Bursa'da üretiliyor! Kış gelince talep arttı
Kocaeli’de havaların soğumasıyla birlikte, vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek ve mevsimsel hastalıklardan korunmak amacıyla doğal antibiyotik olan turşulara ilgi göstermeye başladı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte, özellikle Bursa’nın Gedelek bölgesinde üretilen organik turşular, tezgahları süslüyor.
BURSA'NIN DOĞAL TURŞULARI KIŞA RAĞBET GÖRÜYOR
İzmit’te dükkanında turşu satan Halil Arslan, "Üç yıldır İzmit Merkez'de hizmet veriyoruz ve turşularımızı Bursa Gedelek’teki imalathanemizde üretiyoruz. Ürünlerimiz tamamen doğal ve organiktir. Kışın özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren, yüksek antioksidan içeriğiyle bilinen turşulara büyük talep var. Fiyatlarımız şu anda ekonomiye ve kalitemize göre uygun seviyelerde. Lahana, mor lahana, salatalık gibi turşuların kilogramı 180 TL civarında. Sarımsak turşusunun fiyatı ise 230 TL" dedi.
"GARİBAN ANTİBİYOTİĞİ" OLARAK TANIMLANIYOR
Arslan, turşuların faydalarından da bahsetti: "Turşu, ‘gariban antibiyotiği’ olarak biliniyor çünkü doğal antibiyotik etkisi yaratıyor. Özellikle kışın, bağışıklık sistemini desteklemek amacıyla vatandaşlarımız turşu tüketimine daha fazla yöneliyor. Fiyatlar konusunda ise emekli vatandaşlarımız bazen zorlanıyor, ancak turşu doğal bir antibiyotik olarak tercih ediliyor."
KIŞ AYLARINDA ARTAN TALEP
Arslan, dükkanında 30 çeşit turşu sunduğunu belirterek, özellikle kış aylarında sarımsak, beyaz lahana, mor lahana ve erik turşularına olan talebin arttığını söyledi. Beyaz lahana turşusunun sindirim sistemi için, mor lahana turşusunun ise bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri olduğuna dikkat çekti. "Sarımsak turşusu, içeriğindeki faydalı maddelerle bağışıklık güçlendiriyor, mor lahana turşusu ise unutkanlık gibi sorunlara iyi geliyor. Kışın soğuk havalarla birlikte daha fazla talep görmemizin nedeni bu sağlık faydaları" dedi.
MEYVE TURŞULARI DA İLGİYİ BEKLİYOR
Diğer turşuculardan farklı olarak meyve turşuları da üreten Halil Arslan, "Kivi, muz, çilek, portakal gibi meyvelerin turşusunu yapıyorum ama bu turşuları genelde hobi olarak yapıyorum. Meyve turşularına fazla talep yok ama ilgi duyanlar için farklı bir seçenek olarak sunuyorum" şeklinde konuştu.
Bursa’dan Kocaeli’ye kadar geniş bir müşteri kitlesine ulaşan doğal turşular, soğuk kış günlerinde sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor.