:

2015 Portekiz Kupası Şampiyonluğu (Sporting CP)2015 Portekiz Süper Kupası Şampiyonluğu (Sporting CP)2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Şampiyonluğu (Portekiz)

Oyun Tarzı:

Mário, sol kanatta ve ofansif orta saha mevkiilerinde görev yapabilen, yaratıcı ve teknik becerilere sahip bir futbolcu. Top hakimiyeti, pas yeteneği ve son vuruşları ile ön plana çıkan Mário, aynı zamanda takım oyunu anlayışı ile de bilinir.

Güncel Durum:

João Mário halen SL Benfica forması giymektedir. 31 yaşında olmasına rağmen hala yüksek bir futbol seviyesinde oynayan Mário, milli takımda da görev almaya devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.