Fatih Altaylı kimdir, kökeni nedir? Fatih Altaylı'ya soru soran Emre kim?

Gazeteci Fatih Altaylı ile Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim sürüyor. Peki, Fatih Altaylı kimdir, kökeni nedir? Fatih Altaylı'ya soru soran Emre kim? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
Fatih Altaylı kimdir, kökeni nedir? Fatih Altaylı'ya soru soran Emre kim?

Fatih Altaylı, 20 Eylül 1962 Van doğumludur. Altaylı, Türk gazetecidir ve medya dünyasında önemli bir isim olarak tanınmaktadır. Altaylı, Habertürk TV'de yayımlanan "Teke Tek", "Teke Tek Özel" ve "Teke Tek Bilim" programlarının yanı sıra Bloomberg HT'de yayımlanan "Bire Bir" adlı programların sunuculuğunu üstlenmiştir.

Fatih Altaylı, TİKAD'ın ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa verdiği Eğitime Katkı Onur Ödülü'nün sahibidir.

FATİH ALTAYLI NE ZAMAN GAZETECİLİĞE BAŞLADI? 

Fatih Altaylı, gazetecilik kariyerine 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabiri olarak başladı. 1986 yılında Güneş gazetesine geçerek yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendi. Güneş gazetesinin 1992 yılında kapanmasının ardından işsiz kalan Altaylı, 1993 yılında özel bir radyo olan Best FM'in kurucu kadrosunda yer aldı.

1995 yılında Kanal D'ye geçerek "Teke Tek" programını sunmaya başladı ve aynı dönemde Hürriyet gazetesinde yazmaya devam etti. Kanal D'den ayrıldıktan sonra Show TV'ye geçti ve burada radyo yayınlarını 1 yıl kadar sürdürdü, ardından Show TV'nin haber editörü oldu. 1996 yılında Show TV'den ayrıldıktan sonra Kanal D'ye geri dönüp Doğan Yayın Grubu'nda çalışmaya başladı. Hürriyet gazetesinde yazarlık yaparken Radyo D'nin genel koordinatörlüğünü de üstlendi. 2000 yılında Cine5 ile ortak yayın yaparak medya dünyasında adından söz ettirdi ve 2002 yazında Kanal D'nin haber yayın yönetmenliğine atandı.

2001-2002 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü'nde Mehmet Cansun yönetiminde ikinci başkanlık yaptı. Ancak, 27 Nisan 2021'de Galatasaray Spor Kulübü'nden ihraç edildi. Bu karar, 17 Ekim 2021 tarihinde yapılan 2020 olağan genel kurul toplantısında çoğunluk oyuyla iptal edildi.

2005 yılında Hürriyet gazetesinden ayrılıp Sabah gazetesine geçti ve 2006 yılında Sabah'ın genel yayın yönetmeni oldu. Ancak, 2007 yılında TMSF'nin Sabah gazetesine ve atv'ye el koymasının ardından istifa etti. Bir süre kendi internet sitesinde yazılar yazdı ve Kanal 1'in ana haber bültenini sundu. 2009 yılının Ocak ayında eski patronu Turgay Ciner'in kurduğu Habertürk gazetesinde genel yayın yönetmenliği yaptı. 29 Mart 2014 tarihinde Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmenliğinden istifa etti ve Habertürk yönetimi, Altaylı'nın "Teke Tek" programının yayınına 16 Mayıs 2023 itibarıyla son verdi.

Veda yazısında özgürlüğüne vurgu yaparak, "Benim özgürlüğüm, onun yükü olmamalı." şeklinde bir ifade kullandı ve Kenan Tekdağ'la konuşarak Habertürk ile yollarının ayrıldığını duyurdu. Şu anda kendi ismini taşıyan internet sitesinde köşe yazıları yazmakta ve YouTube platformundaki kanalında gündem üzerine içerikler üretmektedir.

FATİH ALTAYLI KİMİNLE EVLİ? 

Fatih Altaylı, Hande Altaylı ile evlidir ve çiftin Zeynep adında bir kızı bulunmaktadır. Galatasaray taraftarı olarak bilinen Altaylı, spor tutkusuyla da tanınır.

FATİH ALTAYLI'YA SORU SORAN EMRE KİM? 

Emre Bey olarak bilinen kişinin gerçek adı M. Emre Acar'dır. Gazeteci Fatih Altaylı, daha önce Acar'ın 32 yaşında olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.