Hava Durumu

DMM'den Ümit Özdağ'ın iddialarına açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medyada paylaştığı “Bütün aile mahkemelerine Adalet Bakanlığı bu kitabı göndermiş” başlıklı açıklamasına İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
DMM'den Ümit Özdağ'ın iddialarına açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medyada paylaştığı bir mesajla ilgili açıklama yaptı.

DMM, Özdağ’ın "Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından Aile Mahkemelerine gönderildiği” şeklindeki iddiasının doğrul olmadığı belirtti.

Açıklamanın devamında “Adalet Bakanlığı tarafından herhangi bir kurum veya kuruluşa böyle bir kitap gönderilmemiştir” ifadelerine yer verildi.

DMM’nin açıklamasının devamında şu açıklamalar yapıldı:

“Ayrıca Ümit Özdağ’ın yine X platformundan önce paylaşıp sonra sildiği “Hakimlerin, Suriyelilerle ilgili aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacakları” ve “Suriyelilerin dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığına” yönelik ifadeleri de gerçek dışıdır.

Kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız paylaşımlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Gerçeğe aykırı bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kişilere ve dezenformasyon içeren manipülatif iddialara itibar edilmemelidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.