Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mudanya Üniversitesi

Bursa Hayat Gazetesi - Mudanya Üniversitesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mudanya Üniversitesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BKM Kafe ve Kitapevi’nde BTÜ öğrencilerine indirim müjdesi Haber

BKM Kafe ve Kitapevi’nde BTÜ öğrencilerine indirim müjdesi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Konuşmaları'nın 4. sezonunun 34. bölümünde önemli bir konuğa yer verildi. Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, üniversitelerin eğitime olan katkıları ve eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlar üzerine katılımcılarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Mimar Sinan Yerleşkesi’nin Turkuaz Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programa BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof.  Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım gösterdi. Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, “Kendi Geleceğini Şekillendir: Hayaller, Hedefler ve Azim” başlıklı konuşmasında, öğrencilerle kendi hayat hikayesini paylaşarak onlara ilham verdi. BURSA’NIN İLK KÜLTÜR EĞİTİM KİTAPEVİ Gıyasettin Bingöl, kariyer yolculuğuna dair yaptığı konuşmasında, 1980 yılında Bursa’nın ilk kültür eğitim kitapevini açtığını belirtti. "Çok çalışarak ve bedeller ödeyerek, BKM’yi kurduk" diyerek, girişimcilik hayatının başlangıcına ışık tuttu. Bingöl, BKM'nin kuruluşunun ardından bir adım daha atarak Bursa Kitapçılar Çarşısı’nı kurduğundan bahsetti. ‘BAŞARIYA ULAŞMAK ZORLUKLARLA DOLU BİR YOLCULUK GEREKTİRİYOR’ Gıyasettin Bingöl, konuşmasında başarıya giden yolun her zaman kolay olmadığını, bu yolda çok çile çektiğini ancak hiçbir zaman pişman olmadığını vurguladı. "Başarıya ulaşmak, bazen zorluklarla dolu bir yolculuk gerektiriyor. Ancak her bir adım, sizi daha güçlü ve daha kararlı bir insan yapıyor" diyerek, gençlere hayatta karşılaştıkları zorluklardan yılmamaları gerektiği mesajını verdi. Bingöl, başarısızlıkların da birer öğrenme fırsatı olduğunu ve hiç pişman olmadan bu yoldan ilerlemenin önemine dikkat çekti. BKM KAFE VE KİTAPEVLERİNDE, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL İNDİRİM Bingöl, program sırasında BTÜ öğrencilerine güzel bir müjde de verdi. BKM Kafe ve kitapevlerinde, üniversite öğrencilerine özel indirim uygulanacağı bilgisini paylaşan Bingöl, öğrencilere yönelik bu jestin eğitim ve kültür hayatlarını daha erişilebilir hale getirmeyi amaçladığını belirtti. Bu açıklama, katılımcı öğrenciler arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. BKM’nin eğitim ve kültür alanındaki katkılarının devam edeceğini söyleyen Bingöl, öğrencilerin bu alanlarda daha fazla fırsattan yararlanmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Fahrettin Gülener’den öğrencilere hayat ve iş dünyasına dair tavsiyeler Haber

Fahrettin Gülener’den öğrencilere hayat ve iş dünyasına dair tavsiyeler

Mudanya Üniversitesi, öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor" etkinliğinde, Bursa'nın duayen sanayicilerinden Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener’i ağırladı. Üniversitenin Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, öğrencilere iş hayatı ve başarıya ulaşma konusunda ilham verici bir sohbet sundu. “TECRÜBE PARAYLA SATIN ALINMAZ” Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip, açılış konuşmasında, üniversitenin öğrencilere sadece akademik bilgi sunmadığını, aynı zamanda tecrübeli isimlerle buluşturduğunu belirterek, “Tecrübe parayla satın alınamaz. Bu tecrübelerin aktarımını yapmak için bu etkinliği düzenliyoruz. Etkinlikte duyacağı bir söz öğrencimiz için bir kıvılcım olabilir.” dedi. “GÜNDÜZ ÇALIŞTIM, GECE OKUDUM” Fahrettin Gülener, etkinlikte öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Hayat hikayesini paylaşarak konuşmasına başlayan Gülener, “Bugüne kadar kafamı kaldırmadan çalıştım. Öğrenciyken gündüz çalıştım, gece okudum. Babam bana önce vatan demeyi öğretti. İyi ki onu öğrenmişim. Bugüne kadar sigortasız işçi çalıştırmadım. Faturasız mal satmadım. Bunu devletim için yaptım. Devlet varsa millet huzurludur.” dedi. “YAPACAĞINIZA İNANIN, GAYRET EDİN VE DENEYİN” Gülener, öğrencilere iş hayatı konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. “Mutlaka sorun. Bilmek iyidir ama yapabilmek esastır. Üretimin içinde olmak çok önemli. Bunun için de kendinizi iyi yetiştirin. Bileği iş yapana kalbi ve beyni itaat eder. Sebat edin ve yapacağınıza inanın. Gayret edin. Hep deneyin. Vizyonunuzu yakalamak için çok çalışın.” diyerek öğrencilerin doğru bir bakış açısına sahip olmalarını önerdi. Etkinlik, öğrencilerin sorularına Gülener’in samimi ve içten yanıtlarıyla devam etti. Katılımcılar, iş dünyasında başarıya ulaşmak için gereken çabayı ve kararlılığı nasıl gösterebileceklerini öğrendiler. Etkinlik sonunda, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip, Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nimetullah Burnak tarafından Fahrettin Gülener’e günün anısına isminin yazılı olduğu bir tablo hediye edildi.

Bursa'da kadın ve gençlerin girişimcilik yeteneklerini geliştirecek protokol Haber

Bursa'da kadın ve gençlerin girişimcilik yeteneklerini geliştirecek protokol

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, kadınların ve gençlerin girişimcilik ekosistemine katılımını güçlendirmek amacıyla Mudanya Üniversitesi ile önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. Protokol, gençlerin ve kadınların girişimcilik konusunda daha fazla bilgi edinmelerini ve yenilikçi iş fikirleri geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyor. GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRACAK PROJE Bursa Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, girişimcilik ekosistemini destekleme vizyonuyla Mudanya Üniversitesi ile güçlerini birleştirerek önemli bir iş birliğine imza attı. TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen ve Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip arasında imzalanan protokol törenine, İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Hanife Yeşil, İcra Komitesi Üyeleri Aydan Koca ve Nurcan Akca ile Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Hande Ceylan katıldı. GİRİŞİMCİLİĞİN TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMDEKİ ROLÜ İmza töreninde konuşan TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen, girişimciliğin sadece ekonomik büyümeyi değil, toplumsal dönüşümü de destekleyen güçlü bir araç olduğunu belirtti. Kadınların ve gençlerin iş dünyasında daha etkin bir şekilde yer alması adına akademik kurumlarla yapılacak iş birliklerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Şen, “Mudanya Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz protokol sayesinde, kadın ve genç girişimcilerimizin bilgi ve yetkinliklerini geliştirecek projeler üretmeyi amaçlıyoruz. Bu iş birliği, girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına ve sürdürülebilir kalkınmaya önemli katkılar sunacaktır” dedi. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENECEK Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip ise, girişimcilik kültürünün üniversite öğrencilerine erken yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğinin altını çizdi. Karip, “TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ile imzaladığımız iş birliği protokolü, öğrencilerimizin girişimcilik ekosistemine dahil olmasını sağlayacak ve iş dünyasına bilinçli adımlar atmaları için onlara katkı sağlayacaktır. Üniversite olarak, akademik bilgiyi saha ile buluşturacak projeler geliştirerek üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. GİRİŞİMCİLİK KULÜPLERİ VE ORTAK PROJELER İmzalanan protokol çerçevesinde, girişimcilik kulüpleri kurularak üniversite öğrencilerinin girişimcilik bilinci kazanması sağlanacak. Ayrıca, kadın girişimciliği teşvik edilecek ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda projeler geliştirilmesi için ortak çalışmalar yapılacak.

Mudanya Üniversitesi'nde kariyer tavsiyeleri: Baran Çelik tecrübelerini paylaştı Haber

Mudanya Üniversitesi'nde kariyer tavsiyeleri: Baran Çelik tecrübelerini paylaştı

Mudanya Üniversitesi, öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Tecrübe Konuşuyor” etkinliği çerçevesinde, Beyçelik Holding CEO’su Baran Çelik’i konuk etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Baran Çelik’in genç yaşta iş dünyasına adım atarak büyük başarılar elde ettiğini vurguladı. Bingöl, Baran Çelik’in, aile şirketlerinde 2. kuşağın iş başına geçişine güzel bir örnek teşkil ettiğini belirterek, öğrencilerin ondan öğreneceği çok şey olduğuna inandığını ifade etti. 18 YAŞINDA BABASINDAN İMZA YETKİSİ ALDI Mudanya Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Mollasalih’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Baran Çelik kariyerine dair önemli bilgiler verdi. Çelik, iş dünyasına babasıyla birlikte çocuk yaşlarda başladığını ve 18 yaşında babasının ona imza yetkisi vererek büyük bir güven gösterdiğini belirtti. Bu güvenin sorumluluğunu taşımanın ona büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getiren Çelik, “Babama hayal kırıklığı yaşatmadığım için gururluyum” şeklinde konuştu. BEYÇELİK HOLDİNG'İN BAŞARI HİKAYESİ Baran Çelik, Beyçelik Holding’in başarı hikayesini de katılımcılarla paylaştı. Bursa’nın otomotiv endüstrisinin merkezinde yer alan Beyçelik Holding’in, özellikle TOFAŞ’ın Doblo aracının yedek parça üretimiyle büyük bir pay kazandığını belirtti. Çelik, şirketlerinin uluslararası pazarda büyüme sürecinde en önemli dönüm noktalarından birinin 2007 yılında gerçekleştirdikleri global tedarikçi Gestamp ile yapılan yüzde 50 ortaklık olduğunu söyledi. Bu ortaklık sayesinde şirketlerinin teknolojik gelişimini hızlandırarak Türkiye sınırlarını aşmayı başardıklarını vurguladı. ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER Baran Çelik, öğrencilere yönelik kariyer tavsiyelerinde de bulundu. Üniversite yıllarının, bireylerin sorun çözme yeteneklerini geliştirdiği kritik bir dönem olduğunu belirten Çelik, öğrencilerin üniversiteyi en verimli şekilde yaşamalarını önerdi. “Sürekli arayış içinde, meraklı ve sabırlı olun. Diyalog kurmayı unutmayın. Şans her zaman gelir, ama o şansa hazır olmak için eğitim çok önemlidir” diyen Çelik, üniversite öğrencilerinin staj ve kariyer fırsatlarından yararlanmalarını tavsiye etti. Beyçelik Holding olarak Mudanya Üniversitesi öğrencilerine staj ve iş imkânları sunmaya hazır olduklarını da dile getiren Çelik, üniversiteye özel kontenjanlar ayırabileceklerini belirtti. Gıyasettin Bingöl’ün üniversiteyi kurarak gösterdiği cesareti takdirle karşıladığını ifade eden Çelik, Mudanya Üniversitesi’ne destek olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bursa’da çağımızdaki değişimlerin çocuklar üzerindeki etkisi konuşuldu Haber

Bursa’da çağımızdaki değişimlerin çocuklar üzerindeki etkisi konuşuldu

Mudanya Üniversitesi’nde düzenlenen "Yeni Dünyada Çocuk Olmak" semineri, çağımızdaki değişimlerin çocuklar üzerindeki etkilerini derinlemesine inceledi. Eğitimci, sosyal girişimci Sevinç Atabay, psikolog Nazlı Deniz Yiğit, eğitimci-yazar akademisyen Dr. Ulviye Akın ve Mudanya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Sezgin, dijitalleşme, küreselleşme ve toplumsal dönüşümlerin etkisiyle şekillenen yeni dünyada çocukların karşılaştığı sorunları ve bu süreçte ebeveynlere, öğretmenlere düşen görevleri ele aldı. Seminerin açılışında konuşan Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip, çocuğun eğitiminin doğumla başladığını vurgulayarak, dijitalleşmenin çocuğun gelişiminde önemli bir rol oynadığını belirtti. Karip, erken çocukluk eğitimine verilen önemin hayat boyu başarıyı etkileyebileceğini ve Bursa Çocuk Üniversitesi ile Mudanya Üniversitesi arasındaki işbirliğini örnek gösterdi. Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, seminerin çocuğun eğitiminin inşaatın temeli gibi olduğunu belirterek, kaliteli ve sistemli eğitim ihtiyacına dikkat çekti. “ÇOCUKLARIN MERAK DUYGUSUNU ÖLDÜRMEYİN” Seminerde ilk olarak söz alan Eğitimci ve Sosyal Girişimci Sevinç Atabay, teknolojinin hızlı gelişiminin çocukların gelişimini nasıl etkilediğini anlattı. Atabay, çocukların öğrenmeye olan meraklarını öldürmemek gerektiğini vurgulayarak, ebeveynlerin çocuklarıyla oyun oynarken onların yaratıcılıklarını serbest bırakmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, güven duygusunun çocukların başarılı olmasında önemli bir faktör olduğunu belirtti. UZMANLARDAN ÇOCUK EĞİTİMİ VE PSİKOLOJİK DAYANIKLILIK TAVSİYELERİ Seminerde, Eğitimci-Yazar Dr. Ulviye Akın, "Okul Öncesi Dönemde Çocukların Dikkat Problemleri"ni ele alırken, Psikolog Nazlı Deniz Yiğit, "Folik Asitli Çocuklara Ebeveyn/Öğretmen Olmak" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Mudanya Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Elif Sezgin ise, okul öncesi dönem çocuklarının psikolojik dayanıklılıklarını destekleme yollarına dair bilgiler aktardı.

Mudanya Üniversitesi'nde tecrübe paylaşımı Haber

Mudanya Üniversitesi'nde tecrübe paylaşımı

Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, Mudanya Üniversitesi'nin öğrencileriyle bir araya geldi.  80 yıllık hayatında birçok önemli göreve imza atan Cavit Çağlar, gençlere deneyimlerini aktardı. Programda, gençlere ilham veren konuşmasının yanı sıra, kendi hayat hikayesini anlattığı "Cavit Çağlar & Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü" kitabını da öğrencilere hediye etti.  Çağlar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 'Dün Türkiye'de kaç tane üniversite var diye baktım. Şu an Türkiye'de 208 adet üniversite var. Bunlar devletin kurduğu ve vakıf üniversiteleri. 8 tane de diğer akademik üniversiteler var. 1991'de kabinede bakandım, 45 veya 50 üniversite vardı. O tarihte Başbakan Süleyman Demirel'in önerisi ve isteği ile vakıf üniversitelerinin önü açıldı. Eskiden yalnız devlet üniversite kurabiliyordu. Ben bu işin bu kadar yaygınlaşacağını hiç düşünmemiştim. Bugün 208 üniversite bugün birer fabrika. Milyona yakın insanın çalıştığı, hayata başlayan insanların yol çizeceği fabrikalardır üniversiteler.' 'Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak çok güçlü bir devlet geleneğine sahibiz' diyen Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip ise konuşmasında ' Aslında bu devlet geleneği kurumların yönetilmesine de yansıyor. Bugün üniversite olarak geldiğimiz noktaya baktığımızda 3 yıl gibi kısa bir sürede kurumsallaşmasını, akademik kadrosunu ve yeni bölümlerin açılması, disiplinler arası ilişkide baktığımızda kendi içinde bütünlük arz eden bir yapıya kavuşmamızı, devlet geleneği ve köklü tecrübemizle izah edebiliriz. Bursa kadim bir şehir, bu devlet geleneğinin yaşadığı bir şehir. Bursa'da bir üniversite olarak bunun avantajlarını sonuna kadar kullanmayı, bu tecrübelerden istifade etmeyi her zaman kendimize bir öncelik olarak gördük.' ifadelreine yer verdi. 

Marna Group'tan Mudanya Üniversitesi’ne ziyaret Haber

Marna Group'tan Mudanya Üniversitesi’ne ziyaret

Marna Group, Mudanya Üniversitesi’ni ziyaret ederek üniversitenin çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi aldı. Ziyarete Marna Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Maral, Bursa Hayat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hakan Işıkkent, Bursa Hayat İnternet Sitesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şule Gürkan, köşe yazarları Recai Albay, Burak Özkan, editör Damla Dilmeç, Maral Genetics Yüksek Ziraat Mühendisi Sara Bayraktar Girgin ile Ziraat Mühendisi Haluk Yimenicioğlu katıldı. Mudanya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazlı Batar, Genel Sekreteri Ali Mollasalih, Rektör Prof. Dr. Emin Karip ve Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl’ün ev sahipliğini yaptığı ziyarette, üniversitenin kuruluş süreci, bölümleri ve Bursa’ya sağladığı katkılar ele alındı. Üniversite temsilcileri, kurumun vizyonunu ve projelerini paylaştı. BİR VAKIF ÜNİVERSİTESİ Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 11.03.2022 tarihinde TBMM'den oy birliği ile kanunlaşarak kurulan üniversite, Mühendislik-Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi farklı alanlarda toplamda 24 bölümde eğitim vermektedir. KISA SÜREDE BÜYÜK BAŞARI Kısa sürede vakıf üniversiteleri arasında önemli bir başarı sağladıklarını dile getiren Mudanya Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Mollasalih, “Eğitim öğretim hayatımızın üçüncü yılına girdik. Şu anda 2 bin öğrencimiz ve 24 bölümümüz bulunuyor. Bölümlerimizin tamamı yüzde 100 doluluk oranına sahip. Bu yıl Beslenme ve Diyetetik Bölümümüzü açtık. Üniversitemiz, özellikle Bursa halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Öğrencilerimizin yüzde 80’i Bursa’dan ve bu grubun yüzde 70’i kız öğrencilerden oluşuyor. Bursa’nın tek vakıf üniversitesi olarak, eğitim kalitesini artırmayı ve ülkemize başarılı bireyler kazandırmayı hedefliyoruz. Dünyada başarı elde etmenin yolu eğitimden geçiyor.” şeklinde konuştu. 24 BÖLÜMDE EĞİTİM VERİYORUZ Mudanya Üniversitesi’nin Bursa’nın en genç ve tek vakıf üniversitesi olduğu dile getiren Rektör Emin Karip, “Üniversitemiz çatısı altında 24 bölüm yer alıyor. Vakıf üniversiteleri istediği bölümü açamıyor. Türkiye’de doluluk oranı yüzde 85'i bulan bölümleri açabiliyoruz. Ayrıca, ülkemizde en fazla tercih edilen bölümleri de öğrencilere sunuyoruz. Mühendislikten psikolojiye kadar geniş bir yelpazede eğitim verme imkanımız bulunuyor.” dedi. “TATLI BİR REKABET BAŞLATTIK” Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ise vakıf üniversitesi olarak elde ettikleri başarıya vurgu yaparak şunları söyledi:  “Üç yıl gibi kısa bir sürede, birçok bölümde Türkiye genelinde vakıf üniversiteleri arasında en yüksek puanla öğrenci kabul eden ilk üç kurum arasına girdik. Neredeyse tüm bölümlerimizde yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Bursa’nın iş dünyasından gördüğümüz destek bizleri motive ediyor. Bursa gelişime çok açık bir şehir, Bursa patent alma sırasında da üçüncü sırada yer alıyor. Öğrencilerimiz ile şehre değer katmak için çalışacağız. Bursa’nın üniversite açığı olduğunu biliyoruz. Benim üniversite açma fikrim yeni değil. Çok eskiye dayanıyor. Uzun süre önce yurt dışındaki en iyi beş yüz okulu inceledik. Türkiye’dekilere zaten bakıyoruz. Bu üniversitelerin nasıl bir çalışma izlediğini, öğrencilerin profillerini öğrendik. Bursa’ya en az beş üniversite gerekiyor. Bunu her zaman söyledim. Şehrin doğusunda Kestel çok isabetli bir yerdi. Sabote ettiler o bölgeyi. Şehrin kuzeyinde de Gemlik ve Orhangazi’de bir üniversite kurulsa üç devlet üniversitesinin yanı sıra iki tanede vakıf üniversitesi ile Bursa’da daha fazla öğrenci eğitim alabilir. İnegöl’de mutlaka bir üniversite olmalı. Teknik üniversite şehrin içinde kaldı. İnegöl’e yapılarak daha da büyüyebilirdi. Orhangazi ve İznik’in şu anda on bin öğrencisi var. Oraya da iki üniversite kurulsa Bursa’nın üniversite ihtiyacı tamamen ortadan kalkacak. Kentin elli sene üniversite ihtiyacı olmayacak. Biz de iki devlet üniversitesi arasına Mudanya Üniversitesi’ni kurarak ciddi ve tatlı bir rekabet başlattık. Hocalarımız çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. Proje yarışları başladı. Ülkemiz için ve şehrimiz için güzel çalışmalar olacak.” “ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM” Marna Group Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Maral, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bursa’ya böyle bir eğitim yuvası kurduğunuz için sizi tebrik ederim. Başarılı bir eğitim hayatı olmasını diliyorum. Bu kadar kısa sürede böyle güzel bir başarı sağlamak kolay değil. Mudanya Üniversitesinin önce ülkemize ve Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitenin daha da büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.” dedi.  

Bursaspor Başkanı Çelik başarısının sırrını öğrencilere açıkladı Haber

Bursaspor Başkanı Çelik başarısının sırrını öğrencilere açıkladı

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, takım kaptanları Ahmet İlhan Özek ve Muhammet Demir, Mudanya Üniversitesi’nde düzenlenen bir söyleşiye katıldı. Etkinlikte, Bursaspor’un geçmişi, güncel durumu ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında samimi açıklamalarda bulunan Başkan Çelik, Bursaspor’un finansal durumu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. ALTYAPIYA YATIRIM VE GELECEK HEDEFLERİ Mudanya Üniversitesi öğrencileriyle buluşan Başkan Çelik, Bursaspor’un geleceğini genç oyuncularla şekillendirdiğini belirterek, kulübün finansal açıdan yaşadığı zorlukları aşmak adına çok önemli adımlar attıklarını, borçları büyük oranda düşürdüklerini ve kulüp yönetiminin öz kaynaklarıyla destek sağladığını ifade etti. Ayrıca, Bursaspor’un Süper Lig’e çıkma hedefinin üç yıl içinde gerçekleşeceğini vurgulayan Başkan Çelik, “Şehir bize güvendiği sürece bu hedefi gerçekleştireceğiz” dedi. BAŞKAN ÇELİK: “BAŞARIMIZIN SIRRI GÜVEN” Bursaspor’un borçlarını azaltmak için yaptığı çalışmaları anlatan Enes Çelik, kulübün geçmişteki yönetim hatalarına dikkat çekerek, “Başarımızın sırrı tek kelimeyle güven. Futboldan anlamayan kişiler yöneticilik yaptığında kulüp bu duruma gelir. Önce transfer tahtasını açtık, borcu 900 milyon liraya düşürdük” ifadelerini kullandı. Çelik, güçlü sanayisi olan Bursa’dan daha fazla destek beklediğini, ancak en büyük mutluluğunun 42 bin kişilik taraftar önünde maç oynamak olduğunu belirtti. Gelecek hedeflerinin büyük olduğunu ve Bursaspor’u tekrar Avrupa’da görmek istediğini söyleyen Başkan Çelik, "Bu zor değil, doğru planlamayla bunu başaracağız" dedi. FUTBOLCULARDAN “BURSASPOR” VURGUSU Etkinlikte takım kaptanları Ahmet İlhan Özek ve Muhammet Demir de söz aldı. Ahmet İlhan Özek, Bursaspor’da oynamanın bir hayali olduğunu ve kulübe katılmanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. “42 bin seyirciye oynamak gerçekten muhteşem bir duygu. Takımın başarısı için her şeyi yapacağız” dedi. Muhammet Demir ise, Bursaspor altyapısından yetiştiğini ve kulübe dönüşünün kendisi için büyük bir heyecan kaynağı olduğunu söyledi. “13 yıl sonra geri döndüm, büyük heyecan ve coşku hâlâ devam ediyor” diyen Demir, Bursaspor için elinden geleni yapmaya devam edeceğini vurguladı. SÖYLEŞİ SONRASI ÖĞRENCİLERLE SORULAR VE YANITLAR Etkinliğin sonunda Başkan Çelik ve futbolcular, Mudanya Üniversitesi öğrencilerinin sorularını içtenlikle yanıtladı. Bursaspor’un geleceği, kulübün hedefleri ve oyuncuların saha içindeki deneyimleri üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri, kulübün bu önemli temsilcileriyle bir araya gelmenin heyecanını yaşadı. Mudanya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bu etkinlik, Bursaspor’un yönetimi, futbolcuları ve taraftarlarıyla olan güçlü bağlarını pekiştirmeye devam ederken, kulübün geleceğe yönelik vizyonunun da altını çizmiş oldu.

Bursa'da hayat kurtaran bağış Haber

Bursa'da hayat kurtaran bağış

Mudanya Üniversitesi, Kızılay Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üniversitenin Kızılay Kulübü tarafından düzenlenen kan bağışı farkındalık etkinliği, Çağrışan kampüsünde gerçekleştirildi. Etkinliğin amacı, kan bağışının önemini vurgulamak ve toplumda bu konuda daha fazla bilinç oluşturmaktı. Öğrenciler, akademisyenler ve üniversite çalışanları, büyük bir özveriyle kan bağışında bulunarak, yüzlerce insanın hayatına umut olmayı hedefledi. Etkinlik, Mudanya Üniversitesi'nde büyük ilgi gördü. Katılımcılar, Kızılay’ın yaptığı insani yardım çalışmaları ve kan bağışının hayat kurtarıcı rolü hakkında farkındalık yaratmak amacıyla gönüllü olarak kan verdiler. Üniversiteye ait tüm birimlerin ve öğrencilerin katılımıyla geniş bir kitleye ulaşarak toplumsal duyarlılık artırıldı. Ayrıca, etkinlik boyunca kan bağışının toplum için ne kadar kritik olduğu ve her bağışın bir hayatı kurtarabileceği mesajları verildi. Etkinlik sonrası, Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Murat Tutanç, "Üniversitede İyiliğin Kırmızı Hilali" başlıklı bir seminer verdi. Seminerde, Kızılay'ın ülke genelindeki insani yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Tutanç, Kızılay Haftası’nın gönüllülerle birlikte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti. Tutanç, katılımcılara kan bağışının sadece bir sağlık hizmeti değil, aynı zamanda toplumun dayanışma ve yardımlaşma kültürünü güçlendiren bir eylem olduğunu anlattı. Mudanya Üniversitesi’nin bu anlamlı etkinliği, sadece kan bağışı yapmanın ötesinde, öğrencilere ve katılımcılara toplumsal sorumluluk bilinci kazandırarak, bir arada hareket etmenin gücünü gösterdi. Etkinlik, üniversitenin sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemin bir yansıması olarak kaydedildi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.