Balıkesir'in asırlık çınarı vefat etti: Müşerref Yırcalı kimdir?

Balıkesir'in sevilen ismi Müşerref Yırcalı kimdir? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılan sorular arasında yerini aldı. Peki, Balıkesir'in sevilen ismi Müşerref Yırcalı kimdir? sorusunun yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
Balıkesir'in asırlık çınarı vefat etti: Müşerref Yırcalı kimdir?

Balıkesir'in sevilen ismi Müşerref Yırcalı kimdir? sorusu, arama motorlarında sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Müşerref Yırcalı kimdir? İşte bu merak edilen sorunun detaylı yanıtı!

BALIKESİR'İN SEVİLEN İSMİ MÜŞERREF YIRCALI KİMDİR? 

Müşerref Yırcalı, 1922 yılında Balıkesir'de doğmuştur. Balıkesir'in ilk un sanayicisi olan ve İsviçre Buhler makinelerini Türkiye'ye getiren Muharrem Hasbi Koray'ın kızıdır.

Hayırseverliği ile tanınan Müşerref Yırcalı, 1968 yılında Balıkesir'e adını verdiği bir Çocuk Yuvası yaptırmıştır. Bu yuvada barınan kimsesiz çocukların ihtiyaçları da Müşerref Yırcalı tarafından karşılanmıştır.

Balıkesir'in asırlık çınarı vefat etti: Müşerref Yırcalı kimdir?-Bursa Hayat Gazetesi-2

102 YAŞINDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Balıkesir'in sosyal ve kültürel yaşamında derin izler bırakan, hayırseverliğiyle tanınan Müşerref Yırcalı, 102 yaşında vefat etti.

Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı'nın annesi ve merhum iş insanı ve politikacı Sırrı Yırcalı'nın eşi olan Müşerref Yırcalı, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

23 Temmuz Salı günü öğle namazını müteakip Zağnos Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Yırcalı'nın cenazesi Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Balıkesir'in önde gelen isimlerinden biri olan Müşerref Yırcalı'nın vefatı, kentin sevenleri tarafından büyük üzüntüyle karşılandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.