#Marmara

Bursa Hayat Gazetesi - Marmara haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Marmara haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'nın yanı başında! Bayramda yerli turist akını bekleniyor Haber

Bursa'nın yanı başında! Bayramda yerli turist akını bekleniyor

Avşa Adası'nda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Adalar Belediyesi koordinesiyle sezona hazırlıklar tamamlandı. Balıkesir'in incisi olarak nitelendirilen tatil cennetinde, esnaf da yoğun bir tempoyla çalışarak misafirlerini ağırlamaya hazır hale geldi. Avşa Adası, renkli atmosferi ve eşsiz sahilleriyle tatilcileri bekliyor. Marmara Adalar Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir CHP Meclis Üyesi Dr. Şahin Alagaş, Avşa Adası'nda hazırlıkların tamamlandığını kaydederek adanın misafirlerini beklediğini kaydetti. Dr. Şahin Alagaş, "Çalışmalarımızı tamamladık. Yollarımız olsun, temizlik çalışmalarımız olsun hepsini yaptık. Haşere ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarımız hem karadan hem de insansız hava araçlarıyla havadan devam ediyor. Arkadaşlarımız gayet güzel çalışıyorlar. Kanalizasyon temizliklerimizi de gerçekleştirdik. Tabi ki esnaflarımız da sezon hazırlıklarını tamamladılar. Hizmete hazırız. Avşa'nın nüfusu yazın bazen 40 katına çıkıyor. Avşa, Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden. Dolu dolu bir sezon geçiriyoruz" dedi. Avşa Adası'ndaki esnaf, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hareketliliğin başladığını belirtiyor. Sezonun açılmasını sabırsızlıkla bekleyen esnaf, 9 günlük tatil sürecinde adaya akın edecek olan ziyaretçileri ağırlamak için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ediyor. Avşa Adası'nı ziyaret eden tatilciler de adayı çok beğendiklerini ve ayrılmak istemediklerini dile getiriyor. Tatilciler arasında, Avşa'nın sadece bir tatil destinasyonu olmanın ötesinde, huzur dolu ve güvenli bir ada olduğunu vurgulayanlar da bulunuyor. Dahası, bazıları adaya kalıcı olarak yerleşmeyi dahi düşünüyor.

Meteoroloji açıkladı: Ülke genelinde bekleniyor! Haber

Meteoroloji açıkladı: Ülke genelinde bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da, cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olması beklenen toz taşınımının pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Toz taşınımının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, diğer yerlerde hafif, zaman zaman orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor. Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. YURDUN BATISI İÇİN FIRTINA UYARISI Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü batı kesimler için fırtına uyarısında bulundu. Buna göre, yurdun batısında yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması tahmin edilen rüzgarın İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli, yüksek kesimlerde fırtına, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde güney ve güneydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Marmara ve Kuzey Ege'de cumartesi öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bursa'da yeni haftada hava nasıl olacak? Haber

Bursa'da yeni haftada hava nasıl olacak?

Bursa'da yaşayan vatandaşlar hava durumuna ilişkin arama motorları üzerinden araştırma yapıyor. Yapılan araştırmanın ardından, "Bursa'da yeni haftada hava nasıl olacak?" sorusuna yanıt bulundu. Peki, Bursa'da yeni haftada hava nasıl olacak? İşte detaylar... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bursa için 5 günlük hava tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda, Bursa haftaya sağanak yağışlı başlayacak. BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU  TARİH TAHMİN EDİLEN GEÇMİŞTE GERÇEKLEŞEN (1991 - 2020) Hadise Sıcaklık (°C) Nem (%) Rüzgar (km/sa) Uç Sıcaklık (°C) Ortalama Sıcaklık (°C) En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Yön Hız En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek 12 Şubat Pazartesi 13 21 46 62 13 -6,1 23,4 3,3 11,4 13 Şubat Salı 10 17 62 91 6 -7,4 24,2 2,8 12,6 14 Şubat Çarşamba 7 12 89 96 11 -6,4 25 3,7 11,7 15 Şubat Perşembe 7 11 90 96 8 -14 21,9 3,5 11,1 16 Şubat Cuma 7 11 80 94 9 -7,1 22,8 2,8 10,7 YURTTA HAVA DURUMU Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir ve Bolu çevrelerinin sağanak yağışlı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarındanyer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Isparta çevreleri ve Burdur'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ile Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) Kıyı Ege'de yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bursa'ya sarı uyarı! Haber

Bursa'ya sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa için sarı uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi; "Cumartesi günü, saat 09.00'da başlayıp Pazar günü 12.00’a kadar Güney ve güneybatı yönlerinden lodos esmesi bekleniyor. Kuvvetli yüksek kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde 40-60 kilometre/saat hamleli 70 kilometre/saatte rüzgar esecektir. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” SARI KOD UYARISI NE DEMEK? YEŞİL: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir. SARI: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. TURUNCU: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. KIRMIZI: Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir. MARMARA'NIN BATISI VE KUZEY EGE İÇİN KUVVETLİ LODOS UYARISI Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın yarın güney ve güneybatı yönlerden Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli, zaman zaman fırtına, Tekirdağ, İstanbul ve Bursa çevrelerinde kuvvetli, bu illerin yüksek kesimlerindeyse zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli lodos sebebiyle ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Olası Marmara depremi:  En büyük hasarı hangi bölgeler alır? Haber

Olası Marmara depremi: En büyük hasarı hangi bölgeler alır?

Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara Bölgesi'ni bekleyen deprem tehlikesini AA Analiz için kaleme aldı. Türkiye coğrafi konumu ve jeolojik yapısı nedeniyle dünyanın en aktif deprem kuşaklarından biri üzerinde yer alıyor. Ülkenin en önemli deprem kaynaklarından biri olan yaklaşık 1600 kilometre boyundaki Kuzey Anadolu Fayı Bingöl Karlıova’dan başlayarak batıya doğru Erzincan-Niksar-Tosya-Bolu yönünde uzanıyor. Bolu’dan batıya doğru kollara ayrılan fayın kuzey kolu Düzce ve Sakarya’dan geçerek İzmit Körfezi’nden denize giriyor ve Adalar açığından geçip Kumburgaz-Silivri-Tekirdağ açıklarından geçerek Mürefte’de tekrar karaya çıkıp Saros Körfezi’nden Kuzey Ege ve Yunanistan’a kadar uzanıyor. Ölçümlere göre bu kolda fayın 15-20 mm/yıl olan hareket hızı diğerlerine göre çok daha fazla ve bu nedenle de “Ana Kol” olarak adlandırılan bu kolda depremler daha sık oluyor. Bolu-Geyve-İznik Gölü’nden geçen güney kol ise Gemlik körfezinden Marmara suları altına girip sahile paralel uzanıyor. Erdek’te karaya çıkarak Edremit Körfezi’ne doğru uzanıyor. Bu kol da büyük depremler üretiyor ancak daha geniş zaman aralıklarıyla. İSTANBUL'UN DEPREM TARİHİ Ülkemizin en kalabalık ve ekonomik anlamda da can damarı kabul edilen kadim şehri İstanbul’un deprem tarihi hakkındaki bilgilerimiz binlerce yıl geriye gidiyor. Bizans ve Osmanlı dönemi kayıtlarında İstanbul’u kimileri önemli oranda etkileyen 100’den fazla deprem var. 1900 yılı öncesinde sismik ölçüm cihazları olmadığından bu depremlerin nerede, hangi fay üzerinde ve hangi büyüklükte oldukları net olarak bilinemiyor ancak yarattıkları hasarın tarihteki kayıtları dikkate alınarak bu özellikleri konusunda tahminler yürütülüyor. Bu bilgilerin net olarak bilinmesi gelecekteki deprem olasılıklarının hesaplanmasında son derece önemli. Buna rağmen en azından 1509 ve 1766 (elbette öncesi ve sonrası da var) depremlerinin İstanbul ve çevresinde önemli hasar yaratan 7’den büyük depremler olduğu ve bunların Ana Kol’dan kaynaklandığı genel kabul görüyor. Öte yandan 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin doğu ve batıdaki faylarda gerilim artışına neden olduğu bu depremin hemen ardından yapılan çalışmalarla ortaya konmuştu. Nitekim 12 Kasım 1999 Düzce depreminin bu nedenle geliştiği biliniyor ve batıdaki kesimde yani Marmara Denizi’nde de o tarihten bu yana bir büyük deprem beklentisi var. Deprem biliminde genel kuraldır: Bir yerde geçmişte büyük bir deprem olmuş ise belli bir süre sonra orada yine benzer depremler olacaktır. Marmara için deprem tekrarlama aralığı dolmuştur ve her ne kadar zamanını belirlemek mümkün değilse de büyük deprem olasılığı yüksektir. Böyle bir deprem gerçekleştiği takdirde nerede ne kadar hasara yol açacağı da senaryolar vasıtası ile ortaya konmuştur. Bu senaryolarla ortaya konan durum pek de iç açıcı değildir. Olası bir depremde en büyük hasarı alması beklenen yerler Marmara Denizi kıyılarına en yakın alanlardır. Deprem ile mücadelenin altın kurallarında biri depremin en şiddetli olması beklenen yerlerde nüfusun ve sanayinin artırılmaması ve bunların tehlikenin yüksek olduğu alanların dışına taşınmasıdır. Ancak İstanbul’da ve Marmara çevresindeki diğer yerleşimlerde bu altın kurallar hiçe sayılmış, bunun sonucunda da en yoğun yerleşim ve sanayi, zemin koşulları en zayıf olan ve depremi oluşturması beklenen faylara en yakın konumdaki yerlerde yoğunlaşmıştır. DEPREMİN OLASI ETKİLERİ Bir depremde bir bölgede ortaya çıkan sarsıntıyı etkileyen başlıca faktörler depremin büyüklüğü, derinliği, depremi oluşturan fayın türü; bulunulan yerin deprem odağına ve faya olan uzaklığı ve zemin koşullarıdır. Hasarı etkileyen ana faktör ise bu yapıların deprem sonucu ortaya çıkan sarsıntıya ve zemin koşullarına dayanabilecek nitelikte olmamasıdır. Deprem büyüklüğü ile hasar oranı arasında kıyaslama yapan istatistiklerde ortaya çıkan manzara ülkemizde deprem gerçeğini gözetmeden inşa edilen yapıların kalitesinin son derece düşük olduğunu açıkça ortaya koyuyor. 6 Şubat 2023 tarihinde aynı günde yaşanan 2 büyük depremde ortaya çıkan felaket de kentlerimizin ve yapılarımızın depreme ne kadar dirençsiz olduğunu ağır bir bedelle ortaya koymuştur. Nüfusumuzun artmasına ve kırsaldan kente göçün hızlanmasına bağlı olarak 1950'li yıllardan bu yana giderek ivmelenen plansız kentleşme ve bir türlü gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartılamayan yapı işçiliği ve denetimi, deprem dirençsiz kent sorununun kar topu gibi giderek büyümesini sağlarken büyük ölçüde siyasi beklentilerle çıkartılan onlarca imar affı da afet dirençsiz yapıları önlemek bir yana aksine teşvik eden bir unsur olmuştur. Bugün gelinen noktada İstanbul’da 1 milyon 120 bin binanın en azından 700 bin tanesinin olası bir depremde hasar alacağı, bunların 70 ila 80 bin tanesinin ise ya çökeceği ya da çok ağır hasar alacağı bilinmekte ise de bilhassa ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullar altında bu büyük sorunun nasıl ve ne sürede aşılabileceği konusunda toplumda güven oluşturan ve inanılan bir yol haritası oluşturulamamıştır. Marmara içerisinde olacak büyük bir deprem sadece İstanbul’u değil Marmara Bölgesi’ndeki hemen hemen tüm yerleşim birimlerini etkileyecektir. Bu tür bir depremin olası etkileri farklı araştırmacılar tarafından ortaya konmuştur. Okan Tüysüz ve Korhan Erturaç tarafından hazırlanan aşağıdaki haritanın ortasında siyah ile gösterilen çizgi, kırılması beklenen fayı gösterir. En kötü senaryoda bu fayın 7,5 civarı bir deprem üretmesi bekleniyor. Haritada siyah (Şiddet 10) ve kırmızı (Şiddet 9) ile gösterilen alanlar depremde en büyük sarsıntıyı dolayısı ile de en büyük hasarı yaşaması beklenen yerleri gösteriyor. Turuncu renk bir derece daha zayıf şiddeti ifade eder. Olası depremde en yoğun sarsıntının bu iki renk ile gösterilen alanlarda yaşanacağı öngörülebilir. Sarı, mavi ve yeşil alanlar giderek azalan şiddet dağılımını gösterir. Bu bölgelerde ise çok kötü inşa edilmiş yapılarda orta-zayıf hasar beklenebilir. Haritanın sağında hangi rengin hangi şiddete (büyüklüğe değil) karşılık geldiği gösteriliyor. Deprem dirençli yerleşimlerin oluşturulması amacıyla yapılan çok sayıda rapor ve bilimsel araştırma vardır. Bunlardan en önemlilerinden biri olan Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP) “Depremlerin neden olabilecekleri fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel ve politik zarar ve kayıpları önlemek veya etkilerini azaltmak ve depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevreleri oluşturmak” amacıyla hazırlanmıştır. Ancak 2023 depremlerinde yaşanan büyük felaket 2012-2023 dönemini kapsayan bu planın hedeflediği sürede amaçlarına ulaşamadığını açıkça göstermiştir. Deprem dirençli bir toplum, deprem dirençli yerleşimler oluşturma hedefine nasıl ulaşılacağı yönünde yol haritaları oldukça fazladır. 2020 ve 2023 depremlerinden sonra TBMM de kurulan araştırma komisyonu raporları yüzlerce madde ile gidilecek yol haritalarını çizmiştir. Sorun yol haritasında değil, çizilen haritada güvenilir biçimde yol almaktadır.

Bugün hava nasıl olacak? | Yurtta hava durumu | 26 Ocak Cuma | Haber

Bugün hava nasıl olacak? | Yurtta hava durumu | 26 Ocak Cuma |

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Yozgat ve Niğde çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ile doğu kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına çıkacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Anadolu Yakası aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 12 Adana: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15 Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 10 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10 Erzurum: Çok bulutlu 0 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

Yurtta hava durumu  | 19 Ocak Cuma 2024 | Bugün hava nasıl olacak? Haber

Yurtta hava durumu | 19 Ocak Cuma 2024 | Bugün hava nasıl olacak?

Yurtta hava durumu  | 19 Ocak Cuma 2024 | Bugün hava nasıl olacak? sorusunun yanıtını haberimizin detayında aktardık...  Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur hariç), İç Anadolu (Konya, Aksaray ve Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'de gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; İstanbul, Balıkesir'in batı ilçeleri, Antalya'nın doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay'ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu bölgelerde artmaya devam etmesi, yurt genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. BAZI İLLERDE HAVA DURUMU  Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13 (Yağışların öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 (Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.) İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20 Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18 Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19 (Yağışların doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.) Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 21 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 17 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 12 BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK TAHMİN TARİH TAHMİN EDİLEN GEÇMİŞTE GERÇEKLEŞEN (1991 - 2020) Hadise Sıcaklık (°C) Nem (%) Rüzgar (km/sa) Uç Sıcaklık (°C) Ortalama Sıcaklık (°C) En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Yön Hız En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek 19 Ocak Cuma 14 20 53 73 22 -6,4 15 0,8 8,5 20 Ocak Cumartesi 10 19 60 96 9 -7,4 17,6 1,1 7,9 21 Ocak Pazar 4 7 69 96 22 -10,3 20 1 8,7 22 Ocak Pazartesi 3 7 56 80 24 -7,1 18,6 1,1 8 23 Ocak Salı -2 9 61 78 6 -10,5 17,7 0,4 8,6

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.