Hava Durumu

#Haşere

Bursa Hayat Gazetesi - Haşere haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Haşere haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da araç girmeyen yerler dron ile ilaçlanıyor Haber

Bursa'da araç girmeyen yerler dron ile ilaçlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş yaz aylarında artan başta sivrisinekler olmak üzere haşerelere karşı dronla mücadele başlattı. Araçların giremediği dere yatakları, sulak ve otluk alanlar başta olmak üzere birçok noktada kullanılan ilaçlama dronlarının sayısının artması planlanıyor. Tarım Peyzaj A.Ş, dronları sadece haşere ilaçlamada değil, ilerleyen zamanlarda mahsul yetişen tarla ve bahçelerde de kullanmayı hedefliyor. Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa Mahallesi'nden geçen derede haşerelere karşı dronla ilaçlama yapıldı. Yapılan faaliyetler hakkında İHA'ya bilgi veren Tarım Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Sedat Akar, 248 personel, 80 araçla 17 ilçenin tamamında ilaçlama yaptıklarının altını çizerek, “Yeni bir sistem geliştirerek de araçlarımızın, makinelerimizin giremediği yere dron sistemi ile ilaçlama yapmaya başladık. Bu sistemimizin önümüzdeki günlerde çok ciddi olarak arttıracağız. Kendi dronumuzu, yazılımımızı yapana kadar bu işin üstüne gideceğiz. 17 ilçenin tamamında kayıtlı olan 47 bin 475 sivrisinek alanlarını 16-18 gün periyotlar halinde ilaçlama yapıyoruz. Karasinek üreme alanları ise 15-18 günlük periyotlarda yapılıyor. Bu bölgelerimiz başta Karacabey longoz ormanları, Hanife deresi, Hamidiye deresi, Gölyazı, Akçalar bölgesi olmak üzere toplam 157 hektarlık alanı kapsıyor. İl Sağlık Müdürlüğü'müzün denetiminde, onun nezaretinde ilaçlama uygulamaları yapıyoruz” diye konuştu. TARIMSAL FAALİYETLERDE DE KULLANILMASI PLANLANIYOR “Dronları biz genellikle dere kenarlarına, Karacabey longoz ormanındaki bataklıklara, su birikintileri başta olmak üzere, araçların, makinelerin giremediği her yerde dronları kullanabiliyoruz” diyen Akar, “İlk başladığımızda bu dronların sayısı 2 taneydi. İlk başladığımızda arızalı bir dronumuz vardı. Onun tadilatını yaptırıp, faaliyete geçirdik. Şimdi ikinci dronumuz da hayata geçiyor. Bizim dronları planlamamız sadece ilaçlamayla değil. Biz bunları ilerde bağ, bahçe, tarla ilaçlamalarında da kullanacağız. Çiftçimizin yanında, çiftçimize destek olacak şekilde, onların arazilerine zarar vermeden, traktörlerini hiç kullanmadan, ücretsiz bir şekilde drone desteği vermeyi planlıyoruz” dedi. MUHTARDAN EKİPLERE TEŞEKKÜR 30 Ağustos Zafer Mahalle Muhtarı Halil Özçoban, “Bizim mahallemiz yeni mahalle olduğu için birçok yerimiz yeşil alan. Sivrisinek ve haşereler ürüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi de mahallemizde dron ile havadan ilaçlama yaptı. Yetkili arkadaşlara teşekkür ederim. Ayrıca dere ıslahı çalışmamız durmuş vaziyette. Bunun ilerlemesini istiyoruz. Aynı zamanda dere çevresinde yeşillendirme, bankların, yürüyüş yollarının tamamlanması ve bekliyoruz. Vatandaşın soluk alabileceği bir yer olarak düzenlenmesini bekliyoruz. Acilen de deremizin bir an önce ıslah çalışmasının bitirilmesi temennimiz” ifadelerini kullandı.

Evde böcek ve haşerelere karşı alınabilecek önlemler Haber

Evde böcek ve haşerelere karşı alınabilecek önlemler

Haşereler, evlerimizde ve işyerlerimizde istenmeyen misafirlerdir. Görüntüleri ve yarattıkları hijyen sorununun yanı sıra, bazı türleri insan sağlığı için de tehlike arz edebilirler. Haşerelerin evlerimize girmesini engellemek ve var olan haşerelerden kurtulmak için bazı basit önlemler alabiliriz. EVDE HAŞERELERE KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER Temizlik: Evimizi ve çevremizi düzenli olarak temizlemek, haşerelerin besin ve barınma kaynaklarını ortadan kaldırır. Yiyecekleri kapalı kaplarda saklamak, çöpleri sık sık boşaltmak ve dökülen yiyecekleri hemen temizlemek önemlidir.Mutfak ve banyolarda su sızıntılarını ve nemli alanları onarmak da haşerelerin çoğalmasını engeller. Haşerelerin Girişini Engelleme: Pencere ve kapılara sineklik takmak, haşerelerin evimize girmesini engellemenin en etkili yollarından biridir.Kapı ve pencerelerdeki boşlukları silikon ile kapatmak da haşerelerin girişini önler.Hava kanalları ve borulara ızgara takmak da haşerelerin buradan eve girmesini engeller. Doğal Yöntemler: Lavanta, nane, kekik gibi bazı bitkilerin kokusu haşereleri uzak tutar. Bu bitkileri evin etrafına veya pencerelere dikebilirsiniz.Sarımsak, soğan ve limon gibi bazı besinler de haşereleri uzak tutar. Bu besinleri dilimlenmiş şekilde evin farklı köşelerine yerleştirebilirsiniz.Sirke ve su karışımı da haşereler için etkili bir kovucu olabilir. Bu karışımı evin girişine veya haşerelerin sık görüldüğü bölgelere püskürtebilirsiniz. Kimyasal Yöntemler: Haşerelerden kalıcı olarak kurtulmak için profesyonel bir ilaçlama firması ile iletişime geçebilirsiniz.Piyasada satılan haşere ilaçları da haşerelerden kurtulmak için kullanılabilir. Bu ilaçları kullanırken kullanım talimatlarını dikkatlice okumak ve gerekli önlemleri almak önemlidir. Profesyonel Yardım Alın:Evinizde ciddi bir haşere sorunu varsa veya evde kullanılan yöntemler işe yaramıyorsa, profesyonel haşere kontrol hizmetlerinden yardım almayı düşünün. Profesyoneller, evinizdeki haşereleri tespit edebilir ve etkili bir şekilde kontrol altına alabilirler. HAŞERELERE KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER Haşerelerin türüne göre önlem almak önemlidir. Her haşere türünün farklı bir yaşam döngüsü ve zayıf noktaları vardır. Haşerelerin türünü belirleyerek ona uygun önlemleri almak gerekir.Haşerelerle mücadelede tek bir yöntem işe yaramayabilir. Bu nedenle, farklı yöntemleri birlikte kullanmak daha etkili olacaktır.Haşerelerle mücadelede sabırlı olmak önemlidir. Haşerelerden kurtulmak zaman alabilir. Sonuç olarak, evde haşerelere karşı alınabilecek birçok önlem vardır. Bu önlemleri alarak haşerelerin evlerimize girmesini engelleyebilir ve var olan haşerelerden kurtulma şansımızı artırabiliriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.