Hava Durumu

#Merkez Bankası

Bursa Hayat Gazetesi - Merkez Bankası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Merkez Bankası haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararını açıkladı Haber

Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıkladı. Buna göre politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit tuttu. Merkez Bankası politika faizini Mart ayından bu yana sabit tutuyor. Bankadan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: Ekim ayında enflasyonun ana eğiliminde düşüş gözlenmiştir. Son çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere geldiğini ima etmektedir. Temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonunda iyileşmeye dair sinyaller belirginleşmiştir. Geçici arz koşullarına bağlı olarak işlenmemiş gıda enflasyonu yüksek seyrini sürdürmektedir. Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları iyileşme eğilimi sergilemekle birlikte, dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam etmektedir.  Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon sürecini güçlendirecektir. Maliye politikasının artan eşgüdümü de bu sürece önemli katkı sağlayacaktır. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Bu doğrultuda, politika faizinin seviyesi, enflasyon gerçekleşmeleri ve beklentileri göz önünde bulundurularak öngörülen dezenflasyon sürecinin gerektirdiği sıkılığı sağlayacak şekilde belirlenecektir. Kurul, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır.  Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkili şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir.  Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır. Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi, dolar tahmini geriledi Haber

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi, dolar tahmini geriledi

Merkez Bankası 2024 yılı Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıkladı. YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ Yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,11 iken bu anket döneminde yüzde 44,81 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 27,44’ten yüzde 27,20’ye düştü. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 18,08 ve yüzde 18,33 olarak gerçekleşti. FAİZ BEKLENTİSİ DEĞİŞMEDİ Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi ile TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 50,00 olarak gerçekleşti. YIL SONU DOLAR TAHMİN DÜŞTÜ Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 36,63 TL iken, bu anket döneminde 35,72 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 42,73 TL iken, bu anket döneminde 42,75 TL olarak gerçekleşmiştir. GSYH BÜYÜME BEKLENTİLERİ Katılımcıların GSYH 2024 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 3,1 olarak gerçekleşti. GSYH 2025 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 3,3 iken, bu anket döneminde yüzde 3,2 olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıkladı Haber

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıkladı. Buna göre politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit tuttu. Merkez Bankası politika faizini Mart ayından bu yana sabit tutuyor. Bankadan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: Eylül ayında enflasyonun ana eğilimi bir miktar yükselmiştir. Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını ima etmektedir. Temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik ise son dönemdeki veri akışı ile artmıştır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir.  Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon sürecini güçlendirecektir. Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır. Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkili şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır. Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır.

Merkez Bankası enflasyon ve döviz kuru tahminini açıkladı Haber

Merkez Bankası enflasyon ve döviz kuru tahminini açıkladı

Merkez Bankası’nın 2024 yılı Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayınlandı. Reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 72 katılımcı tarafından yanıtlanan sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirildi. Rapora göre yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket dönemine göre artış gösterirken, faiz ve döviz kuru beklentisi düşüş gösterirdi. YILLIK ENFLASYON BEKLENTİLERİ Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 43,14 iken, bu anket döneminde yüzde 44,11 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 27,49 iken, bu anket döneminde yüzde 27,44 olarak gerçekleşti. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 18,38 ve yüzde 18,08 oldu. 12 AY SONRASI ENFLASYON BEKLENTİLERİ 2024 yılı Ekim ayı anket döneminde, katılımcıların 12 ay sonrasına ilişkin olasılık tahminleri değerlendirildiğinde, TÜFE'nin ortalama olarak yüzde 36,19 olasılıkla yüzde 22,00 – 25,99 aralığında, yüzde 43,41 olasılıkla yüzde 26,00 – 29,99 aralığında, yüzde 11,35 olasılıkla ise yüzde 30,00 - 33,99 aralığında artış göstereceği öngörüldü. Aynı anket döneminde nokta tahminler esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre ise, katılımcıların yüzde 25,37’sinin beklentilerinin yüzde 22,00 – 25,99 aralığında, yüzde 49,25’inin beklentilerinin yüzde 26,00 – 29,99 aralığında, yüzde 16,42’sinin beklentilerinin yüzde 30,00 – 33,99 aralığında olduğu gözlendi. 24 AY SONRASI ENFLASYON BEKLENTİLERİ 2024 yılı Ekim ayı anket döneminde, katılımcıların 24 ay sonrasına ilişkin olasılık tahminleri de değerlendirildi. Buna göre, TÜFE'nin ortalama olarak yüzde 25,03 olasılıkla yüzde 13,00 – 16,99 aralığında, yüzde 52,93 olasılıkla yüzde 17,00 – 20,99 aralığında, yüzde 10,17 olasılıkla ise yüzde 21,00 – 24,99 aralığında artış göstereceği öngörüldü. Aynı anket döneminde nokta tahminler esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre, 24 ay sonrası TÜFE enflasyonu beklentileri değerlendirildiğinde, katılımcıların yüzde 20,69‘unun beklentilerinin yüzde 13,00 - 16,99 aralığında, yüzde 56,90‘ının beklentilerinin yüzde 17,00 – 20,99 aralığında, yüzde 10,34‘ünün beklentilerinin yüzde 21,00 – 24,99 aralığında olduğu gözlendi. FAİZ BEKLENTİLERİ Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 50,83 iken, bu anket döneminde yüzde 50,00 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 50,00 olarak gerçekleşti. DÖVİZ KURU BEKLENTİLERİ Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 37,16 TL iken, bu anket döneminde 36,63 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 42,43 TL iken, bu anket döneminde 42,73 TL olarak gerçekleşti. GSYH BÜYÜME BEKLENTİLERİ Katılımcıların GSYH 2024 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,2 iken, bu anket döneminde yüzde 3,1 olarak gerçekleşti. GSYH 2025 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 3,4 iken, bu anket döneminde yüzde 3,3 oldu.

Merkez Bankası enflasyon tahminleri geriledi Haber

Merkez Bankası enflasyon tahminleri geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti yayımlandı. Merkezi’in yayımlandığı özette, Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre enflasyon beklentileri tüm vadelerde gerildi. 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 28,7’den 1,2 puan düşüşle yüzde 27,5’e; 24 ay sonrasına ilişkin beklenti ise yüzde 19,3’ten 0,9 puan düşüşle yüzde 18,4 seviyesine geriledi. YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ GERİLEDİ Buna ek olarak, cari ve gelecek yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentileri sırasıyla 0,2 ve 0,3 puan azalarak yüzde 43,1 ve yüzde 25,3 oldu. 5 yıl sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi ise yüzde 11,2 seviyesinde ölçüldü. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre enflasyon beklentileri tüm vadelerde gerilese de mevcut seviyelerin enflasyon görünümü üzerinde yukarı yönlü risk teşkil etmeye devam ettiği belirtildi. Reel sektör beklentilerine bakıldığında temmuz ayında yüzde 55,0 olan firmaların 12 ay sonrasına ilişkin yıllık enflasyon beklentisi, ağustos ayında yüzde 53,8’e gerileyerek sınırlı iyileşme gösterdi. Hanehalkının 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentilerinin ise aynı dönemde yüzde 72,0’den yüzde 73,1’e yükseldiği gözlendi. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetti.

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararını açıkladı Haber

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıkladı. Buna göre politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit tuttu. Merkez Bankası politika faizini Mart ayından bu yana sabit tutmuştu. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:  Ağustos ayında aylık enflasyona dair göstergeler bir bütün olarak incelendiğinde, ana eğilimin belirgin bir değişim sergilemediği değerlendirilmiştir. Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azaldığını teyit etmektedir. Temel mal enflasyonu sınırlı bir artışla düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir. Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon sürecini güçlendirecektir. Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır. Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkili şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır. Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır.

Mevduat faiz oranları açıklandı! Haber

Mevduat faiz oranları açıklandı!

Mevduat, bireylerin veya kurumların finansal kuruluşlara, genellikle bankalara, yatırdıkları paralar olarak tanımlanabilir. Bu süreçte, mevduat sahipleri, yatırdıkları paranın belirli bir süre boyunca bankada tutulmasını sağlar. Bankalar, bu mevduatları kullanarak kredi verir ve farklı finansal işlemler yapar. Mevduatlar, genellikle belirli bir faiz oranı ile değerlendirilir ve mevduat sahiplerine bu faiz üzerinden kazanç sağlar. Mevduat Hesabı ise, bankalar tarafından müşterilerin mevduatlarını saklamak amacıyla açılan hesap türüdür. Bu hesaplar, bireylere ve kuruluşlara paralarını güvenli bir ortamda tutma imkanı sunar. Mevduat hesapları, vadeli ve vadesiz olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır: Vadesiz Mevduat Hesabı: Bu tür hesaplar, para çekme ve yatırma işlemlerinin serbest olduğu hesaplardır. Müşteriler, istedikleri zaman paralarını çekebilir ve ekleme yapabilir. Ancak genellikle düşük bir faiz oranı sunar. Vadeli Mevduat Hesabı: Bu hesaplar, belirli bir süre boyunca paranın bankada tutulması şartıyla açılır. Müşteriler, belirlenen vade süresi boyunca paralarını çekemezler; bu durumda, daha yüksek faiz oranları elde etme fırsatı bulurlar. Mevduat Hesabı Defteri Nedir? Mevduat Hesabı Defteri, bir bankada mevduat hesabı açan müşterilerin hesaplarının detaylarını kaydetmek için kullanılan bir defterdir. Bu defter, müşterinin yaptığı para yatırma ve çekme işlemlerini, hesabın bakiyesini ve faiz kazançlarını takip etmeye yarar. Mevduat hesabı defteri, özellikle bankacılık işlemlerinin kaydını tutma açısından önemlidir. Mevduat Hesabı Defterinin Özellikleri: İşlem Kaydı: Müşterinin yaptığı her işlem, tarih ve tutar bilgileriyle birlikte deftere kaydedilir. Bu sayede, hesap hareketleri düzenli bir şekilde takip edilebilir. Bakiye Takibi: Hesap defteri, mevduat sahibinin güncel bakiyesini görmesine yardımcı olur. Bu, tasarruf yönetimi açısından oldukça faydalıdır. Faiz Hesaplamaları: Mevduat hesap defterinde, hesapta bulunan paranın getirdiği faiz oranları ve kazançları da takip edilebilir. Güvenlik: Geleneksel bankacılık sisteminde, mevduat hesabı defteri, müşterinin hesap bilgilerini kaydetme ve saklama amacıyla güvenli bir şekilde kullanılır. MERKEZ BANKASI'NDAN MEVDUAT FAİZ ORANI AÇIKLAMASI Merkez Bankası, bankalar tarafından açılan mevduat hesaplarına uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını duyurdu. Açıklanan verilere göre, mevduat faiz oranları aşağıdaki gibi gerçekleşti: 1 aya kadar vadede faiz oranı yüzde 54,09 3 aya kadar vadede faiz oranı yüzde 59,25 6 aya kadar vadede faiz oranı yüzde 52,28 1 yıla kadar vadede faiz oranı yüzde 53,10 1 yıl ve daha uzun vadede faiz oranı yüzde 35,74 Bu oranlar, mevduat sahiplerinin bankalardan elde edeceği kazançlar açısından önem taşırken, yatırım kararlarını da etkileyecek nitelikte. Faiz oranlarındaki değişim, ekonomik gelişmelerle birlikte yakından takip ediliyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu Haber

Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıkladı. Buna göre politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit tutuldu. Banka Mayıs, Haziran ve Temmuz toplantılarında da politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir. Temmuz ayında aylık enflasyonun ana eğilimi, önceki aya kıyasla sınırlı bir şekilde yükselirken ikinci çeyrek ortalamasının altında kalmıştır. Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azaldığına işaret etmektedir. Mal enflasyonu düşerken hizmet enflasyonundaki iyileşmenin gecikmeli olacağı değerlendirilmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri ve jeopolitik gelişmeler enflasyonist riskleri canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunun dezenflasyon süreci açısından göreli öneminin arttığını vurgulamıştır.  Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon sürecini güçlendirecektir. Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır.  Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkin şekilde kullanılmaya devam edilecektir.  Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır. Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.