Ispanak demir, A vitamini ve folat gibi birçok besin içeren, lezzetli ve sağlıklı bir sebzedir. Farklı pişirme yöntemleriyle çeşitli ıspanak yemekleri hazırlayabilirsiniz. Bu makalede ıspanak pişirme teknikleri, sade ıspanak yemeği, ıspanak kavurması, tavada ıspanaklı yumurta ve ıspanak yemeği yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 16:04
Kaynak:
Onur KIZILKAYA
Ispanak, besleyici ve lezzetli bir sebzedir. Farklı pişirme teknikleri ile çeşitli lezzetlere dönüştürülebilir. Bu makalede ıspanağın nasıl pişirileceğine, sade ıspanak yemeği ve ıspanak kavurması tariflerine, tavada ıspanaklı yumurta yapımına, ıspanağın haşlanmadan kavrulup kavrulmamasına, pişirme sırasında su konup konmamasına, ıspanağın ne kadar süre suda bekletilmesi gerektiğine, ıspanak yemeğinin yeşil kalması için yapılması gerekenlere ve ıspanak yemeğine yakıştırılan baharatlara değineceğiz.
ISPANAK NASIL PİŞİRİLMELİ?
Ispanak, haşlama, kavurma, fırınlama ve buharda pişirme gibi farklı yöntemlerle pişirilebilir. Her yöntem farklı bir lezzet ve doku verir.
Haşlama: Ispanakları bol suda kısa süre haşlamak, besin değerlerini korumak ve yumuşak bir doku elde etmek için idealdir.
Kavurma: Ispanakları soğan ve sarımsak ile kavurmak, daha yoğun bir lezzet ve renk verir.
Fırınlama: Ispanakları fırında pişirmek, besin değerlerini korumak ve hafif bir doku elde etmek için idealdir.
Buharda pişirme: Ispanakları buharda pişirmek, besin değerlerini korumak ve yağsız bir pişirme yöntemi kullanmak için idealdir.
Sade Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayın ve yıkayın.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ispanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
ISPANAK KAVURMASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ispanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırın. Kavrulduktan sonra ocaktan alın.
TAVADA ISPANAKLI YUMURTA NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
2 adet yumurta
100 gr ıspanak
1/2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayın ve yıkayın.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.Yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip pişirin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ispanak yemekleri: Lezzetli ve besleyici tarifler
Ispanak demir, A vitamini ve folat gibi birçok besin içeren, lezzetli ve sağlıklı bir sebzedir. Farklı pişirme yöntemleriyle çeşitli ıspanak yemekleri hazırlayabilirsiniz. Bu makalede ıspanak pişirme teknikleri, sade ıspanak yemeği, ıspanak kavurması, tavada ıspanaklı yumurta ve ıspanak yemeği yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
Ispanak, besleyici ve lezzetli bir sebzedir. Farklı pişirme teknikleri ile çeşitli lezzetlere dönüştürülebilir. Bu makalede ıspanağın nasıl pişirileceğine, sade ıspanak yemeği ve ıspanak kavurması tariflerine, tavada ıspanaklı yumurta yapımına, ıspanağın haşlanmadan kavrulup kavrulmamasına, pişirme sırasında su konup konmamasına, ıspanağın ne kadar süre suda bekletilmesi gerektiğine, ıspanak yemeğinin yeşil kalması için yapılması gerekenlere ve ıspanak yemeğine yakıştırılan baharatlara değineceğiz.
ISPANAK NASIL PİŞİRİLMELİ?
Ispanak, haşlama, kavurma, fırınlama ve buharda pişirme gibi farklı yöntemlerle pişirilebilir. Her yöntem farklı bir lezzet ve doku verir.
Haşlama: Ispanakları bol suda kısa süre haşlamak, besin değerlerini korumak ve yumuşak bir doku elde etmek için idealdir.
Kavurma: Ispanakları soğan ve sarımsak ile kavurmak, daha yoğun bir lezzet ve renk verir.
Fırınlama: Ispanakları fırında pişirmek, besin değerlerini korumak ve hafif bir doku elde etmek için idealdir.
Buharda pişirme: Ispanakları buharda pişirmek, besin değerlerini korumak ve yağsız bir pişirme yöntemi kullanmak için idealdir.
Sade Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayın ve yıkayın.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ispanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
ISPANAK KAVURMASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ispanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırın. Kavrulduktan sonra ocaktan alın.
TAVADA ISPANAKLI YUMURTA NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
2 adet yumurta
100 gr ıspanak
1/2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayın ve yıkayın.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.Yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip pişirin.
Kaynak: Onur KIZILKAYA
Son Haberler
13 Mayıs 2025| Kocaeli için doğru ezan vakitleri burada! Kocaeli namaz vakitleri
Antalya'da korkutan deprem!
Türkiye geneli yol durumu | Yola çıkmadan önce kontrol edin! 13 Mayıs 2025