Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Denetim

Bursa Hayat Gazetesi - Denetim haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Denetim haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

2025’e damga vuran denetim raporu: 454 milyon TL ceza uygulandı Haber

2025’e damga vuran denetim raporu: 454 milyon TL ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk iki ayında, iç ticaretin istikrarını sağlamak, tüketicileri korumak ve fahiş fiyat artışlarını engellemek amacıyla geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. İç Ticaret ve Tüketici Koruma birimlerinin koordinasyonuyla yapılan denetimlerde, 85 bin 238 gerçek ve tüzel kişi denetlenerek 454 milyon 350 bin 858 TL idari para cezası uygulandı. İÇ TİCARET VE FAHİŞ FİYATLA MÜCADELEDE BAŞARI Ticaret Bakanlığı'nın denetim ekipleri, iç piyasadaki arz ve talep dengesizliğinden etkilenmemesi için 2025 yılı ilk iki ayında 62 bin 328 firmayı ve 5,4 milyon ürünü denetledi. Bu denetimler neticesinde 161,7 milyon TL idari para cezası uygulandı. Şubat ayında yapılan denetimler ise 106,1 milyon TL’lik bir ceza tutarıyla dikkat çekti. FAHİŞ FİYAT VE HAKSIZ TİCARETLE MÜCADELE İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimler, özellikle otomotiv, stokçuluk, emlak, kuyum ve market sektörlerinde yoğunlaştı. 2025 yılının Ocak ve Şubat aylarında toplam 22 bin 33 gerçek ve tüzel kişi denetlenerek, 154 milyon TL idari para cezası kesildi. Fahiş fiyat artışları nedeniyle uygulanan cezanın büyük kısmı, 126,7 milyon TL'lik kısmı ise fahiş fiyatla ilgili denetimler sonucunda gerçekleşti. PİYASA GÖZETİMİ VE GÜVENSİZ ÜRÜN DENETİMLERİ Ticaret Bakanlığı, güvenli tüketici ürünlerinin piyasaya arz edilmesi için piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini de sürdürüyor. 2025 yılı itibarıyla, tekstil, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye gibi tüketici ürünlerinin denetimleri kapsamında 821 firma denetlendi. Aykırılık tespit edilen 75 gerçek ve tüzel kişiye 7,9 milyon TL ceza uygulanırken, güvensiz ürünlerin piyasaya arzı konusunda sıfır tolerans politikası izlenmektedir. TÜKETİCİ KORUNMASI VE HUKUKİ DÜZENLEMELER Tüketicinin korunması amacıyla yapılan denetimlerde, 2025 yılının ilk iki ayında toplamda 138,6 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bu denetimlerin büyük bir kısmı, ön ödemeli konut satışları, abonelik sözleşmeleri ve mesafeli satış sözleşmelerindeki aykırılıklardan kaynaklanmaktadır. Şubat ayında ise yalnızca bu denetimlerden 18,3 milyon TL ceza uygulanmıştır. EN FAZLA DENETİM VE CEZA İSTANBUL'DA UYGULANDI Ticaret İl Müdürlüklerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, İstanbul ili en fazla ceza uygulanan şehir olarak öne çıkarken, 125,6 milyon TL idari para cezası uygulandı. İstanbul, ayrıca denetlenen firma sayısı bakımından da 10.633 firma ile en yüksek rakama ulaşarak dikkat çekti. Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk iki ayında gerçekleştirdiği yoğun denetimlerle, iç ticaretin düzenli işlemesini sağlamak ve tüketiciyi korumak amacıyla önemli adımlar atmıştır. Bakanlık, denetimlerin devam edeceğini ve haksız ticaret ile fahiş fiyat artışlarına karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini duyurdu.

Haftalık sonuçları açıkladı! Milyonlarca denetim, yüz binlerce işlem yapıldı Haber

Haftalık sonuçları açıkladı! Milyonlarca denetim, yüz binlerce işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin 27 Şubat-6 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği trafik denetimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, yapılan denetimlerde 3 milyon 541 bin 972 aracın kontrol edildiğini belirtti. Denetimler sırasında, mevzuatta izin verilmeyen ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) kullanarak trafik kurallarını ihlal eden 61 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca hız ihlalinde bulunan 149 bin 309 sürücüye, periyodik muayenesi yapılmamış 29 bin 367 araca, emniyet kemeri kullanmayan 26 bin 462 kişiye, sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 62 kişiye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 8 bin 997 araca işlem yapıldığı açıklandı. Toplamda 528 bin 511 araca/sürücüye işlem gerçekleştirildi. ????TRAFİK DENETİMLERİ ????Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimizce 27 Şubat-6 Mart 2025 tarihleri arasında:➡️ 3 Milyon 541 bin 972 araç denetlendi.????Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 61 sürücüye işlem… pic.twitter.com/Qt07h1STbu— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) March 9, 2025 BAKAN YERLİKAYA’DAN TRAFİK KURALLARI UYARISI Bakan Ali Yerlikaya, trafik kurallarına uyulmasının önemini vurgulayarak, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim" dedi. Yerlikaya, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek sürücülere dikkatli ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri çağrısında bulundu.

Bursa’da geniş çaplı trafik denetimi: 8 bin 364 ceza kesildi Haber

Bursa’da geniş çaplı trafik denetimi: 8 bin 364 ceza kesildi

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 24 Şubat - 02 Mart 2025 tarihleri arasında elektronik, sabit ve seyir halinde yapılan trafik denetimlerinde 8 bin 364 araç ve sürücüsüne cezai işlem uyguladı. Yapılan denetimler sırasında çeşitli trafik kurallarına uymayan sürücüler tespit edilerek cezalandırıldı. KURALLARA UYMAYAN 8 BİN 364 SÜRÜCÜYE CEZA UYGULANDI Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği denetimlerde, hız ihlali yapan 1.007 araç sürücüsüne ceza kesildi. Ayrıca, alkollü araç kullanarak kural ihlali yapan 99 araç sürücüsü de tespit edilerek cezalandırıldı. Emniyet kemeri takmayan 885 sürücüye ceza yazıldı, motosiklet kullanıcıları da kask takmamaktan dolayı 239 kez cezalandırıldı. Diğer ihlaller arasında; kırmızı ışık ihlali ve yaya geçidinde öncelik vermeyen 419 sürücü, kamyonlara yasak saatte hareket etme nedeniyle 152 sürücüye ceza kesildi. Sürücü belgesiz araç kullanan 304 kişiye de idari para cezası uygulandı. CEP TELEFONU KULLANIMI VE PARK İHLALİ DE DENETLENDİ Seyir halinde cep telefonu kullanan 788 araç sürücüsüne ceza kesildi. Ayrıca, yasak parktan 1.914 araç sürücüsüne ceza yazıldı. Trafik işaret levhaları ve yer işaretlerine uymayan 546 sürücü de cezalandırıldı. Bu denetimlerde toplamda 8 bin 364 trafik ihlali tespit edilerek, toplam 6 bin 435 araç ve sürücüye Karayolları Trafik Kanunu’nun diğer maddelerinden işlem yapıldı. Trafik güvenliğini artırmak adına gerçekleştirilen bu denetimler, şehirdeki trafik düzeninin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bakan Yerlikaya “günde ortalama 10 canımızı yitirdik” diyerek duyurdu Haber

Bakan Yerlikaya “günde ortalama 10 canımızı yitirdik” diyerek duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Ocak ile 20 Şubat 2025 tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, trafik ekiplerinin hız ihlali ile ilgili toplam 848 bin 766 işlem yaptığını duyurdu. Ayrıca, Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) aracılığıyla da 777 bin 256 işlem gerçekleştirildi. 2023’TE GÜNDE ORTALAMA 10 CAN KAYBI Bakan Yerlikaya, 2023 yılında hız kaynaklı trafik kazalarında ülke genelinde günlük ortalama 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, hız ihlalleri nedeniyle can kaybının önlenmesine yönelik denetim ve işlem uygulamalarının artırılacağını vurguladı. Ayrıca, hız ihlalleri ile ilgili yasal mevzuat değişikliklerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti. “ÖNCELİĞİMİZ HIZ DEĞİL, GÜVENLİK OLMALI” Yerlikaya, hız sınırlarının aşılmasının sadece birkaç dakika erken varmak için büyük bir tehlike oluşturduğunu söyleyerek, “Araç kullanırken hız sınırlarını aşmak, sadece kendi hayatınızı değil, başkalarının hayatını da tehlikeye atmak demektir. Unutmayalım, hız kazandırmaz, hayatımızdan çalar. Önceliğimiz hız değil, güvenlik olmalıdır” dedi. 13-20 ŞUBAT 2025 ARASINDA YAPILAN DENETİMLER Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri, 13-20 Şubat 2025 tarihleri arasında toplam 3 milyon 17 bin 445 aracı denetledi. Yapılan denetimlerde, hız ihlali tespit edilen 204 bin 373 araç, periyodik muayenesini yaptırmayan 22 bin 652 araç ve emniyet kemeri takmayan 39 bin 62 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca, sürücü belgesiz araç kullanan 12 bin 449 kişi ile zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 6 bin 434 araç da denetimlerde tespit edilerek, toplamda 623 bin 236 araca ve sürücüye işlem uygulandı. 1 Ocak-20 Şubat 2025 tarihleri arasında Trafik Ekiplerimizce; HIZ ihlali ile ilgili toplam:➡️ 848 bin 766 adet işlem yapıldı.❗Ayrıca Elektronik Denetleme Sistemlerinden (EDS) toplam:➡️ 777 bin 256 adet işlem yapıldı.⛔ 2023 yılında ülkemizde hız kaynaklı kazalarda günlük… pic.twitter.com/4ji6siQEZU— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) February 22, 2025 Bakan Yerlikaya, trafik denetimlerinin etkinliğinin artırılması ve trafik güvenliğinin sağlanması adına çalışmaların sürdürüleceğini, sürücülere güvenli sürüş için uyarılarda bulunarak, toplumsal bilinç oluşturulmasının önemini yineledi.

Bursa dahil 27 ilde eş zamanlı denetim: 144 kişi tespit edildi Haber

Bursa dahil 27 ilde eş zamanlı denetim: 144 kişi tespit edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 27 büyükşehirde gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarını açıkladı. 8 BİN 322 KİŞİYE KİMLİK KONTROLÜ Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, aralarında Bursa’nın da bulunduğu 27 büyükşehirde düzenlenen denetimlerde, 96 Mobil Göç Noktası aracılığıyla toplam 8 bin 322 kişiye kimlik kontrolü yapıldı. Bu denetimlerde, 144 düzensiz göçmen tespit edilerek geri gönderme merkezlerine sevk edildi. DÜZENSİZ GÖÇLE SAHADA MÜCADELE Bakan Yerlikaya, denetimlerin önemini vurgulayarak, “Bu denetimlerle, bir taraftan düzensiz göçle sahada büyük bir mücadele verirken, diğer taraftan ülkemizde yasal kalışı olanları ve turistleri rahatsız etmeden bu operasyonları gerçekleştiriyoruz.” dedi. Mobil Göç Noktaları, GöçNET veri tabanına bağlı bilgisayarlar, parmak izi cihazları, göç uzmanları ve tercümanlar ile donatıldı. Bu sayede, yapılan kimlik kontrolleri daha verimli ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. DENETİMLER BURSA DAHİL 27 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimler, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonlarla desteklendi. Bakan Yerlikaya, denetimlerin yapıldığı şehirler arasında Gaziantep, İstanbul, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Hatay, Bursa, Tekirdağ, Antalya, Sakarya, İzmir, Samsun, Kocaeli, Kayseri, Eskişehir, Konya, Denizli, Muğla, Malatya, Diyarbakır, Manisa, Balıkesir, Aydın, Trabzon, Ordu ve Erzurum'un bulunduğunu belirtti. 27 Büyükşehrimizde eş zamanda düzenlediğimiz denetimlerde;❌ 96 Mobil Göç Noktası aracımızla birlikte toplam:❌ 8 bin 322 kişiye kimlik kontrolü yapıldı. ❌144 düzensiz göçmen tespit edilerek geri gönderme merkezlerine sevk edildi.❗️Mobil göç noktasında: GöçNET veri tabanına… pic.twitter.com/CGGn4wxN8J— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) February 21, 2025 Bakan Yerlikaya, tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerinin başlatıldığını ifade ederek, Göç İdaresi Başkanlığı ve denetimleri gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik etti.

Bursa Emniyeti kural tanımazlara cezayı kesti! Haber

Bursa Emniyeti kural tanımazlara cezayı kesti!

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 10-16 Şubat tarihleri arasında elektronik, sabit ve seyir halinde yapılan trafik denetimlerinin sonuçlarını açıkladı. Yapılan denetimler sırasında 11 bin 913 araç/araç sürücüsüne farklı trafik ihlallerinden dolayı cezai işlem uygulandı. TRAFİK İHLALLERİ VE CEZA DAĞILIMI Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, yapılan denetimlerde çeşitli trafik kurallarını ihlal eden araç sürücülerine idari para cezası kesildi. İhlallerin detayları şu şekilde sıralandı: Hız ihlali: 1.787 araç/araç sürücüsüne Alkollü araç kullanma: 128 araç sürücüsüne Emniyet kemeri kullanmama: 1.652 araç/araç sürücüsüne Sürücü belgesiz araç kullanmak: 328 araç/araç sürücüsüne Drift, modifiye ve abartı egzoz kullanımı: 107 araç/araç sürücüsüne Seyir halindeyken cep telefonu kullanma: 890 araç/araç sürücüsüne Yasak parktan araç bırakma: 2.555 araç/araç sürücüsüne Motosiklet sürücüsüne kask kullanmama: 153 motosiklet/motosiklet sürücüsüne Kırmızı ışık ihlali ve yaya geçidinde öncelik vermeme: 873 araç/araç sürücüsüne Kamyonların yasak saat uygulamasına uymama: 133 kamyona Trafik işaret levhaları ve yer işaretlerine uymama: 664 araç/araç sürücüsüne Bursa Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Yapılan trafik denetimlerinde, çeşitli ihlaller nedeniyle 9 bin 270 araç/araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu’nun diğer maddelerinden 2.643 olmak üzere toplamda 11 bin 913 araç/araç sürücüsüne idari para cezası kesildi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.