Hava Durumu

#Şarj

Bursa Hayat Gazetesi - Şarj haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şarj haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Telefonunuzu şarj ederken sakın bu hataya düşmeyin! Haber

Telefonunuzu şarj ederken sakın bu hataya düşmeyin!

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle cep telefonlarının bataryalarının ısınması bazı problemlere neden olabiliyor. En çok meydana gelen problemlerden biri olarak kaynaklı şarj entegrelerinin bozulması göze çarpıyor. Cep telefonlarının bataryalarını şarj edildikten sonra fazla sürede prizde bırakmak şişmeden kaynaklı cihazın ömrünü kısaltabiliyor. Cep telefon tamircileri sıcak havalarda cep telefonlarının şarjda uzun saatlerde kalmaması gerektiğini tavsiye ederken, sahte bataryalara karşı da uyarılarda bulundu. Erzincan’da cep telefon tamirciliği yapan Murat Koç, sıcak aylarda telefon bataryalarının aşırı ısınmasından dolayı cihazda da ısınma problemi yaşandığına dikkat çekti. Tamirci Koç, telefonlarda sahte bataryaların kullanılmasını önermediklerini belirterek şunları ifade etti: “Yaz dönemlerinde bataryalar çok fazla ısındığı için aynı zamanda telefonlar da ısınıyor, bunlarla birlikte batarya şişiyor ve bazı problemler oluyor. Yaz döneminde telefonlarda en çok sıcaklıklardan kaynaklı şarj entegreleri bozuluyor. Bu da aynı şekilde bataryayla bağlantılı bir durum. Sahte bataryalarda aslında çok fazla patlama meydana gelmiyor. Ama çabuk şişebiliyorlar, telefon ömrünü kısaltabiliyorlar ve cihaz verimini düşürebiliyorlar. Dolayısıyla sahte bataryalar pek önerilmiyor. Piyasada bazı kaliteli markalar var, daha çok onlar tercih edilebiliyor. Normal esnaf telefoncularda her modelin orijinal telefon bataryası bulunamayabiliyor. Bazı modellerin bataryaları sadece teknik servisinde bulunuyor. Ondan dolayı piyasadaki çeşitli kaliteli markalar kullanılıyor. Bu markaları öneriyoruz, onları kullanıyoruz ama A kalite batarya diye de zaten belirtiyoruz. Kaliteli de olsa yan sanayi olduğunu açıkça söylüyoruz. Bizim gibi esnaflarda vatandaşlar telefonlarını batarya değişimi için verdikleri zaman 1 saat sonra geri alabiliyor. Servislerde her zaman her modelin parçaları bulunamadığı için 1 hafta, 10 gün ya da yasal süreçte 1 ay şeklinde bir zaman verebiliyor. Teknik servisler de bazı işlemler geciktiğinden ve biz daha kolay erişilebilir olduğumuz insanlar yine daha çok bizi tercih ediyor. Vatandaşlar yaz döneminde telefonlarını özellikle fazla şarjda tutmamaya dikkat etmeliler. Çünkü şarj esnasında telefon ısınır. O yüzden batarya dolduğu zaman fiş çekilmeli. Böylelikle hem telefonun hem de pilin ömrü daha uzun olur. Ayrıca hiçbir cihaz güneşe maruz kalmamalı.”

Cep telefonunuzu şarj ederken sakın bu hataları yapmayın Haber

Cep telefonunuzu şarj ederken sakın bu hataları yapmayın

Cep telefonları, günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve bu cihazların doğru şekilde şarj edilmesi, uzun ömürlü ve güvenli bir kullanım için önemlidir. Ancak, birçok kullanıcı cep telefonu şarj ederken yapılan hataların farkında değildir. İşte cep telefonu şarj ederken yapılan yaygın hataları ve bu hatalardan kaçınmanın yolları... 1. Ucuz veya Sahte Şarj Aletleri Kullanmak: Ucuz veya sahte şarj aletleri, cep telefonunuzun bataryasını ve cihazınızı zarar verebilir. Kalitesiz malzemeler ve düşük kaliteli bileşenler, aşırı ısınma, aşırı şarj ve diğer potansiyel tehlikelere yol açabilir. Bunun yerine, orijinal veya güvenilir markalardan şarj aletleri kullanmak önemlidir. 2. Telefonu Aşırı Şarj Etmek: Telefonunuzu aşırı şarj etmek, batarya performansını ve ömrünü olumsuz etkileyebilir. Modern cep telefonları genellikle lityum-iyon bataryalarla donatılmıştır ve bu bataryalar aşırı şarjdan zarar görebilir. Şarj cihazını telefonunuzdan çıkarmak ve yüzde 100 şarj olmasını beklemek yerine, şarj cihazını telefonunuzun şarjı %80-90 aralığına geldiğinde çıkarmak daha iyidir. 3. Telefonu Aşırı Isıya Maruz Bırakmak: Cep telefonunuzu şarj ederken aşırı sıcak bir ortamda bırakmak, batarya performansını olumsuz etkileyebilir ve hatta cihazınızın zarar görmesine neden olabilir. Şarj cihazını doğrudan güneş ışığına veya ısı kaynaklarına maruz bırakmaktan kaçının. Ayrıca, telefonunuzu yatağın veya yastığın üzerine yerleştirmekten kaçının, çünkü bu durum telefonun aşırı ısınmasına neden olabilir. 4. Şarjı Tamamen Bitene Kadar Beklemek: Telefonunuzun şarjının tamamen bitmesini beklemek, batarya ömrünü kısaltabilir. Lityum-iyon bataryalar, tamamen boşaldığında zarar görebilir ve daha kısa bir ömre sahip olabilir. Bunun yerine, telefonunuzu şarj etmek için yüzde 20 ila 30 aralığında bir seviyeye kadar beklemek daha iyidir. 5. Hatalı Kablo veya Port Kullanmak: Cep telefonu şyüzde arj ederken hatalı bir kablo veya port kullanmak, cihazınızın zarar görmesine neden olabilir. Kullanılmayan veya yıpranmış kabloları veya portları değiştirmek önemlidir. Ayrıca, kablo ve portların temiz ve kuru olduğundan emin olun, çünkü nem veya kir bağlantıları etkileyebilir. 6. Şarjı Gece Boyunca Bırakmak: Telefonunuzu gece boyunca şarjda bırakmak, aşırı şarj riskini artırabilir ve cihazınızın aşırı ısınmasına neden olabilir. Bunun yerine, telefonunuzu gece boyunca şarj etmek yerine, yatağınızın yanında veya başka bir güvenli yerde şarj etmek daha iyidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.