Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kanun Teklifi

Bursa Hayat Gazetesi - Kanun Teklifi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kanun Teklifi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Teklif Meclis’e sunulacak! Ağır yaptırım ve yeni düzenlemeler geliyor Haber

Teklif Meclis’e sunulacak! Ağır yaptırım ve yeni düzenlemeler geliyor

TBMM'de görüşülmesi beklenen yeni kanun teklifiyle, şehirlerarası taşımacılıkla ilgili önemli değişiklikler yapılacak. AK Parti milletvekillerinin hazırladığı bu teklif, Karayolu Taşıma Kanunu’ndaki idari para cezalarının artırılması, doğum yardımı miktarının belirlenmesinin Cumhurbaşkanı'na devredilmesi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanlarına havacılık tazminatının verilmesi gibi düzenlemeleri içeriyor. BİLETSİZ YOLCU TAŞIMACILIĞINA AĞIR CEZALAR Yeni düzenlemeyle, biletsiz yolcu taşıyan taşımacılara büyük cezalar uygulanacak. Karayolu Taşıma Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, biletsiz yolcu taşımacılığı yapanlara yönelik uygulanan 300 liralık idari para cezasının alt sınırı 8 bin 500, üst sınırı ise 85 bin lira olarak belirleniyor. Böylece, biletsiz yolcu taşıyan taşımacılar, 8 bin 500 lira ile 85 bin lira arasında bir idari para cezası ile karşı karşıya kalacak. Bu düzenleme, kurallara uymayan taşımacılara karşı denetimlerin sıkılaştırılmasını ve güvenli taşımacılığın sağlanmasını hedefliyor. Sözleşmesiz taşımacılık yapan firmalar da aynı şekilde bu cezaya tabi olacak. DURAK DIŞI YOLCU İNDİRMEYE 50 BİN TL’YE KADAR CEZA Bir diğer önemli değişiklik ise durak dışı yolcu indirip binen taşımacılara yönelik. Yeni düzenleme ile terminal ve ara durak dışında yolcu indirip binen taşımacılara 5 bin lira ile 50 bin lira arasında idari para cezası verilecek. Bu düzenleme, özellikle denetimlerin arttığı ve taşımacılıkla ilgili kuralların daha fazla ön plana çıktığı bir dönemde getirilen önemli bir uygulama olarak dikkat çekiyor. DOĞUM YARDIMI MİKTARINI CUMHURBAŞKANI BELİRLEYECEK Teklifin bir diğer maddesi, doğum yardımıyla ilgili önemli bir değişiklik getiriyor. 1 Ocak 2025 itibarıyla, doğum yardımının miktarını Cumhurbaşkanı belirleyecek. Şu an mevcut düzenlemeyle belirli bir tutarda yapılan doğum yardımı, bundan sonra Cumhurbaşkanı'nın takdirine göre değişebilecek. Bu yardımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yapılacak ve bu yardımlar üzerinden vergi kesintisi yapılmayacak. Bu durum, doğum yapan vatandaşların daha rahat bir şekilde yardımlardan yararlanmasını sağlayacak. DHMİ ÇALIŞANLARINA EUROCONTROL HAVACILIK TAZMİNATI Bir diğer dikkat çeken düzenleme ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanlarına yönelik. Teklif kapsamında, DHMİ çalışanlarına "Eurocontrol havacılık tazminatı" verilmesi öngörülüyor. Bu tazminat, havacılık sektöründe çalışanların daha iyi koşullarda hizmet vermesi ve sektöre katkı sağlanması amacıyla getirilen önemli bir düzenleme olarak kabul ediliyor. KANUN TEKLİFİ MECLİS'TE GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLAYACAK Bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulması beklenen teklif, karayolu taşımacılığı sektöründeki düzenlemelerin yanı sıra, sosyal güvenlik ve havacılık sektöründe de önemli değişikliklere imza atacak. Teklifin kabul edilmesiyle birlikte, şehirlerarası taşımacılık, doğum yardımları ve DHMİ çalışanlarının hakları konusunda yeni bir döneme girilecek.

Saadet Partisi Bursa'dan sokak hayvanları açıklaması Haber

Saadet Partisi Bursa'dan sokak hayvanları açıklaması

Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Zeki Çelik, il binasında yaptığı açıklamada, bir süredir ülkede tartışma konusu olan sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yapılacak olan düzenlemeyi eleştirdi. Çelik, “İktidar konu ile alakalı hayvanların toplu itlafını içeren bir kanun teklifi getiriyor. İşte iktidarın vicdanla bağdaşmayan teklifine karşı makul çözümler içeren kanun teklifimizi bilgilerinize arz ediyorum” dedi. Çelik, açıkladığı kanun teklifi maddelerini şöyle sıraladı: Sokak köpekleri kısırlaştırıldıktan sonra tekrar sokağa bırakılmayacak, uygun bulunan açık alanlarda sokak köpekleri için doğal yaşam alanları oluşturulacak, barınak ve bakım evlerinin şartları iyileştirilecek. 7/24 canlı izlenebilecek, çalışanlarına eğitim zorunluluğu getirilecek. Gönüllü ziyaretleri kolaylaştırılacak. Bağış toplayan hayvansever kuruluşlar; barınak ve bakımevi kurmakla yükümlü olacak, kedi ve köpeklerin kayıt dışı satışı önlenerek sahiplenme teşvik edilecek. Tüm evcil hayvanlar mikroçip ile kayıt altına alınacak. Tehlikeli ırk köpek satışını, üretimini ve reklamını yapanlara verilen cezalar caydırıcı şekilde artırılacak. Yasak ırka mensup köpeğin bir insana zarar vermesi durumunda köpek sahibine Türk Ceza Kanunu uyarınca ceza verilecek. Hayvanlara şiddet ve işkence uygulayanlara, sokağa terk edenlere daha caydırıcı cezalar uygulanacak. Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Zeki Çelik, teklfilerinin hala TBMM komusyonunda görüşülmeyi beklediğini söyledi.

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM’de Haber

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM’de

Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Samsun Milletvekili Ersan Aksu ile birlikte kanun teklifine ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kanun teklifinin 80 maddeden oluştuğunu söyledi. Güler, “Toplam altı madde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızı doğrudan ilgilendiriyor. Türkiye limanları arasında kabotaj yapan gemilerin kaptanları ve yabancılara ait deniz taşıtlarının sahiplerine uygulanacak idari para cezalarının üst sınırlarının arttırılması, izinsiz yolcu taşımaları ile taşıma haddinden fazla yolcu ve eşya taşınmasının can güvenliği bakımından oluşturduğu tehlikenin yüksek olması ile cezaların artırımı, idari ceza yaptırımlarının caydırıcılığının arttırılması. 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında verilen idari para cezalarının arttırılması ve yabancı plakalı taşıtların cezayı ödemeden yurt dışına çıkışına izin verilmemesi de kanun teklifimizde yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunlarında yer alan yurt dışına verilen mimarlık, mühendislik, yazılım gibi hizmetlerden elde edilen gelirlere sağlanan yüzde 50 kazanç istisnasının tüm mükelleflerden Türkiye’ye getirme şartına bağlı olarak yüzde 80’e çıkarılmasını öneriyoruz. Sosyal içerik üreticiliği kazanç istisnasının kapsamının genişletilmesini de öneriyoruz. İhracatın teşviki amacıyla dış ticaret sermaye şirketleri ve sektörel dış ticaret şirketleri aracılığıyla yapılan ihracatlarda imalatçı ve tedarikçilere 5 puan Kurumlar Vergisi indirimi veriyoruz” diye konuştu. Çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceği konusundaki soruya ise Güler, “Kabine sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hususla ilgili bazı taleplerin iletildiğini biliyoruz. Bakanlarımıza bu konuda teferruatlı, ayrıntılı bir çalışma yapılmasını talimatlandırdı. Kanun teklifimizde bu konuda husus yer almıyor” cevabını verdi.

TBMM'de yoğun mesai! Kabul edildi Haber

TBMM'de yoğun mesai! Kabul edildi

Genel Kurul'da, İslam İşbirliği Teşkilatı Çalışma Merkezi Tüzüğünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Türkiye ile Cezayir Arasında Türkiye ve Cezayir'de Kültür Merkezleri Açılmasına ve Faaliyetine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Türkiye ile Cezayir Arasında Sınıraşan Organize Suçlarla Mücadele Alanında İş Birliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Türkiye ile Maldivler Arasında Hava Hizmetleri Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ile Türkiye ve Paraguay Arasında Hava Ulaştırma Anlaşması ile Anlaşmada Değişiklik Yapılmasına Dair Notaların Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi görüşüldü. İslam İşbirliği Teşkilatı Çalışma Merkezi Tüzüğünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde Saadet Partisi Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinerek, bütün dünyanın gözünün önünde Gazze'de vicdanları sızlatan bir katliam yaşandığını söyledi. Gazze'de taş üstünde taş kalmadığını dile getiren Kaya, "46 gündür devam eden saldırılarda 4 bini çocuk, 7 bini kadın, toplamda 13 bin insan katledildi. Zalim, zalimliğini yapmaya devam ederken bizler ne yapıyoruz? 2 milyarlık İslam dünyası bu zulmü ne yazık ki sadece izliyor. Üstelik sadece izlemekle kalmıyor, zalimlerden medet umar hale gelmiş bulunuyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Delegasyonu İngiltere, Fransa, İtalya vesair Batı ülkelerinde girişimlerde bulunarak sorunun kaynağının olduğu yerlerde çözüm arıyor. Ne garip ve üzücüdür ki işgalci İsrail'in en büyük destekçilerinden olan bu ülkelerden İsrail'e baskı yapmaları isteniyor." diye konuştu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye'nin, daha önce hayata geçirdiği yanlış politikaların bedelini şimdi ödediğini, aynı şekilde şimdi yapılan yanlışların bedelini de gelecek dönemde ödeyeceğini söyledi. Merkez Bankasının bugünkü faiz artırım kararını anımsatan Usta, "Faiz arttırılmasına rağmen neden enflasyon düşmüyor?" sorusunun yöneltilmesi gerektiğini belirtti. Usta "Yalnız faiz arttırmakla, para politikasıyla enflasyon düşmez. Bu kadar gerginlik varken, mülkiyet güvencesi olmazken, faizi ne kadar arttırırsanız arttırın enflasyonu düşüremezsiniz. Bunun en önemli örneği Arjantin'dir. Çünkü Arjantin de Türkiye'nin yaptığı gibi faiz yükseltmekten başka bir şey yapmıyor." dedi. "TÜRKİYE, EVRENSEL İNSANLIK VİCDANININ BAYRAKTARLARINDAN BİRİSİ OLMUŞTUR" HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, İstanbul Sözleşmesi'nin hazırlanmasında ve sonuçlandırılmasında Türkiye'nin öncü rol oynadığını söyledi. Ayan, Türkiye'nin uluslararası saygınlığına olumlu katkıda bulunan İstanbul Sözleşmesi'ni yaşatmak için mücadele edeceklerini belirtti. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ise İsrail'in Filistin'e saldırılarına değinerek, "Son gelişmeler sözlüklerde yer alan herhangi bir vahşet tanımlamasıyla dahi eşleşemeyecek derecede ileri boyutlara ulaşmıştır. Türkiye, İsrail vahşetine karşı yürüttüğü çabalarla, soykırım dramına karşı kıyama duran evrensel insanlık vicdanının bayraktarlarından birisi olmuştur." şeklinde konuştu. CHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Yunus Emre, milletvekillerinin denetim görevini yerine getirme yöntemlerinden birinin yazılı soru önergeleri olduğunu hatırlatarak, Dışişleri Bakanlığına bir büyükelçiye ilişkin ilettiği yazılı soru önergesine verilen cevabın içeriğini eleştirdi. Emre, "Bize Anayasa ile verilmiş denetim görevini yerine getirmek için ne yapmamız lazım? Bilgi Edinme Kanunu kapsamında mı müracaat edelim, CİMER'e mi yazalım?" sorularını yöneltti. "UMUYORUZ Kİ BU KATLİAM EN YAKIN ZAMANDA SON BULACAK" TBMM İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, İslam dünyasının tek vücut hareket edemediğini belirterek, "Bunun en önemli sebebi İslam dünyasındaki bölünmüşlüklerdir. Biz Türkiye olarak bu bölünmüşlükleri en aza indirmek ve İslam dünyası olarak ortak sorunlarımıza yekvücut bir şekilde tepki verilmesini sağlamak üzere çalışmalar yürütüyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı da bu çalışmalarımızın ana merkezlerinden biridir." diye konuştu. 7 Ekim'den itibaren devam eden İsrail'in Gazze'ye yönelik vahşete varan saldırılarında Gazze ve Ramallah'ta yaşananları tarif etmek için kelimelerin yetersiz kaldığını dile getiren Dusak, İSİPAB'ın 7 Ekimden bu yana Gazze'deki durumu yakından takip ettiğini ve Filistin halkının uluslararası platformlarda sesini duyurabilmesi için yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. AK Parti'li Dusak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, her konuda olduğu gibi Filistin meselesinde de gösterdiği dik duruşun diğer ülkelere ilham kaynağı olduğunu, Filistin konusunun başta Batı ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkelerinin gündemine girdiğini belirterek, "Vicdan sahibi topluluklar İsrail'in vahşetine sessiz kalmamakta ve dünyadaki şehirlerin en büyük cadde ve meydanlarını doldurarak hükümetlerini bu konuda harekete geçmeye çağırmaktadırlar. Umuyoruz ki bu katliam, bu soykırım ülkemizin de aktif girişimleriyle en yakın zamanda son bulacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin Filistin'in yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Dusak, "Sayın Cumhurbaşkanımız, BM kürsüsünden bütün dünyaya 'Dünya 5'ten büyüktür.' diye haykırarak BM'nin işlevsiz bir yapı haline geldiğini, dünyadaki mazlum ve mağdurların derdine derman olmadığını belirtmiştir. Bu noktada İslam İşbirliği Teşkilatı inisiyatif alarak mazlum ve mağdurların hakkını savunan daha güçlü bir ses haline gelerek ittihadı İslam'ı sağlamalıdır." dedi. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından kanun teklifleri kabul edildi. TBMM Başkanvekili Celal Adan, verilen aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine birleşimi, 28 Kasım Salı saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.