Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mudanya Kitap Fuarı

Bursa Hayat Gazetesi - Mudanya Kitap Fuarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mudanya Kitap Fuarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yazar Ahmet Ümit, Mudanya Kitap Fuarı’nda ilgiyle karşılandı Haber

Yazar Ahmet Ümit, Mudanya Kitap Fuarı’nda ilgiyle karşılandı

Türkiye'nin önde gelen yazarlarından Ahmet Ümit, Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Mudanya Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya geldi. Etkinlik sırasında, Ümit, Türkiye'nin güncel sorunlarını ele aldığı yeni kitabının Ekim ayında kitapçılarda yerini alacağını duyurdu. Kitapları 37 dile çevrilen ve 10 milyondan fazla satan Ahmet Ümit, Mudanya Mütareke Meydanı’nda gerçekleşen söyleşisinde, "Bu sefer Başkomiser Nevzat'ın başından geçen olayları farklı bir şekilde işleyeceğiz. Yeni romanımda, olaylar doğrudan Başkomiser Nevzat’ın hayatına etki ediyor" şeklinde konuştu. Bu kez olayların tarihte değil, günümüz Türkiye’sinde geçeceğini belirten Ümit, “Uyuşturucu kaçakçıları, güzellik merkezi açarak para aklayanlar, satılmış savcılar, satılmış polisler, satılmış milletvekilleri, yolsuzlukla kıvranan bir ülke, soysuzlaşan bir ülke, din ile insanları kandıranlar, yani günümüz Türkiyesi…” diye konuştu. İLK POLİSİYEDEN BUGÜNE Ahmet Ümit hayranlarıyla buluştuğu Mudanya Kitap Fuarı’nda edebiyatseverleri tarihin derinliklerinden günümüz Türkiye’sine taşıdı. İlk polisiye hikayenin Tevrat’ta yer aldığını hatırlatan Ümit, Habil ve Kabil kardeşler hikayesinden hareketle toplumsal adalet ve hukukun önemine değindi: “Musa Peygamber’e gelen 10 Emir’den en esaslı olan hangisidir? Öl-dür- me-ye-cek-sin!!! Dini, dili, ırkı, cinsiyeti, politik görüşleri farklı diye, senin partinden değil diye öldürmeyeceksin. Böyle bir yetkin yok. Dili, dini, ırkı, cinsiyeti farklı diye işe almazlık etmeyeceksin. Senin partinden değil diye ikinci sınıf vatandaş olarak görmeyeceksin. Görürsen ne olur? Allah ne yapar bilmiyorum ama ülkede ekonomik kriz olur. Hukuk olmaz. Hukukun olmadığı yerde ekonomi olmaz. Kendimizi tanıtmak istiyorsak, insanlarla ilişki içine girmemiz lazım. Ama adil bir ilişki yoksa insanların haklarını koruyacak yasalar yoksa ilişki olmaz” dedi. Ahmet Ümit, konuşmasının ardından uzun kuyruklar oluşturan okurları için kitaplarını imzaladı.

Bilim ve kültür Mudanya'da ele alındı Haber

Bilim ve kültür Mudanya'da ele alındı

6. Mudanya Kitap Fuarı, edebiyat ve sanatı bilimin ışığıyla bir araya getiriyor. Fuarın dördüncü gününde, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Betül Tanbay, matematiğin evrensel dilini ve Anadolu'nun matematik tarihindeki rolünü “Herkes İçin Matematik” başlıklı konuşmasında ele aldı. Aynı gün, yazarlar Şaban Akbaba, Zeki Baştürk ve Fehmi Enginalp, “Mudanya Kültürü” konulu söyleşide Mudanya'nın tarihi ve kültürel mirasını, özellikle Girit kültürünün bölgedeki etkilerini değerlendirdi. Mudanya Belediyesi tarafından “Değişim” temasıyla düzenlenen fuar, kültür, sanat, edebiyat ve bilimi kitapseverlerle buluşturmayı sürdürüyor. “HERKES İÇİN MATEMATİK" “Herkes İçin Matematik” konulu söyleşisinde matematiğin evrensel bir konu olduğunu belirten Tanbay, değişim istendiği yerlerde matematiğin ortak bir dil oluşturduğunu söyledi. Dünyanın en tanınmış 150 matematikçisinden 50’sinin Anadolu’da doğduğunu vurgulayan Tanbay, “Bizim topraklarımızda müthiş bir zenginlik var. Şu an Arap ama Urfa’da doğmuş bir matematikçi ise, biz onu hiç benimsemiyoruz. Biz bunları neden kendi mirasımız olarak kabul etmiyoruz, anlayamıyorum” diye konuştu. “THALES DİDİM İLÇESİNDE DOĞMUŞTUR” Aynı topraklarda yaşamayı “toprakdaş” olarak tanımlayan Tanbay, “Antik Yunan Matematikçi ve filozof Thales Aydın’ın Didim ilçesinde doğmuştur. Toprakdaş üzerinden gidersek, yerli ve millideki yerliyi yer olarak, yani Didim olarak alırsak, Thales yerlidir. Bizim yerimizden ve bizim topraklarımızdandır. Biz Thales’i neden kendi zenginliğimiz olarak kabul etmiyoruz? Bunu anlamış değilim” dedi. “İFTİHAR EDİYORUM” Bugün Göbeklitepe’de 12 bin senelik tarihin neden bin senelik kısmının benimsediğine de anlam veremediğini söyleyen Tanbay, “Ben 12 bin seneyi de benimsiyorum. Göbeklitepe’yi gördüğüm zaman, bizim topraklarımızda olmasından, bizim onu ortaya çıkarmış olmamızdan iftihar ediyorum. Toprakdaş olduğumuz için bize ait olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. “GİRİT KÜLTÜRÜ MUDANYA İÇİN ÖNEMLİDİR” “Mudanya Kültürü” başlıklı söyleşide ise eğitmen ve yazarlar Şaban Akbaba, Zeki Baştürk ve Fehmi Enginalp, Mudanya’nın tarihi ve kültürel değerlerini ele aldılar. Giritliler dışında Mudanya’ya göç edenlerin kültür ve geleneklerini taşıyamadığını söyleyen yazarlar, Mudanya’da yaşamış ve edebiyat alanında başarılı olan isimlerin yaşamlarından kesitler sundular. Girit kültürünün Mudanya için önemine de değinen yazarlar, Girit kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çektiler.

Mudanya'nın kültürel dokusunu zenginleştiren fuar Haber

Mudanya'nın kültürel dokusunu zenginleştiren fuar

Mudanya, huzurlu atmosferi ve doğal güzellikleriyle bilinen bir sahil kasabası olmanın yanı sıra, her yıl düzenlenen Kitap Fuarı ile de kültürseverleri buluşturuyor. Bu fuar, hem yerel hem de ulusal yayınevlerinin katılımıyla kitap tutkunlarına geniş bir yelpazede kitap seçeneği sunuyor. MUDANYA KİTAP FUARI'NIN ÖNEMİ Mudanya'nın kültürel dokusunu zenginleştiren fuar, hem yerel yazarları hem de okuyucuları bir araya getirerek, ilçenin kültürel hayatını canlandırıyor. Fuar, kitap okumayı seven her yaştan insanı bir araya getirerek, okuma alışkanlığının yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Fuar süresince düzenlenen imza günleri ve söyleşiler sayesinde, kitapseverler sevdikleri yazarlarla bir araya gelme imkanı yakalıyor. Çocuklara yönelik düzenlenen atölye çalışmaları ve etkinlikler sayesinde, küçük yaşta kitaplarla tanışan çocuklar, okuma alışkanlığı kazanıyor. FUARIN GENELLİKLE İÇERDİĞİ ETKİNLİKLER Farklı türlerde kitapların satışa sunulduğu stantlar, ziyaretçilerin her türden kitabı bulmasına olanak sunuyor. Ünlü yazarların katılımıyla düzenlenen söyleşiler sayesinde okuyucuların yazarlarla sohbet etme ve kitaplar hakkında daha fazla bilgi edinme şansını yakalıyor.  Yazarların kitaplarını imzaladığı imza günleri, kitapseverler için unutulmaz bir deneyim oluyor. Çocuklara yönelik düzenlenen atölye çalışmalarıyla, onların hayal güçlerini geliştirmeleri ve kitaplara olan ilgilerinin artırılması hedefleniyor. Şairlerin şiirlerini okuduğu dinletiler, fuara farklı bir anlam kazandırıyor. Fuar alanında düzenlenen müzik performansları, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. MUDANYA KİTAP FUARI'NDA NELER BULUNUR? Farklı türlerde romanlar, edebiyatseverlerin beğenisine sunulur. Şiir severler için geniş bir şiir kitabı seçeneği bulunur. Çocukların yaş ve ilgi alanlarına uygun olarak hazırlanmış çeşitli kitaplar yer alır.  Resim, heykel, fotoğraf gibi sanat dallarına ilgi duyanlar için özel kitaplar bulunur. Tarihe meraklı okuyucular için farklı dönemlere ve coğrafyalara ait tarih kitapları sunulur. Bu türlere ilgi duyan okuyucular için geniş bir kitap seçeneği bulunur. Mudanya Kitap Fuarı, hem kitapseverler hem de yerel halk için önemli bir etkinlik haline gelmiştir. Fuar, sadece kitap satmanın ötesinde, okuma kültürünü yaygınlaştırmak, yazarlarla okurlar arasında köprü kurmak ve ilçenin kültürel hayatına katkı sağlamak gibi önemli görevleri üstlenmektedir.  

Mudanya'da kitap fuarı heyecanı başlıyor Haber

Mudanya'da kitap fuarı heyecanı başlıyor

Mudanya Belediyesi tarafından “Değişim / Yeni Bir Bakış Yeni Bir Anlayış” başlığıyla organize edilen fuar, kitapseverleri Türkiye’nin önde gelen yayınevleri, yazarlar ve akademisyenlerle buluşturacak. Fuar, 23 Ağustos Cuma günü saat 19.00’da açılış töreniyle başlayacak ve Mütareke Meydanı ile İsmet İnönü Parkı’nda gerçekleştirilecek. Altı gün sürecek etkinlikler kapsamında söyleşiler, imza günleri, çocuk atölyeleri, kitap kumbaraları, açık hava kütüphanesi, müzik ve tiyatro performansları yer alacak. Bu etkinliklerle Mudanya, kültür ve sanatın merkezi olarak öne çıkacak. “DEĞİŞİM, OKUYARAK GERÇEKLEŞİR” Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu yılki temanın “Değişim” olarak belirlendiğini belirterek, toplumsal dönüşüm ve değişimin ancak okuma, araştırma ve sorgulama yoluyla gerçekleşeceğine dikkat çekti. Türkiye’de köklü bir değişim arzusu olduğunu vurgulayan Dalgıç, “Fuara katılacak konuklarımızla yeni bir Türkiye için nasıl ilerlememiz gerektiğini, bu yeni yolda nelerin  yapılması gerektiğini konuşacağız. Yeni bir gelecek ufku çizmek için tüm kitapseverleri Mudanya’nın kalbi Mütareke Meydanı’nda gerçekleşecek fuarımıza bekliyoruz” dedi. İstanbullu kitapseverleri de fuara davet eden Dalgıç, “Hızlı feribot seferleriyle İstanbul’dan Mudanya’ya ulaşım oldukça kolay. Hafta sonu tatilinde tarihi ve doğal güzelliklerimizi görüp Kurtuluş Savaşı’nı kazandığımızı tüm dünyanın kabul ettiği Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı müzemizin bulunduğu Mütareke Meydanı’nda edebiyat solumak isteyen herkesi fuarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı. GELECEĞE IŞIK TUTULACAK “Değişim” temasıyla düzenlenen fuarın ilk gününde, Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra, “Medeniyet, Modernleşme ve Değişim: Nereden Nereye?” başlıklı söyleşisiyle Bursalılarla buluşacak. Altı gün sürecek fuar boyunca, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Işıl Özgentürk, Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Betül Tanbay, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Yüksel Baysal, Melike Baysal, Av. Mehmet Berke Eryılmaz, Duygu Özsüphandağ Yayman, Şaban Akbaba, İlker Özaslan, Buğra Küçükkayalar, Hilmi Haşal, Halim Çiftçi ve Kibare Altay gibi önemli şair, yazar, gazeteci ve akademisyenler kitapseverlerle bir araya gelecek.  Ayrıca, fuar kapsamında Black Ebony, Nehir ve Onion müzik gruplarının konserleri ile Bergama Kozak Yukarıbey Köy Tiyatrosu'nun oyunu da yer alacak.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.