Hava Durumu

#Doğu Karadeniz

Bursa Hayat Gazetesi - Doğu Karadeniz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Doğu Karadeniz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Manzaraya 'çöp' karıştı! Haber

Manzaraya 'çöp' karıştı!

Doğu Karadeniz'in tek yaşanabilir Giresun Adası karşısında Uluslararası Aksu Festivali'nin yapıldığı sahildeki vahşi çöp depolama alanına tepkiler sürüyor. Giresun'un bir zamanlar ada karşısında en güzel plajının yerinde şimdilerde çöplükten bir tepe oluştuğunu kaydeden Aksu Mahalle Muhtarı İlker Uzuner, 20 yıldır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan yerin bugün ise çöp ve moloz alanına dönüştüğünü söyledi. Doğu Karadeniz'in tek yaşanabilir Giresun Adası manzaralı çöp alanının bir an önce boşaltılması gerektiğini belirten Muhtar İlker Uzuner, “Giresun Adası karşısı bugünkü çöp dağının bulunduğu yer bir zamanlar Aksu mahallemizin en güzel sahiliydi. Burası aynı zamanda turizm alanı ilan edilerek Uluslararası Aksu Festivali'nin yapıldığı yerdir. 2004 yılından itibaren hafriyat yığın alanı ve maalesef ki vahşi çöp depolama alanı olarak da kullanıldı. 2014 yılımda katı atık bertaraf tesisinin kurulması ile bu alan artık çöp depolama alanı olarak kullanılmıyor. Fakat moloz depolama alanı olarak kullanılmaya devam ediyor. Ancak hafriyatın altında kalan çöpler deniz taşkınlarıyla yine sahilde kendini gösteriyor. Şuanda ada manzaralı molozlarla üstü kapatılmış olan bir çöp tepesi bulunmaktadır. Hala bu sahildeki çöp alanına moloz dökülmesine göz yumularak adeta çevre katliamına davetiye çıkartılmaktadır” dedi. "ADA MANZARALI ÇÖP ALANI BOŞALTILMALI" Çevre katliamının durdurularak, sahillerinin bir yaşam alanına dönüşmesini isteyen Aksu Mahalle Muhtarı İlker Uzuner, “Aksu mahallesi Giresun'un nüfusu en kalabalık olan mahallesidir. Mahallemiz yıllarca çöp kokusundan camlarını açamadı, balkonlarına çıkamadı. Geçmişte Katı Atık Bertaraf Tesisi yokken vahşi çöp döküm alanının bugün boşaltılması gerekmektedir. Doğu Karadeniz'in en güzel ada manzaralı sahilinin eski günlerine kavuşması için biran önce yetkililerin çalışma başlatması gerekir. Bu sahildeki çevre katliamı çöp dağı ne insanlığa ne de Giresun'a yakışmıyor. Gönlümüz istiyor ki bu alandaki hafriyatta düzenlenerek bu eşsiz güzellikteki alan yeniden tüm halkımızın hizmetine açılsın” diye konuştu.

Doğu Karadeniz'in Türk somonu ihracatında arttı! Haber

Doğu Karadeniz'in Türk somonu ihracatında arttı!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 19 ülkeye 8 bin 633 ton Türk somonu ihraç edildiğini söyledi. Bu ihracattan 44 milyon 292 bin 248 dolar gelir sağlandığını belirten Kalyoncu, ihracatın 4 bin 89 ton karşılığı 28 milyon 479 bin 226 dolar kazanılan geçen yılın aynı dönemine oranla miktarda yüzde 111, değerde de yüzde 56 arttığını ifade etti. Kalyoncu, bölge ihracatında Rusya Federasyonu'nun ilk sırada yer aldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgemizden yılın 4 ayında Rusya Federasyonu'na 28 milyon 856 bin 841 dolarlık Türk somonu satıldı. Rusya'yı 8 milyon 980 bin 729 dolarla Vietnam, 3 milyon 123 bin 818 dolarla Japonya takip etti. Bu dönem geçen yılın aynı döneminden farklı Mısır, Ukrayna, Çin Halk Cumhuriyeti, Litvanya, Filipinler, Malezya, İspanya, Kenya, Fransa ve Danimarka'ya da dış satım gerçekleştirildi." BÖLGE İHRACATININ YÜZDE 65'İ TRABZON'DAN Bölge ihracatının değerde yüzde 65'inin Trabzon'dan gerçekleştirildiğine dikkati çeken Kalyoncu, "Trabzon'dan ocak-nisan döneminde 5 bin 592 ton Türk somonu ihraç edilerek karşılığında 28 milyon 679 bin 781 dolar kazanıldı. Kentten geçen yılın aynı döneminde 2 bin 974 tonluk Türk somonu ihracatından 20 milyon 304 bin 9 dolar gelir elde edilmişti." ifadesini kullandı. Kalyoncu, Trabzon'dan yapılan Türk somonu ihracatının da geçen yılın aynı dönemine oranla miktarda yüzde 88, değerde ise yüzde 41 arttığına dikkati çekti. İhracattaki artışının sevindirici olduğunu dile getiren Kalyoncu, Türk somonu ihracatından beklentinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Doğu Karadeniz'in en büyük kayak merkezi: Zigana Gümüş Kayak Merkezi Haber

Doğu Karadeniz'in en büyük kayak merkezi: Zigana Gümüş Kayak Merkezi

Zigana Kayak Merkezi'nde toplam 12 pist bulunmaktadır. Bu pistlerin 4'ü yeşil, 6'sı mavi ve 2'si siyahtır. Pistlerin toplam uzunluğu 25 kilometredir. TELESİYEJ VE TELESKİ Zigana Kayak Merkezi'nde 4 telesiyej ve 2 teleski bulunmaktadır. Telesiyejler, kayakçıları pistlerin başlangıç noktasına taşımaktadır. Teleskiler ise daha kısa mesafeler için kullanılmaktadır. KONAKLAMA Zigana Kayak Merkezi'nde her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Kayak pistlerine yakın oteller, pansiyonlar ve bungalovlar bulunmaktadır. ULAŞIM Zigana Kayak Merkezi'ne karayolu ve havayolu ile ulaşım mümkündür. Karayolu ile ulaşım: Zigana Kayak Merkezi'ne Gümüşhane ve Trabzon şehirlerinden karayolu ile ulaşım mümkündür. Gümüşhane'den Zigana Kayak Merkezi'ne 56 kilometre, Trabzon'dan ise 110 kilometre uzaklıktadır. Kayak merkezine D010 karayolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Kış aylarında karayolunun kar ve buzla kaplı olabileceğini göz önünde bulundurun ve kış lastiklerinizi takmayı unutmayın. Havayolu ile ulaşım: Zigana Kayak Merkezi'ne en yakın havalimanları Gümüşhane ve Trabzon havalimanlarıdır. Gümüşhane Havalimanı kayak merkezine 40 kilometre, Trabzon Havalimanı ise 100 kilometre uzaklıktadır. Havalimanlarından kayak merkezine taksi veya transfer ile ulaşabilirsiniz. Havalimanlarından kayak merkezine direkt otobüs seferleri de bulunmaktadır.  SEZON Zigana Kayak Merkezi'nde kayak sezonu Aralık ayının başında başlar ve Nisan ayının sonuna kadar devam eder. HİZMETLER Zigana Kayak Merkezi'nde kayak ve snowboard kiralama hizmeti, kayak okulu, restoran ve kafeler gibi çeşitli hizmetler bulunmaktadır. Zigana Gümüş Kayak Merkezi, Doğu Karadeniz'de kayak yapmak için ideal bir yerdir. Kayak merkezinin modern tesisleri ve çeşitli pistleri her seviyeden kayakçıya hitap etmektedir. Zigana Kayak Merkezi, Gümüşhane ve Trabzon illerinin turizmine önemli katkılarda bulunmaktadır. Kayak merkezinin turizme katkılarından bazıları şunlardır: Kış turizmini canlandırıyor: Zigana Kayak Merkezi, Doğu Karadeniz'de kış turizminin gelişmesine katkıda bulunuyor. Kayak merkezi, bölgeye her yıl binlerce turist çekiyor. Yerel ekonomiye katkı sağlıyor: Zigana Kayak Merkezi, bölgedeki yerel ekonomiye önemli katkılarda bulunuyor. Kayak merkezi sayesinde bölgedeki oteller, restoranlar ve diğer işletmeler gelir elde ediyor. İstihdam yaratıyor: Zigana Kayak Merkezi, bölgedeki insanlara istihdam imkanı sunuyor. Kayak merkezinde yüzlerce kişi çalışıyor. Bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor: Zigana Kayak Merkezi, bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor. Kayak merkezi, Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden turistlerin bölgeyi ziyaret etmesini sağlıyor. Zigana Kayak Merkezi'nin turizme katkılarının artması için: Kayak merkezinin altyapısının geliştirilmesi gerekiyor. Kayak merkezinin tanıtımına daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Bölgedeki turizm tesislerinin ve hizmetlerinin iyileştirilmesi gerekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.