Gıda dedektifi Musa Özsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Gıda dedektifi Musa Özsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek araştırılan Gıda dedektifi Musa Özsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtı nedir? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
Gıda dedektifi Musa Özsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Gıda dedektifi Musa Özsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılan Gıda dedektifi Musa Özsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtı nedir? İşte tüm detaylar...

Gıda dedektifi Musa Özsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli?-Bursa Hayat Gazetesi-2

GIDA DEDEKTİFİ MUSA ÖZSOY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Musa Özsoy, 1983 yılında İstanbul Fatih'te dünyaya gelmiş ve Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından 2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans programına başlamıştır. Ancak şehir planlama eğitimi sürecinde aldığı sosyoloji, kent sosyolojisi ve antropoloji dersleri üzerine yoğunlaşarak Gayrimenkul Geliştirme programından ayrılmıştır.

2010 yılında Serbest Şehircilik alanında faaliyetlerine başlamış olan Özsoy, bir sağlık sorunu yaşamasının ardından endüstriyel gıda ürünleriyle ilgili araştırmalarını derinleştirmiştir. 2016 yılı Mart ayında tüketici farkındalığını artırmak ve etiket okuma bilincini geliştirmek amacıyla Gıda Dedektifi adlı sosyal medya hesabını kurmuştur. Instagram platformunda yaptığı ürün incelemeleri ve sonuçlarını paylaşarak, 1 milyon 800 bin takipçi sayısına ulaşmıştır.

Musa Özsoy, akademik geçmişi ve sosyal medya etkileşimiyle endüstriyel gıda ürünleri konusunda toplumsal farkındalığı artırmaya odaklanmış bir isimdir.

"Gıda Dedektifi" hesabının kurucusu Musa Özsoy, Murat Ülker'in suç duyurusu üzerine gözaltına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.