Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? sorusu merak edilerek araştırılan yemek tarifleri arasında yer almaktadır. Peki, Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? işte yanıtı!
Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 21:28
Kaynak:
Ali KAMUR
Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? sorusu merak edilerek araştırılan yemek tarifleri arasında yer alıyor. Peki, Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? işte yanıtı!
Türkiye'nin meşhur lezzetlerinden biri olan cağ kebabı, kuzu eti, yeşil biber ve domatesin odun ateşinde pişirilmesiyle yapılır. Cağ kebabı, Erzurum'da geleneksel olarak yapılan bir yemektir ve günümüzde tüm Türkiye'de sevilerek tüketilmektedir.
Cağ kebabı yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)1 adet soğan100 gram yoğurt5-6 adet yeşil biber4 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz
CAĞ KEBABI NASIL YAPILIR?
1. Kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
2. Soğanı yemeklik doğrayın.
3. Et, soğan, yoğurt, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın.
4. Karışımı buzdolabında en az 2 saat bekletin.
5. Cağ kebabı şişlerine et parçalarını dizin.
6. Şişlere dizilmiş eti odun ateşinde pişirin.
7. Cağ kebabını lavaş ekmeği ile servis edin.
Cağ kebabını pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
Etin yağsız ve sinirsiz olması önemlidir.Etin marine edilmesi, lezzetinin artmasına yardımcı olur.Etin pişmesi için odun ateşi kullanmak, daha lezzetli bir sonuç verir.Cağ kebabını pişirirken, etin her tarafını eşit şekilde pişirmeye dikkat edin.
CAĞ KEBABI SERVİSİ
Cağ kebabı, genellikle lavaş ekmeği ile servis edilir. Lavaş ekmeğini cağ kebabı şişlerinden keserek alabilir ve üzerine soğan ve domates dilimleri ekleyebilirsiniz. Cağ kebabı, ayrıca pilav ve cacık ile de servis edilebilir.
CAĞ KEBABI İLE İLGİLİ PÜF NOKTALARI
Cağ kebabı yaparken, etin yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat edin. Yağ ve sinir, etin lezzetini olumsuz etkileyebilir.Etin marine edilmesi, lezzetinin artmasına yardımcı olur. Etin marine edilmesi için, eti yoğurt, soğan, karabiber ve tuz ile karıştırın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.Etin pişmesi için odun ateşi kullanmak, daha lezzetli bir sonuç verir. Odun ateşi, cağ kebabına kendine özgü bir tat verir.Cağ kebabını pişirirken, etin her tarafını eşit şekilde pişirmeye dikkat edin. Etin her tarafının eşit şekilde pişmesi için, cağ kebabını sık sık çevirin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? sorusu merak edilerek araştırılan yemek tarifleri arasında yer almaktadır. Peki, Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? işte yanıtı!
Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? sorusu merak edilerek araştırılan yemek tarifleri arasında yer alıyor. Peki, Cağ kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? işte yanıtı!
Türkiye'nin meşhur lezzetlerinden biri olan cağ kebabı, kuzu eti, yeşil biber ve domatesin odun ateşinde pişirilmesiyle yapılır. Cağ kebabı, Erzurum'da geleneksel olarak yapılan bir yemektir ve günümüzde tüm Türkiye'de sevilerek tüketilmektedir.
Cağ kebabı yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)1 adet soğan100 gram yoğurt5-6 adet yeşil biber4 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz
CAĞ KEBABI NASIL YAPILIR?
1. Kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
2. Soğanı yemeklik doğrayın.
3. Et, soğan, yoğurt, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın.
4. Karışımı buzdolabında en az 2 saat bekletin.
5. Cağ kebabı şişlerine et parçalarını dizin.
6. Şişlere dizilmiş eti odun ateşinde pişirin.
7. Cağ kebabını lavaş ekmeği ile servis edin.
Cağ kebabını pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
Etin yağsız ve sinirsiz olması önemlidir.Etin marine edilmesi, lezzetinin artmasına yardımcı olur.Etin pişmesi için odun ateşi kullanmak, daha lezzetli bir sonuç verir.Cağ kebabını pişirirken, etin her tarafını eşit şekilde pişirmeye dikkat edin.
CAĞ KEBABI SERVİSİ
Cağ kebabı, genellikle lavaş ekmeği ile servis edilir. Lavaş ekmeğini cağ kebabı şişlerinden keserek alabilir ve üzerine soğan ve domates dilimleri ekleyebilirsiniz. Cağ kebabı, ayrıca pilav ve cacık ile de servis edilebilir.
CAĞ KEBABI İLE İLGİLİ PÜF NOKTALARI
Cağ kebabı yaparken, etin yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat edin. Yağ ve sinir, etin lezzetini olumsuz etkileyebilir.Etin marine edilmesi, lezzetinin artmasına yardımcı olur. Etin marine edilmesi için, eti yoğurt, soğan, karabiber ve tuz ile karıştırın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.Etin pişmesi için odun ateşi kullanmak, daha lezzetli bir sonuç verir. Odun ateşi, cağ kebabına kendine özgü bir tat verir.Cağ kebabını pişirirken, etin her tarafını eşit şekilde pişirmeye dikkat edin. Etin her tarafının eşit şekilde pişmesi için, cağ kebabını sık sık çevirin.
Kaynak: Ali KAMUR
Son Haberler
Sakarya namaz vakitleri| Sakarya’da ezan sesi kaçta duyulacak? 14 Mayıs 2025
14 Mayıs 2025| Balıkesir’de insanlar araştırıyor! Balıkesir namaz vakitleri
14 Mayıs 2025| Kocaeli için doğru ezan vakitleri burada! Kocaeli namaz vakitleri