Bulgur pilavı nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte, detaylı tarifi!
Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 16:39
Kaynak:
Fethiye AKIN
Bulgur pilavı nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte, detaylı tarifi...
BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
Bulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bulgur pilavı, kolayca hazırlanabilen bir yemektir.
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur3 su bardağı sıcak su1 adet soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
Bulgur ve tuzu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika demlendirin.
Servis edin.
İpuçları:
Bulgur pilavının lezzetli olması için, kaliteli bulgur kullanın.Bulgur pilavını pişirirken, su miktarını bulgurun cinsine göre ayarlayın.Bulgur pilavını pişirdikten sonra, demlenmesini bekleyin. Böylece bulgur iyice şişer ve pilav daha lezzetli olur.
Bulgur pilavının çeşitleri:
Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. En yaygın olanları, sade bulgur pilavı, salçalı bulgur pilavı ve nohutlu bulgur pilavıdır.
Sade Bulgur Pilavı:
Bulgurun en klasik çeşididir. Sadece bulgur, soğan, tuz ve karabiber ile yapılır.
Salçalı Bulgur Pilavı:
Sade bulgur pilavına salça ekleyerek yapılır. Daha lezzetli ve doyurucu bir hale gelir.
Nohutlu Bulgur Pilavı:
Sade bulgur pilavına nohut ekleyerek yapılır. Daha besleyici bir hale gelir.
BULGUR PİLAVINA SICAK SU MU SOĞUK SU MU?
Bulgur pilavına sıcak su eklenmelidir. Bulgur, sıcak suda daha hızlı şişer ve daha lezzetli bir pilav elde edilir. Soğuk suyla pişirilen bulgur pilavı, daha uzun sürede pişer ve tanelerinin birbirine yapışmasına neden olabilir.
Bulgur pilavına eklenecek su miktarı, bulgurun cinsine göre değişir. İnce bulgur için 1 su bardağı bulgura 1,5 su bardağı sıcak su eklenir. Orta bulgur için 1 su bardağı bulgura 2 su bardağı sıcak su eklenir. Kalın bulgur için 1 su bardağı bulgura 2,5 su bardağı sıcak su eklenir.
Bulgur pilavı pişirirken, suyu bir kerede eklemeyin. Suyun yarısını ekleyin ve suyunu çektikten sonra kalan suyu ekleyin. Bu şekilde, bulgur tanelerinin birbirine yapışmasını engelleyebilirsiniz.
Bulgur pilavını pişirdikten sonra, demlenmesini bekleyin. Böylece bulgur iyice şişer ve pilav daha lezzetli olur.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bulgur pilavı nasıl yapılır?
Bulgur pilavı nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte, detaylı tarifi!
Bulgur pilavı nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte, detaylı tarifi...
BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
Bulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bulgur pilavı, kolayca hazırlanabilen bir yemektir.
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur3 su bardağı sıcak su1 adet soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
Bulgur ve tuzu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika demlendirin.
Servis edin.
İpuçları:
Bulgur pilavının lezzetli olması için, kaliteli bulgur kullanın.Bulgur pilavını pişirirken, su miktarını bulgurun cinsine göre ayarlayın.Bulgur pilavını pişirdikten sonra, demlenmesini bekleyin. Böylece bulgur iyice şişer ve pilav daha lezzetli olur.
Bulgur pilavının çeşitleri:
Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. En yaygın olanları, sade bulgur pilavı, salçalı bulgur pilavı ve nohutlu bulgur pilavıdır.
Sade Bulgur Pilavı:
Bulgurun en klasik çeşididir. Sadece bulgur, soğan, tuz ve karabiber ile yapılır.
Salçalı Bulgur Pilavı:
Sade bulgur pilavına salça ekleyerek yapılır. Daha lezzetli ve doyurucu bir hale gelir.
Nohutlu Bulgur Pilavı:
Sade bulgur pilavına nohut ekleyerek yapılır. Daha besleyici bir hale gelir.
BULGUR PİLAVINA SICAK SU MU SOĞUK SU MU?
Bulgur pilavına sıcak su eklenmelidir. Bulgur, sıcak suda daha hızlı şişer ve daha lezzetli bir pilav elde edilir. Soğuk suyla pişirilen bulgur pilavı, daha uzun sürede pişer ve tanelerinin birbirine yapışmasına neden olabilir.
Bulgur pilavına eklenecek su miktarı, bulgurun cinsine göre değişir. İnce bulgur için 1 su bardağı bulgura 1,5 su bardağı sıcak su eklenir. Orta bulgur için 1 su bardağı bulgura 2 su bardağı sıcak su eklenir. Kalın bulgur için 1 su bardağı bulgura 2,5 su bardağı sıcak su eklenir.
Bulgur pilavı pişirirken, suyu bir kerede eklemeyin. Suyun yarısını ekleyin ve suyunu çektikten sonra kalan suyu ekleyin. Bu şekilde, bulgur tanelerinin birbirine yapışmasını engelleyebilirsiniz.
Bulgur pilavını pişirdikten sonra, demlenmesini bekleyin. Böylece bulgur iyice şişer ve pilav daha lezzetli olur.
Kaynak: Fethiye AKIN
Son Haberler
11 Mayıs 2025| Bursa nöbetçi eczane...Bursa’da acil sağlık ihtiyaçlarınız varsa tıklayın!
Bursa'da öğrenci yurdunda yangın: 3 öğrenci dumandan etkilendi
Beylikdüzü'ndeki metrobüs kazasında yaralı sayısı 40'a yükseldi