Marketlerden alınan baharatlar pratik olsa da, evde yapılan pul biberin lezzeti ve tazeliği bambaşkadır. Hem doğal hem de katkısız bir ürün elde edersiniz. İşte evde pul biber yapmanın püf noktaları!
Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 23:30
Kaynak:
Nagihan ER
Marketlerden aldığımız hazır baharatlar pratik olsa da, evde kendi pul biberinizi yapmanın keyfi ve lezzeti bir başka! Hem daha taze hem de tamamen doğal bir ürün elde edersiniz. İşte evde pul biber yapımının püf noktaları:
MALZEMELER
Kırmızı biber: Pul biber yapmak için en uygunu kapya veya sivri biberdir. Ancak dilediğiniz her tür kırmızı biberi kullanabilirsiniz.
Tuz (isteğe bağlı): Pul biberenizin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için az miktarda tuz ekleyebilirsiniz.
GEREÇLER
Bıçak: Biberleri doğramak için.
Kesme tahtası
Fırın tepsisi
Yağlı kağıt
Mutfak robotu veya havan: Pul biber haline getirmek için.
Cam kavanoz: Saklamak için.Yapılışı
Biberlerin Hazırlanması:
Kırmızı biberleri yıkayıp kurutun.Saplarını ve çekirdeklerini temizleyin.İnce şeritler halinde doğrayın.
Kurutma:
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Doğradığınız biberleri tek sıra halinde tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 50-60 derecelik fırında yaklaşık 8-10 saat kurutun. Fırının kapısını aralık bırakmak kurumayı hızlandıracaktır.Fırın yerine güneşli havalarda dışarıda da kurutabilirsiniz. Ancak bu durumda sineklerden korumanız gerekmektedir.
Öğütme:
Tamamen kuruyan biberleri mutfak robotunda veya havan içerisinde pul biber haline getirin. İstediğiniz kıvamda pul biber elde etmek için öğütme süresini ayarlayabilirsiniz.Tuz eklemek isterseniz bu aşamada ekleyip birlikte öğütebilirsiniz.
Saklama:
Öğütülmüş pul biberi temiz ve kuru bir cam kavanoza aktarın.Hava almayan bir şekilde kapatın ve serin, karanlık bir yerde saklayın.
PÜF NOKTALARI
Biber Seçimi: Pul biberin acılığı, kullandığınız biber çeşidine göre değişiklik gösterecektir. Daha acı bir pul biber istiyorsanız acı kırmızı biber çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
Kurutma Süresi: Kurutma süresi, biberlerin kalınlığına ve fırın sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir. Biberlerin tamamen kuruduğundan emin olun.
Öğütme: Pul biberinizi daha ince veya daha iri öğütebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize bağlıdır.
Saklama: Pul biberini serin ve karanlık bir yerde hava almayan kaplarda saklarsanız daha uzun süre tazeliğini korur.
EVDE YAPMANIN FAYDALARI
Tazelik: Marketlerden aldığınız pul biberlere göre çok daha taze ve aromatiktir.
Doğallık: Hiçbir katkı maddesi içermez.
Ekonomik: Kendiniz yaptığınız için daha uygun fiyatlıdır.
Keyifli: Mutfakta vakit geçirmek ve kendi ürününüzü üretmek oldukça keyiflidir.
Evde yaptığınız pul biberi, yemeklerinize eşsiz bir aroma katacak ve mutfağınızın vazgeçilmezlerinden biri haline gelecektir. Afiyet olsun!
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Evde kendin yap: Lezzetli ve taze pul biber
Marketlerden alınan baharatlar pratik olsa da, evde yapılan pul biberin lezzeti ve tazeliği bambaşkadır. Hem doğal hem de katkısız bir ürün elde edersiniz. İşte evde pul biber yapmanın püf noktaları!
Marketlerden aldığımız hazır baharatlar pratik olsa da, evde kendi pul biberinizi yapmanın keyfi ve lezzeti bir başka! Hem daha taze hem de tamamen doğal bir ürün elde edersiniz. İşte evde pul biber yapımının püf noktaları:
MALZEMELER
Kırmızı biber: Pul biber yapmak için en uygunu kapya veya sivri biberdir. Ancak dilediğiniz her tür kırmızı biberi kullanabilirsiniz.
Tuz (isteğe bağlı): Pul biberenizin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için az miktarda tuz ekleyebilirsiniz.
GEREÇLER
Bıçak: Biberleri doğramak için.
Kesme tahtası
Fırın tepsisi
Yağlı kağıt
Mutfak robotu veya havan: Pul biber haline getirmek için.
Cam kavanoz: Saklamak için.Yapılışı
Biberlerin Hazırlanması:
Kırmızı biberleri yıkayıp kurutun.Saplarını ve çekirdeklerini temizleyin.İnce şeritler halinde doğrayın.
Kurutma:
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Doğradığınız biberleri tek sıra halinde tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 50-60 derecelik fırında yaklaşık 8-10 saat kurutun. Fırının kapısını aralık bırakmak kurumayı hızlandıracaktır.Fırın yerine güneşli havalarda dışarıda da kurutabilirsiniz. Ancak bu durumda sineklerden korumanız gerekmektedir.
Öğütme:
Tamamen kuruyan biberleri mutfak robotunda veya havan içerisinde pul biber haline getirin. İstediğiniz kıvamda pul biber elde etmek için öğütme süresini ayarlayabilirsiniz.Tuz eklemek isterseniz bu aşamada ekleyip birlikte öğütebilirsiniz.
Saklama:
Öğütülmüş pul biberi temiz ve kuru bir cam kavanoza aktarın.Hava almayan bir şekilde kapatın ve serin, karanlık bir yerde saklayın.
PÜF NOKTALARI
Biber Seçimi: Pul biberin acılığı, kullandığınız biber çeşidine göre değişiklik gösterecektir. Daha acı bir pul biber istiyorsanız acı kırmızı biber çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
Kurutma Süresi: Kurutma süresi, biberlerin kalınlığına ve fırın sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir. Biberlerin tamamen kuruduğundan emin olun.
Öğütme: Pul biberinizi daha ince veya daha iri öğütebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize bağlıdır.
Saklama: Pul biberini serin ve karanlık bir yerde hava almayan kaplarda saklarsanız daha uzun süre tazeliğini korur.
EVDE YAPMANIN FAYDALARI
Tazelik: Marketlerden aldığınız pul biberlere göre çok daha taze ve aromatiktir.
Doğallık: Hiçbir katkı maddesi içermez.
Ekonomik: Kendiniz yaptığınız için daha uygun fiyatlıdır.
Keyifli: Mutfakta vakit geçirmek ve kendi ürününüzü üretmek oldukça keyiflidir.
Evde yaptığınız pul biberi, yemeklerinize eşsiz bir aroma katacak ve mutfağınızın vazgeçilmezlerinden biri haline gelecektir. Afiyet olsun!
Kaynak: Nagihan ER
Son Haberler
Murat Ünalmış, mutluluğunu paylaştı
Bursaspor Teknik Direktörü Batalla: 'Çok iyi çalışıyoruz'
Bursa Mudanya’da kum terapisi etkinliği gerçekleştirildi