Bursa ITB Berlin Turizm Fuarı'nda temsil edildi
Dünyanın en prestijli turizm organizasyonlarından biri olan ITB Berlin Turizm Fuarı, bu yıl 59. kez Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlendi.
190 ülkenin katıldığı fuara, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) adına katılım sağlandı. Fuara Bursa’dan önemli bir heyet katıldı.
Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkan Danışmanı Erol Bodur, BTSO 42. Meslek Komitesi Başkanı Ali Taşpınar ve Bünyamin Koçak ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Mikdat Süzgen fuarda yer aldı.
Fuara katılan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Bursa ve İznik'in tarihi ve kültürel zenginliklerini dünya çapındaki turizm profesyonellerine tanıttı. Başkan Usta, ITB Berlin Fuarı hakkında yaptığı açıklamada, “Dünyanın en prestijli turizm fuarlarından biri olan ITB Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği olarak katıldık. Fuarda İznik’in eşsiz değerlerini dünya çapındaki turizm profesyonellerine aktarma fırsatı bulduk. İznik’imizin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Fuar boyunca Bursa ve İznik’in turizm potansiyelini anlatan başkan, ulusal ve uluslararası tüm platformlarda tanıtım faaliyetlerinin süreceğini vurguladı.