Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Gastronomi

Bursa Hayat Gazetesi - Gastronomi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gastronomi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İnegöl’ün gastronomi çalışmaları meyvelerini veriyor Haber

İnegöl’ün gastronomi çalışmaları meyvelerini veriyor

Bursa İnegöl’ün gastronomi alanındaki başarısı, 21. Uluslararası İstanbul Gastronomi Günleri’nde gözler önüne serildi. 20 farklı ülkeden 58 lise ve 2 bin yarışmacının katıldığı etkinlikte, Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ve Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, "En İyi Lise Takımı" kategorisinde önemli bir başarı elde etti. Hacı Sevim Yıldız MTAL yarışmaya 13 öğrenciyle katıldı ve gastronomi ekibi, 1’inci olarak altın madalya kazandı. Okul, bireysel kategorilerde de 12 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile toplamda büyük bir başarı sağladı. Nene Hatun MTAL ise 8 öğrenciyle katıldığı yarışmada 6 gümüş, 2 bronz madalya kazandı ve "En İyi Lise Takımı" yarışmasında 2’nci oldu. Başkan Alper Taban, bu başarıları tesadüf olarak görmeyerek öğrencileri Gastro İnegöl Restoranı’nda ağırladı. Öğrencilerin başarılarının ardında ciddi bir emek ve gayret olduğuna dikkat çeken Taban, gastronomi alanında ileride daha büyük başarılara imza atacaklarını söyledi. GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERİYOR İnegöl Belediyesi'nin öncülüğünde gastronomi alanında başlatılan çalışmalar, okulların başarıları ile sonuçlarını vermeye devam ediyor. Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, geçen yıl birincilik elde eden öğrencilerin, bu yıl da 1’incilik ve 2’ncilik elde ederek şehri gururlandırdığını belirtti.

Bursa'nın zengin lezzetlerini yeniden canlandıracak çalışma Haber

Bursa'nın zengin lezzetlerini yeniden canlandıracak çalışma

Bursa'nın zengin gastronomi mirası, Endüstriyel Yemek Sektörü tarafından hayata geçirilen bir çalışma ile yeniden canlanıyor. Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez önderliğindeki bu girişim, şehrin eşsiz lezzetlerini koruma ve tanıtma hedefiyle önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Dönmez, Bursa'nın özgün yemek kültürünü endüstriyel yemek sektörü standartlarına uygun hale getirerek, okul ve iş yerlerinde bu lezzetleri sunmayı amaçladıklarını belirtti. GASTRONOMİ KENTİ BURSA Başkan Coşkun Dönmez, Bursa'nın gastronomi kenti kimliğine vurgu yaparak, özel lezzetlerin ekonomik açıdan endüstriyel yemek sektörü için uygun hale getirilerek, şehrin gastronomi değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve yaşatılması amacını taşıdıklarını ifade etti. Dönmez, "Bursa’nın zengin gastronomi değerlerini endüstriyel yemek sektörü aracılığıyla tanıtmaya ve desteklemeye kararlıyız. Bursa’nın ruhunu yaşatan, havasını soluyan, kalbi Bursa için atan ve yolu Bursa’dan geçen herkesin bu mirasa katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla projemizi başlatıyoruz" şeklinde konuştu. ÖZEL LEZZETLER Bursa'nın yöresel mutfağındaki eşsiz tatların nesiller boyunca korunduğunu ve aktarıldığını vurgulayan Coşkun Dönmez, Bursa Kebabı, İnegöl Köfte, Pideli Köfte, Cantık, Etli Kereviz, Muradiye Çorbası, Kemalpaşa Tatlısı, Sütlü Kadayıf, Kestane Şekeri, Düğün Helvası, Süt Helvası gibi özel yemeklerin bu lezzetler arasında yer aldığını belirtti. Başkan Dönmez, bu lezzetleri ve tatlıları menülerinde dönem dönem kullandıklarını ancak daha sık kullanmak için bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Bu yöresel tatların endüstriyel yemek sektörü için uygun hale getirilmesi, Bursa'nın gastronomi mirasının daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız verdik" dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.