Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ceza

Bursa Hayat Gazetesi - Ceza haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ceza haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

2025’e damga vuran denetim raporu: 454 milyon TL ceza uygulandı Haber

2025’e damga vuran denetim raporu: 454 milyon TL ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk iki ayında, iç ticaretin istikrarını sağlamak, tüketicileri korumak ve fahiş fiyat artışlarını engellemek amacıyla geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. İç Ticaret ve Tüketici Koruma birimlerinin koordinasyonuyla yapılan denetimlerde, 85 bin 238 gerçek ve tüzel kişi denetlenerek 454 milyon 350 bin 858 TL idari para cezası uygulandı. İÇ TİCARET VE FAHİŞ FİYATLA MÜCADELEDE BAŞARI Ticaret Bakanlığı'nın denetim ekipleri, iç piyasadaki arz ve talep dengesizliğinden etkilenmemesi için 2025 yılı ilk iki ayında 62 bin 328 firmayı ve 5,4 milyon ürünü denetledi. Bu denetimler neticesinde 161,7 milyon TL idari para cezası uygulandı. Şubat ayında yapılan denetimler ise 106,1 milyon TL’lik bir ceza tutarıyla dikkat çekti. FAHİŞ FİYAT VE HAKSIZ TİCARETLE MÜCADELE İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimler, özellikle otomotiv, stokçuluk, emlak, kuyum ve market sektörlerinde yoğunlaştı. 2025 yılının Ocak ve Şubat aylarında toplam 22 bin 33 gerçek ve tüzel kişi denetlenerek, 154 milyon TL idari para cezası kesildi. Fahiş fiyat artışları nedeniyle uygulanan cezanın büyük kısmı, 126,7 milyon TL'lik kısmı ise fahiş fiyatla ilgili denetimler sonucunda gerçekleşti. PİYASA GÖZETİMİ VE GÜVENSİZ ÜRÜN DENETİMLERİ Ticaret Bakanlığı, güvenli tüketici ürünlerinin piyasaya arz edilmesi için piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini de sürdürüyor. 2025 yılı itibarıyla, tekstil, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye gibi tüketici ürünlerinin denetimleri kapsamında 821 firma denetlendi. Aykırılık tespit edilen 75 gerçek ve tüzel kişiye 7,9 milyon TL ceza uygulanırken, güvensiz ürünlerin piyasaya arzı konusunda sıfır tolerans politikası izlenmektedir. TÜKETİCİ KORUNMASI VE HUKUKİ DÜZENLEMELER Tüketicinin korunması amacıyla yapılan denetimlerde, 2025 yılının ilk iki ayında toplamda 138,6 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bu denetimlerin büyük bir kısmı, ön ödemeli konut satışları, abonelik sözleşmeleri ve mesafeli satış sözleşmelerindeki aykırılıklardan kaynaklanmaktadır. Şubat ayında ise yalnızca bu denetimlerden 18,3 milyon TL ceza uygulanmıştır. EN FAZLA DENETİM VE CEZA İSTANBUL'DA UYGULANDI Ticaret İl Müdürlüklerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, İstanbul ili en fazla ceza uygulanan şehir olarak öne çıkarken, 125,6 milyon TL idari para cezası uygulandı. İstanbul, ayrıca denetlenen firma sayısı bakımından da 10.633 firma ile en yüksek rakama ulaşarak dikkat çekti. Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk iki ayında gerçekleştirdiği yoğun denetimlerle, iç ticaretin düzenli işlemesini sağlamak ve tüketiciyi korumak amacıyla önemli adımlar atmıştır. Bakanlık, denetimlerin devam edeceğini ve haksız ticaret ile fahiş fiyat artışlarına karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini duyurdu.

Bakanlıktan BUSKİ, çimento fabrikası ve bir mezbahaya para cezası! Haber

Bakanlıktan BUSKİ, çimento fabrikası ve bir mezbahaya para cezası!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bursa’da yapılan çevre denetimlerinin sonuçlarını açıkladı. Yapılan incelemelerde, çeşitli kurumların çevre mevzuatına uymadığı tespit edildi. BUSKİ’YE 2 MİLYON TL CEZA Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) tarafından işletilen iki ayrı atık su arıtma tesisinde yapılan denetimlerde, atık su numunelerinin mevzuatta belirtilen sınır değerlerin üzerinde olduğu belirlendi. Bu ihlal nedeniyle, BUSKİ'ye toplamda 2 milyon 6 bin 31 TL ceza uygulandı. AYKIRI HAREKET EDEN ÇİMENTO FABRİKASINA DA CEZA KESİLDİ Ayrıca, Bursa'da faaliyet gösteren bir çimento fabrikasında yapılan denetimde, fabrikanın emisyon değerlerinin sınırların üzerinde olduğu tespit edildi. Çevre Kanunu'na aykırı hareket eden fabrikaya, 1 milyon 337 bin 354 TL para cezası kesildi. SINIRIN ÜSTÜNDE KİRLETİCİ MADDE SALINIMI YAPAN MEZBAHAYA CEZA Bursa il sınırlarında bulunan bir mezbahada ise, atık su deşarjı sırasında sınır değerlerin üzerinde bir kirletici madde salınımı yapıldığı belirlenerek, mezbahaya 668 bin 677 TL ceza uygulandı. Bakanlığımız ekiplerince Bursa'da gerçekleştirilen çevre denetimlerinde;1️⃣ Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (BUSKİ) bağlı 2 ayrı atık su arıtma tesisinde atık su numunelerinin mevzuatta belirtilen sınır değerlerin üzerinde olduğu tespit edilmiştir.… pic.twitter.com/7ChZoX8ZDP— T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Dğş. Bakanlığı (@csbgovtr) March 7, 2025 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, söz konusu bu cezalar çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda uyguluyor. Çevreyi kirleten kuruluşların yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri beklenirken bakanlığa bağlı ekipler sık sık denetimler gerçekleştiriyor.

Bursa Emniyet'i paylaştı: 10 binden fazla araç sürücüsüne ceza kesildi Haber

Bursa Emniyet'i paylaştı: 10 binden fazla araç sürücüsüne ceza kesildi

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 20-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde, 10 bin 663 araç sürücüsüne çeşitli ihlaller nedeniyle ceza uyguladı. Elektronik, sabit ve seyir halinde yapılan denetimlerde, trafikteki kurallara uymayan sürücüler tespit edilerek, gerekli cezai işlemler başlatıldı. HIZ İHLALİ VE ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIMI ÖN PLANDA Denetimlerde, hız ihlali yapan 1.606 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, alkollü araç kullanan 143 sürücüye de ceza verildi. Ayrıca, emniyet kemeri kullanmayan 1.712 sürücünün yanı sıra motosiklet sürücülerine kask kullanmama nedeniyle 232 ceza kesildi. KIRMIZI IŞIK İHLALİ VE TRAFİK KURALLARINA UYMAMA YAYGIN Kırmızı ışık ihlali yapan 729 sürücü ve yaya geçidinde öncelik vermeyen 729 araç sürücüsüne de cezai işlem yapıldı. Sürücü belgesiz araç kullanan 442 kişiye ceza uygulanırken, drift yapmak, modifiye araç kullanmak ve abartı egzoz kullanan 116 sürücüye de cezalar kesildi. SEYİR HALİNDEYKEN TELEFON KULLANANLAR TESPİT EDİLDİ Seyir halinde cep telefonu kullanan 684 sürücüye ceza kesilirken, yasak parktan 1.791 araç sürücüsüne de trafik cezası uygulandı. Trafik işaret levhalarına ve yer işaretlerine uymayan 827 sürücüye de idari para cezası verildi. KAMYONLARA YASAK SAAT UYGULAMASI Kamyonlar için belirlenen yasak saat uygulamasına uymayan 157 kamyon sürücüsüne de cezalar yazıldı. TOPLAMDA 10 BİN 663 CEZA Bursa Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik Kanunu’nun diğer maddelerinden ise 2 bin 224 ceza uygulayarak, toplamda 10 bin 663 araç sürücüsüne trafik idari para cezası verdi. Bursa'da yapılan bu denetimlerle, trafik güvenliğinin sağlanması ve kurallara uyulması amaçlanırken, cezaların özellikle sürücülerin daha dikkatli olmalarını teşvik etmesi bekleniyor.

Çevreyi kirleten tesislere 12 ayda 2,9 milyar TL ceza kesildi! Haber

Çevreyi kirleten tesislere 12 ayda 2,9 milyar TL ceza kesildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre kirliliğiyle mücadeleye yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde büyük bir başarıya imza attı. Bakanlığın açıklamasına göre, 2024 yılında çevreyi kirleten tesis ve işletmelere toplamda 2 milyar 90 milyon 702 bin 58 TL ceza uygulandı. Bakanlık, çevreyi korumak için yıl boyunca 75 bin 563 denetim gerçekleştirdi ve 402 işletmenin faaliyeti durduruldu. En fazla ceza, 841 milyon 950 bin TL ile atık kirliliği nedeniyle kesildi. Ayrıca, su kirliliği nedeniyle 278 milyon 98 bin TL, deniz aracı kirliliği nedeniyle ise 223 milyon 756 bin TL ceza uygulandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hava, atık, su, anız yangını, egzoz, koku, çevre görevlisi, sıfır atık, toprak, kimyasallar, kıyı tesisi, sera gazı, gürültü, motor yağları değişim noktası, piyasa gözetim denetimi ve diğer kirlilik kaynakları olmak üzere toplamda 17 farklı kategoride denetimler gerçekleştiriyor. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024’te çevre kirliliği ile mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini belirterek, “Daha yaşanabilir bir dünya, daha temiz bir gelecek için çalışmayı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı. 2024 yılında da çevre kirliliği ile mücadelemize devam ettik!????Çevreyi kirleten tesis ve işletmelere 2 milyar 90 milyon 702 bin 58 TL ceza uygulandı,????75 bin 563 denetim gerçekleştirildi,????402 işletmenin faaliyeti durduruldu,????En fazla ceza 841 milyon 950 bin TL ile atık… pic.twitter.com/0kRw6r7mWj— T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Dğş. Bakanlığı (@csbgovtr) January 19, 2025 Çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında yapılan denetimler ve uygulanan cezalar, sürdürülebilir bir çevre için önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu tür denetimlerle çevreyi korumayı ve toplumun çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

İnfaz koruma memuru olmak: Gerekenler ve görevler Haber

İnfaz koruma memuru olmak: Gerekenler ve görevler

İnfaz koruma memurları, ceza infaz kurumlarında (hapishanelerde) çalışan ve mahkumların güvenliğini sağlamak, düzeni korumak ve rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunmakla sorumlu olan profesyonellerdir. 1. İNFAZ KORUMA MEMURU OLMAK İÇİN GEREKENLER İnfaz koruma memuru olabilmek için belirli kriterleri karşılamak gerekmektedir: Eğitim: Türkiye'de infaz koruma memuru olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Ancak, birçok aday ön lisans veya lisans diplomasına sahip olmayı tercih etmektedir. Özellikle ceza adaleti, sosyal hizmetler veya güvenlik alanında eğitim almak avantaj sağlar. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS): Adayların, devlet memuru olabilmek için KPSS'den yeterli puanı almaları gerekmektedir. KPSS, kamu kurumlarına personel alımında kullanılan bir sınavdır ve adayların genel yetenek, genel kültür ve alan bilgisi gibi konularda bilgilerini ölçer. Fiziksel Yeterlilik: İnfaz koruma memurları, fiziksel olarak zinde ve sağlıklı olmalıdır. Bu nedenle, adayların belirli bir fiziksel yeterlilik testinden geçmeleri gerekmektedir. Adli Sicil Kaydı: İnfaz koruma memuru olabilmek için adli sicil kaydının temiz olması önemlidir. Herhangi bir suç kaydı bulunmamalıdır. Psikolojik Uygunluk: Adayların, psikolojik açıdan da uygun olmaları gerekmektedir. Bu, stresle başa çıkabilme, soğukkanlılık ve insan ilişkileri gibi yetenekleri içerir. 2. İNFAZ KORUMA MEMURUNUN GÖREVLERİ İnfaz koruma memurları, ceza infaz kurumlarında çeşitli görevleri yerine getirirler. Bu görevler arasında şunlar bulunmaktadır: Güvenlik Sağlama: İnfaz koruma memurları, cezaevlerinde mahkumların güvenliğini sağlamakla sorumludur. Bu, hem mahkumların hem de personelin güvenliğini kapsar. Düzenin Korunması: Cezaevlerinde düzeni sağlamak için devriye gezmek, mahkumların hareketlerini kontrol etmek ve olası sorunları önceden tespit etmek gerekmektedir. Rehabilitasyon Süreçlerine Destek: Mahkumların rehabilitasyon süreçlerine yardımcı olmak, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlarla işbirliği içinde çalışmak önemlidir. Bu, mahkumların topluma yeniden kazandırılmasına katkıda bulunur. İletişim ve Danışmanlık: İnfaz koruma memurları, mahkumlarla iletişim kurarak onların sorunlarını dinler ve gerektiğinde yönlendirici bilgiler sağlar. Yönetimle İşbirliği: Cezaevi yönetimi ile işbirliği yaparak, kurum içindeki sorunları rapor etmek ve çözüm önerileri sunmak da önemli bir görevdir. Eğitim ve Seminerler: Mahkumlara çeşitli konularda eğitim ve seminerler düzenlemek, onların bilgi ve becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlara kesilen cezaları açıkladı Haber

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlara kesilen cezaları açıkladı

Ticaret Bakanlığı vatandaşların beslenme, sağlıklı yaşama, barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan zorunlu mal ve hizmet sektörlerinde olası fahiş fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda 81 ilin tamamında günlük rutin denetimler yapılıyor. Yapılan denetimler sonucunda fahiş fiyat artışı yapıldığı tespit edilen ürünler, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca titizlikle değerlendirilmekte ve çeşitli kriterler baz alınarak 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında tutarlarda idari para cezaları uygulanıyor. 2023 YILINDA 1,5 MİLYAR LİRA CEZA UYGULANDI Ticaret Bakanlığı, iç ticaret birimlerince 2023 yılında 170 bin 207 işletme denetlendi. 48 bin 628 gerçek ve tüzel kişiye yaklaşık 1,5 milyar lira (1 milyar 498 milyon TL) idari para cezası uygulandı. REKABET KURULU’NDAN 2,7 MİLYAR TL CEZA Rekabet Kurulu da 2023 yılında soruşturma yaptığı 166 firmaya toplam 2,7 milyar lira idari para cezası kesti. 2024’TE 6 MİLYAR 179 MİLYON TL CEZA KESİLDİ Bu yılın ilk 9 ayında yapılan denetimler sonucunda Ticaret Bakanlığı 340 bin 485 işletmeyi denetledi. Yapılan denetimlerde 153 bin 63 işletmeye 1 milyar 331 milyon lira, Rekabet Kurulu’nun denetim gerçekleştirdiği 147 firmaya ise 4 milyar 848 milyon lira idari para cezası uyguladı. MARKETLERE YAPILAN DENETİMLER SIKLAŞTI Son dönemlerde özellikler marketlerde yapılan fiyatlandırmaların kamuoyunda şikayetleri artırdığına dikkat çeken Ticaret Bakanlığı yapılan denetimler sıklaştırıldığını açıkladı. Bakanlık, halkın en temel ihtiyaçlarının karşılandığı bu noktalarda haksız fiyat artışlarının yaşandığına dair tespitler üzerine denetimleri yoğunlaştırarak bu durumun önüne geçmek için gerekli adımları attığını belirtti. Piyasadaki fiyat dengesini korumak ve vatandaşların mağdur olmasını engellemek amacıyla, temel tüketim ürünlerinde yapılan her türlü fiyat artışının titizlikle incelendiğini belirten Ticaret Bakanlığı, bu kapsamda, Ticaret İl Müdürlükleri denetim ekiplerinin özellikle halkın vazgeçilmez ihtiyaçlarının satıldığı marketlerde kontrollerini daha da artırdı.

Bakanlık sektör sektör açıkladı! Firmalara fahiş fiyat cezası Haber

Bakanlık sektör sektör açıkladı! Firmalara fahiş fiyat cezası

Ticaret Bakanlığı, fiyat istikrarının sağlanması, fahiş fiyatın engellenerek adaletli bir iç piyasa tesisi sağlanması amacıyla sektör bazlı denetimlerin yanında fahiş fiyat denetimlerinin 81 ilde yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı. Bakanlık yaptığı açıklamda 2024 yılında fahiş fiyat kapsamında 197 milyon 610 bin lira idari para cezası uygulandığı belirtti. Fahiş fiyat denetimlerinde 2023 yılında 15 bin 80 gerçek ve tüzel kişi denetlendi. Aykırılık tespit edilen 646 gerçek ve tüzel kişiye 135 milyon 104 bin 257 TL idari cezası kesildi. 2024 yılının başından 15 Eylül tarihine kadar ise fahiş fiyat denetimleri kapsamında 45 bin 318 gerçek ve tüzel kişi denetlenmiş aykırı fillerde bulunan 691 gerçek ve tüzel kişiye 197 bin 610 bin 314 lira 50 kuruş idari para cezası uygulandı. OTOMOTİV, EMLAK VE KUYUM SEKTÖRÜNE CEZA Ticaret Bakanlığı, sektör bazlı yapılan denetimlerde otomotiv, emlak ve kuyum sektörüne yönelik 2024 yılında toplamda 129 milyon 766 bin 181 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı. 2024 yılında sektör bazlı yapılan denetimlerde kesilen cezalar şu şekilde: Otomotiv sektöründe 202 firma denetlendi, 68 firmaya toplamda 75 milyon 13 bin 928 TL idari para uygulandı. Emlak sektörüne yönelik denetimlerde, 538 gerçek ve tüzel kişi denetlendi, aykırılık tespit edilen 392 gerçek ve tüzel kişiye 30 milyon 152 bin 253 TL idari para cezası uygulandı. Kuyum sektörüne yapılan denetimler kapsamında 2024 yılında 310 gerçek ve tüzel kişi denetlendi. 123 gerçek ve tüzel kişiye aykırı fillerinden dolayı 24 milyon 600 bin TL idari para cezası uygulandı. Ticaret Bakanlığı, denetimlerin yanında 24 Temmuz 2024 tarihinde yapılan 2024/3 sayılı HFDK (Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ) toplantısında ise 46 hal içi tüccar ve 2 tavukçuluk firmasına toplamda 30 milyon 74 bin 880 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamda, “İç piyasamızda ticari etiğe aykırı davranışlarda bulunarak haksız kazanç sağlanmasını engellemek, adaletli bir iç piyasa işleyişi tesisi sağlamak için çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam edilecektir” ifadelerine yer verdi.

Kayıt dışı hasılat elde eden sigara üreticisine rekor ceza! Haber

Kayıt dışı hasılat elde eden sigara üreticisine rekor ceza!

Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, Bakan Mehmet Şimşek'in "çok kazanandan çok vergi alınması" prensibi doğrultusunda denetimlerini sürdürürken bu kapsamda kayıt dışı hasılatı belirlenen bir firmaya 6 milyar lira rekor ceza uygulandı. AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, Vergi Denetim Kurulu büyük mükellefler nezdinde yürüttüğü incelemelere aralıksız devam ediyor. Kurul, işletmelerin gerçek üretim miktarını tespit etmek üzere "randıman analizi" yöntemiyle yoğun vergi incelemelerine başladı. Bu yöntemde, işletmelerde imalatta kullanılan maddeler ve diğer üretim girdileri ile üretilmesi gereken mamul ve çıktılar analiz ediliyor. Bu yeni inceleme yöntemiyle önemli sonuçlar da alınıyor. Buna göre, tütün ürünleri imalatıyla uğraşan bir firma için de randıman analizi ve kaydi envanter çalışması yapıldı. Sigara üretim bantlarının kapasite ve çalışma saatlerini dikkate alarak hesaplamalar yapılırken işletmenin doğal gaz, tütün ve sigara filtresi tüketimi verileri de kullanıldı. Yapılan randıman ve kaydi envanter çalışması sonucu, firmanın kayıt dışı hasılat elde ettiği belirlendi. İncelemede, işletmedeki bazı belgelerin yasal defter kayıtlarına ve beyanlara dahil edilmediği görüldü. Sigaraların fatura düzenlendiği halde özel tüketim ve katma değer vergilerinin beyanlara yansıtılmadığı da tespit edildi. İnceleme sonucu firmaya yaklaşık 6 milyar lira vergi cezası kesildi. Gecikme faiziyle bu rakamın yükselmesi bekleniyor. Yapılan incelemede, kurumlar, özel tüketim, katma değer vergileri ile geçici verginin de eksik ödendiği anlaşıldı. "VERGİ GELİRLERİNDEKİ İYİLEŞMEYİ VATANDAŞIN REFAHINA YÖNLENDİRECEĞİZ" Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yeni denetim çalışmasıyla kaydi ve fiili envanter ile randıman analizi çalışmalarına önem verdiklerini bildirdi. Vergi müfettişlerinin 9 büyükşehirdeki 707 kuyumcuya eş zamanlı denetim başlattığını ve fiili envanter çalışması yaptığını belirten Şimşek, "Önümüzdeki dönemde bu tarz denetim yöntemlerini uygulamaya devam edeceğiz. Fiili ve kaydi envanter çalışmaları ile randıman analizi yapılacak yeni sektör ve firmalar sırada. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Şimşek, "çok kazanandan çok vergi alacağız" mesajını anımsatarak, şunları kaydetti: "Bu kapsamda büyük mükelleflerimizi de yakından takip ediyoruz. Denetimlerimiz tüm sektörleri kapsayacak şekilde artarak sürecek. Kayıt dışılığın önüne geçerek vergi adaletini artırmakta kararlıyız. Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.