Evde puf puf kabaran mayalı poğaça tarifi!

Evi saran mis gibi kokusuyla ve lezzetiyle sık sık yapacağınız bu tarif hem kolay hem de çok lezzetli oluyor. Tarif tüm püf noktalarıyla anlatıldı. İşte tarifin tüm detayları…

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
Evde puf puf kabaran mayalı poğaça tarifi!

Dokusuyla ve tadıyla afiyet yiyeceğiniz bu puf puf kabaran poğaça tarifini sofralardan eksik etmeyeceksiniz. İster çayın yanına ister kahvaltılara yapılabilecek olan bu lezzetin tadı damağınızda kalacak.

POĞAÇA TARİFİNİN MALZEMELERİ        

  • 1 su bardağı ılık su        

  • 1 su bardağı ılık süt        
  • 1 adet yumurta        
  • 1 paket yaş maya        
  • 1 su bardağı sıvı yağ        
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt        
  • 2 yemek kaşığı toz şeker        
  • 6-7 su bardağı un

Evde puf puf kabaran mayalı poğaça tarifi! -Bursa Hayat Gazetesi -2

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

  • Yumurta sarısı        
  • Dilerseniz çörek otu ve susam

POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI

1.Poğaça hamurumuzu hazırlamak için ilk önce bir kabın için ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve mayamızı alalım. Mayanın iyice erimesini sağlamak için karıştıralım.

2.Ardından tuzumuzu ekleyim. Unu yavaş yavaş eklerken bir yandan da yoğuralım. Hamurumuz yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır.

3. Kıvam aldıktan sonra tezgahın üzerine alalım ve orada yoğurmaya devam edelim. Hamur iyice toparlandıktan sonra yoğurma kabının içine alalım.

4.Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kaplayalım ve temiz bir örtü örtelim.

5.Hamurun iyice mayalanması için 1 saat kadar dinlendirelim.

6.1 saatin sonunda güzelce mayalanan ve kabaran hamurun havasını alalım.

7.Hamuru tezgahın üzerine alalım ve 12 eşit bezelere ayıralım.

Evde puf puf kabaran mayalı poğaça tarifi! -Bursa Hayat Gazetesi -3

8.Ardından poğaça hamurumuza şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim.

9. Fırın tepsisinde de mayalanması için 10-15 dakika kadar bekletelim.

10.Ardından üzerine çırpılmış yumurtanın sarısını fırça yardımıyla sürelim.

11. Dilerseniz üzerine çörek otu ve susam da serpebilirsiniz.

12. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında fansız ayarda güzelce pişirelim.

13.20-25 dakika kadar pişen poğaçalarımızı fırından çıkartalım ve afiyetle yiyelim.

Poğaça tarifinde bazı püf noktalar bulunmaktadır. Sütün ve suyun ılık olmasına dikkat edelim. Mayalanma sürelerine uyalım ve dilerseniz poğaçanızın için peynir, patates veya zeytin ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.